Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Diagnoses?


#1

Hoi iedereen,

Door de jaren van mn nog jonge leven heen heb ik allerlei labeltjes gekregen: depressief, angsstorenissen, PTTS en meer. Maar ik twijfel of dit wel allemaal klopt. Ik weet dat ik er allemaal last van heb. Maar sinds ik gehoord heb over bipolaire stoornis (manisch depressie) denk ik dat ik niet allerlei loshangende labels heb, maar misschien wel volledig verkeerd beoordeeld ben. 

Heeft iemand hier ervaring mee? En heeft iemand misschien tips voor hoe ik de huisarts moet benaderen om met de juiste reden of iets opnieuw beoordeeld kan worden (en misschien weer in therapie kan gaan)?

Ruby
Antwoord

#2

Hi Ruby,
ik heb er geen ervaring mee, maar zou je zeker aanmoedigen gewoon je verhaal te doen bij je huisarts en uit te leggen wat je denkt en waarom. Wellicht denkt de arts wel met je mee, wat de beste weg is om te gaan.
En als je dus graag meer therapie wil, is het goed om dat met de juiste diagnose te doen. Is er ooit uitgebreid breed onderzoek gedaan naar je met allerlei testen enzo?


 Geef niet op... het licht gaat weer aan!
 
Antwoord

#3

(12-04-2017, 15:59)liz is fighting on her own schreef: Hi Ruby,
ik heb er geen ervaring mee, maar zou je zeker aanmoedigen gewoon je verhaal te doen bij je huisarts en uit te leggen wat je denkt en waarom. Wellicht denkt de arts wel met je mee, wat de beste weg is om te gaan.
En als je dus graag meer therapie wil, is het goed om dat met de juiste diagnose te doen. Is er ooit uitgebreid breed onderzoek gedaan naar je met allerlei testen enzo?

Ja ik heb veel tests gehad en daar kwam vooral de depressie en angsstoornis uit. Maar elke keer dat ik me weer beter voelde, kwamen ze tot de magische conclusie dat ik beter was. Tot het 2 weken later weer minder ging.. Daarom twijfel ik zo over de diagnoses die ze gemaakt hebben.
Antwoord

#4

Hoi Ruby,

ten eerste wil ik zeggen dat ik het heel goed van je vind dat je voor jezelf opkomt en niet klakkeloos aanneemt wat je gezegd wordt.
Als jij denkt dat het niet klopt zou ik zeker met je verhaal naar de huisarts stappen, ik zou van te voren aangeven waar je het over wilt hebben zodat ze een dubbele afspraak voor je kunnen plannen en de huisarts echt even de tijd voor je neemt.
Schrijf thuis van te voren alles op wat je wilt zeggen/vragen zodat je zeker weet dat je alles goed hebt vertelt, de arts kan er ook meer mee als hij uitgebreide informatie heeft en schaam je vooral niet om gewoon alles te zeggen wat je denkt.
Ik wens je alvast heel veel succes en hoop dat je er wat wijzer uit wordt.

Groetjes Rose
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Rose :   • rubyalice13
Antwoord

#5

Er zijn zoveel dingen die kunt hebben dat het soms onmogelijk lijkt om alles exact boven water te halen. Ik heb zelf ook nooit echt een heldere diagnose gehad en ook min of meer bepaalde labels aan mezelf gehangen. Uiteindelijk wordt de diagnose vaak gebaseerd op het verhaal wat je omschrijft, oftewel iets wat je zelf eigenlijk al weet, maar onbewust kunnen bepaalde punten onderbelicht blijven waarvan jezelf of de ander niet echt bewust van is. Mijn symptomen passen bijvoorbeeld bij heel veel verschillende aandoeningen maar nooit echt 100 procent bij 1 specifiek ding..
Als je van jezelf maar weet wat je struikelpunten zijn en wat je daar aan kunt doen hoeft het van mij betreft geen specifieke naam te hebben.

Vroeger zei men dat zodra men vergeetachtig werd dat het kwam door 'ouderdom', tegenwoordig wordt het dementie of alzheimer genoemd. Alles krijgt tegenwoordig een naam, zelfs de meest kleinste en onschuldige dingen. Het is natuurlijk wel fijn om te weten waar je last van heb maar ik zou er niet al teveel waarde aan hechten. Als je het als onderdeel van je leven of persoonlijkheid op dat moment ziet voel je je ook veel minder een 'slachtoffer' of 'patiënt'. Dat is eigenlijk hoe ik er zelf over denk..
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Cold :   • rubyalice13
Antwoord

#6

Bedankt iedereen voor de respons! Ik ga volgende week naar de huisarts voor een doorverwijzing. Hoop dat er iets uitkomt waar ik iets mee kan inplaats van dat mijn gevoel alle kanten op springt zonder verbetering.
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)