Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Fijne paasdagen?


#1

Hallo allemaal!

Het gaat niet heel slecht meer met mij. Ik wil niet dood. Een groot aantal dingen gaat goed. Ik ben net verhuisd uit een ongure situatie naar een kleiner maar rustiger huisje en zelfs mijn studie valt nog te redden. Ik heb een lieve vriend die een uur reizen van mij vandaan woont en het contact met mijn familie loopt enigszins weer.

Waarom heb ik mij dan toch aangemeld? In eerste plaats werd ik nieuwsgierig na een Facebookbericht van een oud-groepstherapiegenoot. Ook weet ik dat er weer een onvermijdelijke dip komt waarin ik wél weer dood wil zijn.

Vandaag had ik een familieverjaardag met een hoop mensen en zag het niet zitten om te gaan. Ik ben net pas opgestaan, mijn huis is een puinhoop en ik heb nog bergen werk te verzetten voor mijn opleiding. In plaats van er wat aan te doen zit ik dit te tikken. Het is makkelijk om af te glijden naar oude depressieve gewoontes en het gebeurt mij meer dan eens dat ik eraan toegeef. 

Ik hoop hier wat rust te vinden om mijn egocentrische gezeik van mij af te lullen zodat ik therapie en  (zelf)medicatie buiten de deur kan houden. Ik heb geen zin om weer in een kliniek terecht te komen. Verder hoop ik dat ik anderen hier en daar een hart onder de riem te kunnen steken.

Fijne paasdagen allemaal!
Antwoord

#2

Op het moment dat situaties rustiger worden en je 'stil' komt te zitten, ga je nadenken.

Ik merk dat bij mezelf heel erg, als ik een druk weekend heb gehad, waarin veel is gebeurd, ben ik op zondag erg down..
Niet dat er dan erge dingen gebeurd zijn, maar dan is het gewoon even weer teveel geweest.
Het is makkelijk om dan het overzicht te verliezen. Om terug te vallen in je oude gedachtes, gevoelens. En ja, dan kan ik me voorstellen dat je geen zin hebt in drukke verjaardagen, werk verzetten of te studeren.
Een off-day hebben is ook niet erg toch? Dat hebben we allemaal wel eens. Het ligt eraan hoe je er zelf mee omgaat.
Na deze dag weer hoofd omhoog.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen JanisJ88 :   • Drifter
Antwoord

#3

Bedankt voor je reactie, en sorry voor het late antwoord!

Je hebt zeker gelijk dat een off-day niet erg is maar het overkomt mij helaas vaker dan ik zou willen. Fijn dat ik niet de enige ben die worstelt met alle verwachtingen die ik mezelf opleg en die mij opgelegd worden.
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)