Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Enkele vragen voor een onderzoek


#1

Ik ben zelf depressief geweest gedurende 12 jaar. Ik ben hier grotendeels zelf uit geraakt, hoewel ik wel veel steun heb gehad van vrienden en één therapeut die me goed begreep.
Omdat ik vanuit mijn eigen ervaring graag mensen met depressie zou helpen, heb ik een aantal vragen. Ze mogen beantwoord worden door mensen die nog in een depressie zitten, maar ook door diegenen die er al uit geraakt zijn of op weg zijn om uit de depressie te geraken.
1) Wat heb je al allemaal gedaan om je te laten helpen? Wat hielp wel/niet? Waar loop je tegen aan wat hulpverlening betreft? Wat frustreert je hierin?
2) Hoe zou jij graag geholpen worden? Of anders gezegd: wat verwacht jij zelf van een hulpverlener / hulpverlening in het algemeen?
3) Zet jij zelf ook stappen naar genezing, evt naast de hulpverlening die jij al hebt? Zo ja, welke? Zo neen, wat maakt het voor jou moeilijk om zelf stappen te zetten naar verbetering / genezing van je depressie?
4) Hoe zie jij je toekomst? Wat wil je anders dan dat wat er nu is? Wat zijn dus de resultaten die je graag wil bereiken? Dat kunnen bvb ook 'te zetten stappen' zijn op weg naar genezing.
Antwoord

#2

Hallo Annie,

Dat zijn wel heel veel vragen. Zou niet weten waar te beginnen.
Misschien moet je wat gaan lezen in mijn topic "Leren leven".

Succes,  Bert
Antwoord

#3

(11-05-2017, 20:43)Hallo Bert,Bedankt voor je bericht. Ik ben even naar je topic gegaan om er al wat te lezen, maar morgen neem ik er echt de tijd voor om meer te lezen. Het lijkt me dat ik er wel wat antwoorden zal vinden op mijn vragen. En mocht ik je verder kunnen helpen, dan stuur ik wel even een reactie door.Groeten, Angelina (is mijn echte naam) schreef: Hallo Annie,

Dat zijn wel heel veel vragen. Zou niet weten waar te beginnen.
Misschien moet je wat gaan lezen in mijn topic "Leren leven".

Succes,  Bert
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)