Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

voorstellen


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-04-2022, 11:28 door calamityjane. Edit Reason: niet echt iets van een afsluiting getypt )

goedemorgen iedereen, gisteren heb ik deze site ontdekt en wil graag mijn verhaal met jullie delen. Ik ben ooit in 2003 gestart met sertraline omdat ik last had van een paniekstoornis en pleinvrees. Deze heb ik waarschijnijk door hormonale schommelingen ontwikkeld tijdens mijn zwangerschap, had eigenlijk niet eerder pyschische probelemen gehad. Na mijn bevalling gestart met zoloft  Mijn klachten namen heel snel af!  Uiteindelijk pas na een jaar iof 4 n samenspraak met mijn huisarts afgebouwd. Ik was eigenlijk al binnen een jaar medicatie klachtenvrij maar voelde me zo goed dat ik in eerste instantie niet van plan was ooit nog te stoppen met de medicatie. Ook mijn huisarts had zoiets, het gaat toch prima zo.... In die tijd was het een kwestie van maandelijks bij de apotheek een herhaalrecept halen en thats it. Toch voelde ik me op een gegeven moment vlakker worden . In eerste instantie leek het goed te gaan na de afbouw, heel langszaam gedaan, echter kreeg ik na een maand of 3 wat last van nervositeit en werd ik wat angstig. Mijn huisarts zei dat dit over ging en er bij hoorde, mijn hersenen moesten wennen aan de onttrekking. 
Uiteindelijk ben ik voor het eerst in mijn leven in een heftige depressie terecht gekomen. Toen voor het eerst doorverwezen naar de ggz, ik was erg angstig, sliep niet. Heb opnieuw zoloft voorgeschreven gekregen en knapte weer redelijk snel op en alles kabbelde weer voort en bleef ik stabiel op de medicatie. Ik had een fijn huwelijk, lieve zoon, leuke vrienden en sportte graag (nog steeds)

Toch na een jaar of 3 opnieuw een poging tot afbouwen gedaan omdat ik me werderom afgevlakt ging voelen. Vrij snel volgde een gegeneralisseerde angststoornis en kreeg ik in eerste instantie wekelijkse gesprekken met een psycholoog om er weer uit te krabbelen. Echter was het 1 stap vooruit, 2 stappen achteruit, ik kon niet genoeg relativeren, het geen wat ik leerde niet vasthouden want de emoties namen het steeds over. Uiteindelijk opnieuw anti depressieva gekregen, ik reageerde niet meer op zoloft. Opgebouwd tot de maximale dosering maar het werkte niet meer. Afgebouwd en geswitched naaar citalopram. Dat verlichtte mijn klachten wel wat maaar minimaal. Ik bleef angstig, heb hier toen ook alpralozam voor gekregen  en had van de citalopram  veel last van bijwerkingen. De psychiater heeft me toen na een aantal omzwermingen en switchen van doseringen en nog andere ssri"s  uiteindleijk overgezet op venlafaxine (SNRI) en dat sloeg in lage dosering snel aan en heeft uiteindelijk geleid tot een eerste ontremming. Heb voor het eerst een hypomane periode doorgemaakt wat me destijds bijna mijn huwelijk heeft gekost. 

What goes up must come down dus opnieuw volgde een depressie die lang duurde. Uiteindelijk amytriptyline gekregen, werkte voor een paar maanden en toen viel ik weer terug. Dit middel weer afgebouwd, lithium gekregen, lamotrigine als stemmingsstabiliator, nortiptyline als antidepressivum . Uiteindelijk opnieuw in 2016 doorgeslagen naar hyponamie. Ben in een scheiding verwikkeled geraakt, mijn huis kwijt, hoop ellende maar het leek me niet zo veel te doen. Voelde me eigenlijk wel sterk en wilde een nieuw leven opbouwen met een nieuwe partner. Uiteindelijk langszaam maar zeker werderom van hypomanie terug naar depressie, verdrietig terug kijkend op de puinhoop en me afvragend wat me in godsnaam bezielde om mijn huwelijk op te geven, wat zeker niet slecht was, mijn zoon die we samen hadden.  Inmiddels ben ik nu 6 jaar verder dan dat moment, eigenlijk permanent in een depressieve toestand gebleven en veel angsten. Woon sinds een jaar alleen nadat ik opnieuw uit elkaar ben gegaan met mijn partner voor wie ik mijn huwelijk had opgegeven. Heb sinds een driekwart jaar een vriend die ik alleen in de weekenden kan zien ivm zijn werk. Mijn zoon is zo'n 3 dagen per week bij mij, is inmiddels 19 jaar. Ik ben zelf 52 nu. Ik doe callcenter werk vanuit huis en slik alleen nog slaapmedicatie. Heb lange tijd nog lamotrigine gebruikt maar ik kan alleen nog maar zeggen dat wat voor medicijn ik ook probeerde de laatste 5 jaar  het niet of nauwewlijks meer schijnt te werken. Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat het geexperimenteer en geswitch met medicatie over de jaren er toe heeft geleid dat mijn depressie chronisch is. Voel me praktisch altijd angstig en labiel en heb hierdoor het gevoel te "overleven" in plaats van te leven 

Herkent iemand iets van mijn verhaal? Dank jullie wel voor het lezen, groetjes  Shy uit Breda
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even voorstellen Started by Shay123
4 Replies - 61 Views
21-06-2022, 23:17
Laatste bericht: Shay123
  Voorstellen Started by anne1967
2 Replies - 85 Views
19-06-2022, 16:55
Laatste bericht: cyranno
  Even voorstellen Started by Alex058
42 Replies - 1,888 Views
21-05-2022, 13:29
Laatste bericht: Alex058
  Voorstellen Started by Do’tje25
2 Replies - 191 Views
06-05-2022, 00:17
Laatste bericht: Famke
  Me even voorstellen Started by Jeroen76
8 Replies - 372 Views
02-05-2022, 14:06
Laatste bericht: J@n
  Even voorstellen Started by summer
14 Replies - 817 Views
21-04-2022, 16:21
Laatste bericht: Jupiter
  Even voorstellen Started by Sandra67
1 Replies - 175 Views
29-03-2022, 13:51
Laatste bericht: Jupiter
29-03-2022, 13:48
Laatste bericht: Jupiter
  Voorstellen Started by annelie53
1 Replies - 277 Views
18-03-2022, 17:50
Laatste bericht: Jupiter
01-02-2022, 12:16
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)