Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Advies bedrijfsarts


#1

Hi allen,

Momenteel ben ik 2 maanden 100% thuis en merk ik nog geen verbetering.

Ik was vorige week bij de bedrijfsarts (2e x maar 1e arts was een ander) die vrijwel direct begon over de wet poortwacht en dat het maar goed is dat die er is want vroeger maakte veel te veel mensen misbruik van de ziektewet.

Het vertrouwen dat ik al amper heb in mensen, zakte direct tot -10 en uiteraard was de conclusie vh gesprek dat ik snel een plan moet maken met mijn werkgever samen mbt reintegratie. En dat hij geen bezwaar ziet om voor mij ander werk te vinden.

Ik barstte in tranen uit maar durfde alleen maar ja te knikken toen hij zei dat het juist goed is om weer wat te gaan doen.

Ik heb hierdoor een terugslag gehad. Ik huil weer heel veel, denk weer vaker aan dood zijn en raak in paniek als alleen maar denk aan iets moeten doen. Momenteel krijg ik in de supermarkt al paniekaanvallen en word ik thuis duizelig als mijn dochter (2) wat drukker of aanhankelijker is.

Nu heb ik wat op internet rondgekeken en is het advies van een ba wel erg zwaar. Ik wil eigenlijk het liefst mijn baas bellen vertellen dat hij in dat plan wat mij betreft mag zetten dat zolang ik in elk hoog gebouw een springplank zie, ik denken aan werk nog te veel werk vind.

Ik wil nu alleen maar ontslag nemen. Mijn werkgever staat denk ik wel aan mijn kant qua ruimte geven. Maarja, ik snap ook dat zij niet willen blijven dokken voor iemand die thuis zit.

Mijn vraag dus: wat moet er in dat verdomde plan van aanpak? Mag daar ook in staan dat ik 1x per maand koffie drink met collega ofzo? Dat vind ik al een verschrikkelijk idee maar lijkt me niet dat daar in staat dat het plan is dat we niks doen?

Iemsnd ervaringen hiermee? Ik ben nu in paniek en merk dat ik me erg druk maak ??
Antwoord

#2
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2018, 07:10 door Kossie.)

LIk heb wel ervaring. Laat je niet pushen. Hoelang zit je nu al thuis? Die bedrijfsarts weet totaal niet hoe jij je voelt. Ik had wel een goede bedrijfsarts en die liet me zo een jaar thuis zitten. Daardoor heb ik zelf weer zin gekregen om weer aan het werk te gaan. En op het werk hebben ze me aangeboden een coach in te schakelen. Vergeet niet, er zijn ook goede mensen op deze wereld.

Ok dat 2 maanden  had ik niet gezien... je bent wel develijk zien
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • Sky
Antwoord

#3

(17-11-2018, 07:08)Kossie schreef: LIk heb wel ervaring. Laat je niet pushen. Hoelang zit je nu al thuis? Die bedrijfsarts weet totaal niet hoe jij je voelt. Ik had wel een goede bedrijfsarts en die liet me zo een jaar thuis zitten. Daardoor heb ik zelf weer zin gekregen om weer aan het werk te gaan. En op het werk hebben ze me aangeboden een coach in te schakelen. Vergeet niet, er zijn ook goede mensen op deze wereld.

Ok dat 2 maanden  had ik niet gezien... je bent wel develijk zien

 Dank je wel Kossie,

Fijn dat jij wel goede ervaring had. Dank je wel dat je me even laat zien dat er ook betrouwbare mensen zijn.

Ik heb contact gehad met de hr over de mail en verteld hoe het zit zonder details maar wel aangegeven dat ik het gesprek met de ba erg vooringenomen en onaangenaam vond.

Hij gaf me een onwijs schuldgevoel tov mijn werk en deed alsof ik verantwoordelijk ben voor dat plan. Terwijl mijn werk juist steeds aangeeft mij ruimte te willen geven. Ik probeer daar maar aan vast te houden.

Ik laat me niet pushen iig. Alles komt goed.
Antwoord

#4

Is goed dat je werk je de ruinte geeft. Dan is de bedrijfsarts maar een formaliteit. Je werkgever staat daar boven. Ik moet de 30e naar de bedrijfsarts. Een andere, want mijn eerdere ging net met pensioen. MazzelpikSmile
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2018, 08:14 door Sky.)

(17-11-2018, 07:47)Kossie schreef: Is goed dat je werk je de ruinte geeft. Dan is de bedrijfsarts maar een formaliteit. Je werkgever staat daar boven. Ik moet de 30e naar de bedrijfsarts. Een andere, want mijn eerdere ging net met pensioen. MazzelpikSmile

Inderdaad mazzel voor hem. Hopelijk is je nieuwe ba weer een fijne! 

Ik moet half dec weer. De mijne is trouwens wel oud, dus wellicht is dat pensioen er voor hem ook snel en krijg ik een ander. 

Hoop doet leven toch? Wink

(17-11-2018, 07:47)Kossie schreef: Je werkgever staat daar boven. 

Klopt dat wel? Want hij deed mij voorkomen alsof hij als 'poortwachter' erop toeziet dat werkgever en werknemer zich aan de regels houden. En dat ik mee moet werken aan zijn advies, kwam ook over als een regel.

Anyway, wat niet gaat, gaat niet. Denk dat dat mijn standaard antwoord wordt. Hopelijk kan mn psych me er ook in adviseren nog.
Antwoord

#6
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2018, 09:52 door Kossie.)

Zo moet je er ook in staan. Ze zie echt wel dat je wel wil maar echt niet kan

Zo ken ik een oude dienst maat die helemaal niet hoeft te werken vanwege zijn ptss
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • Sky
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)