Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Faith


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-08-2017, 06:41 door Evelyn.)

Lieve vrienden,
Graag wil ik jullie wat vertellen hoe ik mezelf compleet kwijtraakte en mezelf weer terug vond. Opgegroeid in een liefdevol gezin was ik een vrolijk kind met een gelukkige jeugd. Opgegroeid met geloof vanuit religie. Lees: God bestaat en ziet alles en wij moeten de 10 geboden houden. Zolang we dat doen komt het goed. Helaas was ik daar als kind niet zo goed in. Na de scheiding werd ik onzekerder en angstiger en heb ik mijn hele leven in angst voor eigenlijk alles geleefd. Ik heb veel vrienden laten vallen en van school kwam ook niet veel. Ik wist van jongs af aan dat God bestond en dat hij me vaak geholpen heeft, maar ik leefde lekker mijn eigen leventje. Dat werkte niet dus probeerde ik mezelf te verbeteren. Ik werd m'n ergste vijand en haatte mezelf, anderen en God. Het eindigde in een diepe lange depressie waar ik niet uit kwam. Nu achteraf zie ik pas hoe erg ik er aan toe was. Gelukkig waren er ook nog fijne momenten en had ik 2 kinderen en een man waar ik van hield. Ik wilde heel graag mijn leven terug, maar wist niet hoe. Alles leek compleet de verkeerde kant op te gaan en ik wist niet hoe lang ik het nog vol kon houden. Ik verloor mijn vermogen om te denken steeds meer en begon zelfs te stotteren. Gefrusteerd en boos om alles. Tot het moment dat ik er echt klaar mee was en dacht dat ik echt gek aan het worden was. Mijn gezin leed hier helaas ook onder. Ik wist dat Hij me ook van Boulimia heeft gered vroeger. Mijn geloof in Jezus heeft me gered. Ik riep Hem aan en vanaf dat moment was de depressie weg. Het afgelopen jaar was een rustig jaar en leerde ik de mooie kanten van het leven weer zien.Wow, wat had ik gemist! Het laatste was een strijd tussen mijn oude zelf en mn nieuwe zelf. De God waar ik mee opgegroeid ben en de God die ik leerde kennen conficteerde enorm met elkaar. Complete chaos en verwarring daarover. Na een jaar intensieve zoektocht naar de waarheid, leidde Hij me naar de conclusie dat Hij GÉÉN religie wil, maar onze harten en nodigt ons uit. Hij heeft de prijs betaalt en we kunnen nooit goed genoeg zijn om het te verdienen. Ik heb Hem ontmoet en ik zeg jullie het voelt als thuiskomen en vinden waar je je hele leven naar op zoek ben geweest. Ik heb nu weer een heldere geest en mijn angsten, boosheid en frustraties zijn weg. Depressie was mijn gebroken ziel en alles wat Hij wilde was mijn gebroken hart. Van een onzeker meisje/wrak naar een volwassen vrouw. Zonder de complete donkerheid was ik hier nooit gekomen. Lichamelijk en emotioneel was ik kapot.
Antwoord

#2

Welkom op het forum Evelyn! Het zal niet voor iedereen de geschikte methode zijn, maar fijn dat jij jezelf met de hulp van God uit de depressie hebt weten te trekken.
Antwoord

#3

daar past dit liedje dan wel bij Evelyn.....een vrouw die de klappen van de zweep wel kent : https://www.youtube.com/watch?v=so_VRTb-HWQ
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)