Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Bekende NL-ers


#1

Hallo,

Gewoon een topic om te laten zien dat niet alleen 'gewone' mensen kampen met problemen. Ook als je succes hebt en (veel) geld kan het je overkomen.

Dit las ik zojuist over Douwe Bob en het gaat misschien meer over een dip dan over een depressie, maar misschien dat zijn ervaring ons kan helpen.
Je vindt het hier: https://www.nu.nl/muziek/5561330/douwe-b...maken.html

groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • JD9
Antwoord

#2

Ik geloof zeker dat het iedereen kan overkomen. Al mijn 'boxjes' waren ook gecheckt: lieve man, geweldig kind, fijne baan waar ik zelfs de wereld een beetje mee verbeter. En toch zakte ik weg in een soort drijfzand waarbij ik aan alle touwtjes bleef trekken tot ik letterlijk duizelg en misselijk werd. 


Ik ervaarde het juist als niet fijn dat er in de media zoveel aandacht was voor depressie tijdje terug. Ik ben nogal gevoelig voor wat anderen van me vinden en daardoor was ik al snel bang dat mensen zouden zeggen dat ik meedoe met een hype ofzo. 

De drempel om het mensen te vertellen werd dus hoger waardoor ik het pas een week geleden aan mijn broers en vrienden heb verteld. Terwijl ik al 2 maanden thuis zit. 

Al zal het voor anderen vast anders zitten. Wellicht is het voor mensen die met depressieve mensen moeten omgaan, wel handig dat er meer bekendheid is. Dan weten ze voortaan dat advies als 'een dagje spa' of ' niets oplost.
Antwoord

#3

(17-11-2018, 10:35)pid=\7248 schreef:Al zal het voor anderen vast anders zitten. Wellicht is het voor mensen die met depressieve mensen moeten omgaan, wel handig dat er meer bekendheid is. Dan weten ze voortaan dat advies als 'een dagje spa' of ' niets oplost.

Hoi Sky,

De landelijke aandacht vond ik juist goed; hoe meer mensen er kennis van nemen, hoe mee begrip, toch? Of dat hoop ik dan althans. 
Het oordeel van anderen is naarmate ik ouder word steeds minder belangrijk, maar daar heb jij nu weinig aan. Aan de andere kant moet je daar ook niet teveel angst voor hebben, omdat mensen - zeker in deze selfie-tijd - meer en meer alleen maar met zichzelf bezig zijn. Dat was daarvoor ook al zo, maar nu echt extreem. Dat vind ik een slechte ontwikkeling, maar een zegen voor mensen die het oordeel van anderen vrezen.

'Een dagje Spa' vind ik wel een goed voorbeeld, hoe mensen die er niets van snappen willen helpen. Maar het is wél een poging om je te helpen, wat toch ook wel weer positief is.

groet,
Ray
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)