Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Doorgaan of stoppen?


#1

Ik schreef al eerder dat ik Escitalopram slik, 10mg. Begonnen tegen angst en paniek, met name. 

Sinds ik dat doe ben ik behoorlijk diep komen te zitten. Het type depressie waarbij ik niks leuk vind en bijna alles vermoeiend. Heel slecht slaap, ook. Weinig tot geen empathie ervaar. En niet echt meer functioneer, eigenlijk. 

Het is nu dag 22 en sommige aspecten zijn iiiiiiets beter dan in drie weken terug. Iets minder angst. Iets minder paniek. Maar niet: meer plezier. Of zin. Of gevoel. Eerder minder, al is het heel moeilijk om precies na te gaan wat de pil doet en wat gewoon ‘afglijden’ sinds de angststoornis is. 

Vrienden zeggen: je klinkt beter. Voelt niet echt zo, kijk nog steeds geen tv of wat dan ook want dat is allemaal maar vervelend, soms zelfs naar. Energieniveau is nihil, vooral door slaapgebrek (en misschien door slaapmiddel, quetiapine).

Ik ga maandag naar de huisarts en weet niet wat ik moet zeggen. Of wat hij gaat zeggen. Misschien: wisselen van AD. Maar is dat wijsheid? Een psychiater die ik af en toe mag bellen zegt: zou nog doorgaan, je hebt al baat. Maar die totale afstomping... een beetje oké. Maar dit is ronduit eng. 

Dus ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen. Misschien met advies.
Antwoord

#2

Hoi Spek,

Wat vervelend! Zijn je suïcidale gedachten wel afgenomen? Totdat je op de juiste dosis zit, kunnen je klachten verergeren. 
Zelf ben ik al geruime tijd op zoek naar de juiste medicatie. Erg vermoeiend. Momenteel bezig met de derde, nu op dag 20 na de laatste ophoging en voel mij niet beter. Ook bij mij de vraag: hoe lang dit doorZetten...

Sterkte in ieder geval
Antwoord

#3

Dank je. Gedachten zijn minder ja. Maar ben verder nog steeds futloos en doelloos (en ja, beetje hopeloos). Dokter heeft vandaag in overleg met mij besloten naar 15 Mg te gaan. Vind ik spannend. Maar moet er maar op vertrouwen. Jij ook sterkte.
Antwoord

#4

Fijn dat je al contact met de arts hebt gehad.hopelijk doet de verhoging iets en mag je je snel beter voelen. Houd er wel rekening mee dat je klachten weer even kunnen verergeren. Ik mag woensdag weer terug en ben benieuwd hoe het bij mij verder gaat.
Antwoord

#5

Dag 25 totaal. Dag 2 op 15 mg. 

Wat voor mijn gevoel iets slechter is sinds die eerst 15 mg pil zijn de razende gedachten door m’n hoofd. Herinneringen en associaties en vooral het gevoel dat ik daar ‘iets mee moet’. Ook maken ze me mismoedig want ik plak er gemakkelijk iets negatiefs aan (al was het maar ‘toen was ik nog niet ziek, hield ik mezelf voor de gek?’ of ‘die persoon weet niet dat ik ziek ben; is zelf gewoon lekker z’n leven aan het leiden’). Het verziekt vooral mijn slaap. Kan ook meespelen dat ik vannacht dacht: ik probeer het eens zonder slaappil. Die helpen toch maar mondjesmaat, al was dit wel erger (voor mn gevoel géén slaap i.p.v. een paar uurtjes nog).

Zinloos, die gedachtes. Ik weet het. Ik probeer mezelf aan te leren: het zijn maar gedachtes, het mag bestaan en ik ‘moet’ er niks mee. En er lichtpuntjes tegenover te stellen. Of juist het verdriet even toe te laten. Lastig hoor. Gebrek aan slaap breekt me zoooooo hard op.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
08-07-2023, 09:00
Laatste bericht: Mabel
  Stoppen oxazepam 10mg Started by Liva
2 Replies - 482 Views
30-05-2023, 21:02
Laatste bericht: Jarno
  Stoppen Paroxetine Started by Autumn13
2 Replies - 817 Views
12-07-2022, 22:32
Laatste bericht: Joy
09-09-2021, 17:24
Laatste bericht: Rugzakje
  Stoppen met venlafaxine Started by Depri Eef
2 Replies - 1,015 Views
01-08-2021, 14:41
Laatste bericht: Mabel
21-07-2021, 19:50
Laatste bericht: Muppet
  Stoppen met pillen Started by Bert
7 Replies - 2,228 Views
06-05-2021, 22:37
Laatste bericht: Mabel
  Stoppen met Anti depressiva Started by Mabel
0 Replies - 724 Views
02-02-2021, 19:28
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)