Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

FACT


#1

Hallo, ik plaats het bericht hier omdat het valt onder chronische depressie, maar het kan ook onder behandelingen.
Hebben hier mensen ervaring met het FACT?
Ik sta nu weer op de wachtlijst, die meer dan 1 jaar(!!) is. Ik vind het nog niet eens zo erg dat die wachtlijst zo lang is, meer dat ik bang ben of zeker denk te weten dat er na dit jaar nog steeds geen hulp is.
Ik ben al eerder bij FACT achtige teams geweest en mijn ervaring is dat ze hier helemaal geen behandeling geven. Een keer mocht ik behandeling maar dit was een grote uitzondering.
Bij dit team waar ik nu ben aangemeld ben ik al eerder geweest. Ik liep toen rond met suïcidale gedachten die niet eens werden opgemerkt en juist aangewakkerd door de fatalistische houding van de psychiater.
Het komt over alsof ik mij beter voel, maar ik heb weinig aan de hulpverleners die hier werken, maatschappelijk werkers en verpleegkundigen. Het komt op mij over alsof zij hier vooral werken omdat dat goedkoper is dan psychologen of psychiaters aan te nemen.
Ik loop al best lang rond met mijn problemen. Heb ook meerdere diagnoses dan alleen depressie. Voor depressie heb ik zelfs nog nooit therapie gehad. Voor de rest ook eigenlijk niet. De nadruk was steeds op dagbesteding, dagstructuur en begeleiding bij het huishouden. Hierdoor heb ik mij sinds ik mij aangemeld heb voor therapie niet meer ontwikkeld en ben ik juist hartstikke achteruit gegaan.
Antwoord

#2

Thomas, 


(nog) geen ervaring met FACT maar wat ik begrijp is dat ze meer op de thuissituatie inspelen. ( idd structuur, dagindeling ect.) 
Aangeven bij iemand dat je liever een andere aanpak wil proberen? Heb je iemand in het team waar je goed mee kunt praten? Misschien dat jij juist cognitieve therapie wil proberen, of schema therapie? Zijn er trauma's waardoor depressie kan zijn ontstaan? Geef het aan als je dat lukt.
En een jaartje wachtlijst, pfff! Ik ken het...
Vooral vervelend als het voor therapie is waarvan je zelf al het idee hebt dat je er niet zo'n baad bij hebt...
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Joy :   • Thomas
Antwoord

#3

Ik heb ervaring met FACT. Goed team. 

ze staan altijd voor je klaar. Ook goeie psychiaters.

Ik zit zelf bij het fact emmen.
Antwoord

#4

Hmm lastig , 

Ik zou denken , check eerst s wat ze in huis hebben aan aanbod dan . Of je er iets in ziet. Je kunt je aanmelding laten lopen en gedurende dat jaar zelf vast aan iets beginnen elders of online . Uitzoeken wat je wilt , waar jij iets in ziet. 

Groet!
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)