Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Antidepresiva afbouwhulp verslaving


#1

Dit is de dus eerste keer dat ik zie dat er begeleiding word geboden vanuit verslavingszorg:

https://www.trubendorffer.nl/kennis/afki...epressiva/

Vind de uitleg erbij  overigens niet super. 

Groet
Antwoord

#2
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-01-2022, 19:51 door Nick.)

Goed dat er eindelijk een beetje aandacht aan word besteed. In 2012 en 2014 stond ik er alleen voor... Afbouwen kan echt een ramp zijn uit mijn ervaring. Zit nu op mijn 3e antidepressivum maar zodra ik wat stabieler ben wil ik ervan af net als in het verleden
Antwoord

#3

Ik heb ook vreselijke ervaringen . Realistische deskundige begeleiding was ook niet voorhanden en ook niet adequaat . Alles zelf uitgezocht via ervaringsdeskundigheidsinfo .  Destijds wel  naar iets dergelijks gezocht,  nooit gevonden . 
Maar wat ik lees erbij vind ik ook niet heel doortastend , mischien is de praktijk beter, geen idee.
Antwoord

#4

Interessant dit...

Maar ik ben inmiddels zo gewend dat in de reguliere zorg alles en iedereen pro-medicatie is dat ik dit een beetje vreemd vind om te lezen, haha.
Antwoord

#5

Vreemd ,ja dat ook . 

Kunnen ze daar al die mensen die massaal aan de pillen zijn geholpen waar je "gewoon mee zou kunnen stoppen" en die  er zonder schade amper nog afkomen ,  terwijl 'geen verslavingsrisico' 
 ( het voldoet ook niet aan criteria van verslaving, nog nooit iemand ontmoet die nou snakte naar zn ad of steeds meer wilde  Big Grin) - weer in een ander traject stoppen om ze daar nog enigzinds van af te krijgen . 
Hoezo werkverschaffing en rondpompen van mensen in de zorg?  

Ondettussen zijn de farmaceuten mooi binnengelopen ,  toen de patenten er nog opzaten althans . Die voelen zich nergens verantwoordelijk voor . 


Ik vraag me wel eens af hoeveel er verdiend is en word aan mijn ellende. 


Mijn twijfel zit er in dat het vooral neurologische schade lijkt te zijn, die ook nog veel later zomaar kan opspelen  , niet het gebruikelijke ontwennen/ afkicken. 

Maar tja, het is dus n issue geworden,   beter dan niets qua aandacht  , en ik hoop me te vergissen. 

Groet
Antwoord

#6

Mooi dat er aandacht voor is. Ik heb ook al eens gelezen dat er voor benzodiazepinen-verslaving een begeleid afbouwtraject bestaat. (pammen dus) 

Helaas zijn antipsychitica (bijv Seroquel) officieel niet verslavend. Het valt niet onder een medicijnverslaving. 
Ik heb zelf duidelijk gemerkt dat je je er ellendig van gaat voelen en dan nog maar een beetje meer neemt (zonder dat je je bewust bent dat je je DAAR door ellendig voelt). 

Tja de farmaceuten willen er aan verdienen en dan zijn ze niet blij met programma's om er vanaf te komen.
Antwoord

#7

Nou Mabel, misschien wil je niet weten hoeveel er verdiend is/word aan jou ellende. Waarschijnlijk kun je daar een geweldige instagramwaardige wereldreis van maken...

Dat een hoop medicatie ook nog andere neurologische problemen geven dat vermoeden heb ik ook...
Soms weet je ook niet meer wat nu je eigenlijke problemen waren en wat de bijwerkingen zijn. Lees b.v. de bijsluiter van benzo'tjes;  kan een depressie uitlokken of een bestaande depressie verergeren. Dan doe er dan maar een SSRI'tje bij...  En voor je het weet heb je een heel pakket pillen en weet je niet meer wat nu bijwerkingen zijn.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen er zonder problemen gewoon hebben kunnen afbouwen. Of je hoort ze nergens of ze zijn een bijzonder diersoort want op het wereldwijde web lees ik overal (ook engelse sites) dat iedereen de grootste moeite heeft om er weer vanaf te komen als je er eenmaal mee begint.
Antwoord

#8

wat het kost ik weet dat ik  met mijn medicatie al in april over mijn eigen risico zit 

en een van van eerste opname in 2011 ongeveer een jaar heeft 180.000 euro gekost daar had ik ook een wereld reis van kunnen maken miss was het dan ook beter gegaan en was ik niet verslaaft geraakt aan de medicatie 

ook de dagbesteding kost per jaar bij mij 18.000 euro en dan heb ik het niet over de rest 

groet J
Antwoord

#9

Nou, 

En inderdaad,  flinke kostenplaatjes zijn dat.  
Ik bedoel maar, zeg niet dat een mens die psychisch iets mankeert niets bijdraagt aan de maatschappij  , ze zijn ontzettend goed  voor de werkgelegenheid...  ( mijn insteek is ook niet wat ik heb gekost, maar wat er aan me is verdiend, en nog steeds. ) 

Gelukkig heb ik niet voor de kosten hoeven te sparen. De keerzijde is  overigens  ook dat ik het er ook niet voor over had  gehad, en zoals Mister al benoemt, ik (en velen anderen ?) was ik daar mischien wel beter mee af geweest.  
Ik had geen wereldreis getrokken overigens met alle shit . En in de etalage van instagram hoef ik al helemaal niet .  Ze hadden het mogen houden. 

 (Maar een leuk klein vrijstaand  huisje kunnen kopen  in een fijne vorm van  gemeenschap  was n stuk heilzamer geweest.   ) 

Het houd zichzelf ook prima in stand zal ik maar zeggen.  Ik ken ook mensen die zich er nog  schuldig over voelen ook dat ze de maatschappij zoveel kosten. (En weer n probleem erbij voor in de mallemolen...)  

Ik ken wel verhalen van mensen die van de ad zijn afgekomen Joy . Die gebruiken het dan over het algemeen geen jaren, met een uitzondering hier en daar  . 
 De meeste haken  overigens al af tijdens de inwerk ellende. Bij een goed resultaat  (want die zijn er ook),  is er echter geen garantie dat het blijft werken, en als dat gebeurt , dan begint de shit pas echt, want dan blijkt dat teruggaan geen optie meer is en ben je op het gewissel aangewezen .  Dat gebeurde bij mij ( 7 a 8 keer gewisseld). 
Zie je hersenchemie dan nog maar eens goed te krijgen.   Wat een shit. Dat is  echt wat anders dan een verslaving . En dan word je ook nog niet geloofd , als je dat zegt.  Nee , dan ligt het aan je  stoornis , heb je die middelen nodig en zou  je terugvallen in depressie .  
Wat ik en helaas vele anderen hebben ervaren is dat de symptomen toch in de verste verte niet gelijk stonden aan oorspronkelijke klachten . Horror.  

Tja ...
Antwoord

#10
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-01-2022, 18:03 door Joy.)

Die instagramwaardige wereldreis was ook weer een sarcastische opmerking van mij Mabel

Nou ja, ik denk dat je al conclusie kunt stellen dat men er in zorgland langzaam van op de hoogte raakt dat de psychofarma geen wondermiddeltjes zijn die voor iedereen werken (volgens mij uit onderzoek bij 20% van de mensen werken ze) 
en dat wanneer ze voorgeschreven worden er allerlei andere negatieve gevolgen kunnen bijkomen.
Antwoord



Lijst met mogelijk verwante topics
  Overstappen antidepresiva Started by Liss404
1 Replies - 524 Views
05-09-2022, 16:00
Laatste bericht: Joy



Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)