Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

iemand die mij snapt


#1

Hallo iedereen

Ik wil hier gewoon even mijn verhaal doen, en dan zie ik wel wat er van komt. Ik ben Isabelle, 18 jaar en studeer op het moment aan de KULeuven. Het is nooit vastgesteld dat ik een depressie heb, want ik heb er nog nooit met iemand over durven praten. Ik voel me bijna altijd ongelukkig en geraak 's ochtends gewoon niet uit mijn bed. Ik heb nergens meer zin in. Het begon allemaal toen ik 12 jaar oud was en naar het eerste middelbaar ging. Ik schaamde me voor wie ik was en hoe ik eruit zag. Ik ging ( en ga) er altijd van uit dat mensen niet met mij om willen gaan. Dat ze als ze me zien zouden denken: wat doet dat wicht nu hier. Dus ik sloot me steeds meer op in mezelf en ik deel heel weinig met mensen. Ik houd alles voor mezelf. Ik heb ook altijd last gehad van angstaanvallen. Toen ik een jaar of 6 was had ik ze elke dag. Mijn ouders zeiden op een duur dat ik niet flauw moest doen. Dus ik werd beter in het verstoppen ervan. Ik heb ook ontzettend veel last van faalangst. Dat wist ook niemand tot ik vorig jaar in de klas een angstaanval kreeg. Ik weet niet wat ik er aan kan doen en het is precies of ik nergens hulp kan vragen. Blijkbaar hebben meer mensen die hoogbegaafd zijn faalangst. Over dat hoogbegaafd zijn, nog iets wat ik tegen niemand kan zeggen. Niemand begrijpt precies wat dat inhoudt. Mensen beschouwen het als een luxeprobleem terwijl ik er maar al te graag van af zou willen zijn. Mensen denken dat je gewoon 'slim' bent, maar ze vergeten al de mentale problemen die erbij komen kijken zoals angsten, concentratieproblemen, leerproblemen, depressies, suïcidale gedachten, autistische trekjes, ... Ook de sociale kant maakt het niet beter. Ik heb echt moeite om met mensen te praten en de dagdagelijkse normale interacties zijn voor mij al moeilijk. Ook omdat je anders denkt. Ik heb er als kind heel veel commentaar op gekregen met het gevolg dat ik er nu met niemand over kan praten. Het enige wat ik wil is iemand vinden die hetzelfde denkt en voelt en waar ik mee kan praten. Ik heb gewoon het gevoel alsof er niemand is die mij snapt. 
Dat is het dan zo'n beetje...
Antwoord

#2

(18-10-2018, 21:13)Isabel207 schreef: Het enige wat ik wil is iemand vinden die hetzelfde denkt en voelt en waar ik mee kan praten. Ik heb gewoon het gevoel alsof er niemand is die mij snapt. 


Hallo Isabelle,

Welkom op dit forum en knap dat je toch de moed bij elkaar hebt geraapt om 'het' dan in ieder geval digitaal te vertellen. Vaak lucht dat al behoorlijk op en als je dan ook nog in de verhalen van lotgenoten hier kunt lezen dat je zeker niet de enige bent, krijg je misschien wat meer rust in je hoofd. Want dat zal je waarschijnlijk ook wel herkennen: oeverloos gepieker!?

Ik ben een man van 58 en hoewel er mijlen tussen ons in staan en ik niet hoogbegaafd ben, kan ik meevoelen hoe het is om al vanaf jonge leeftijd last van angsten te hebben, ik kreeg ze rond mijn 10e en deed en voelde me precies zoals jij het beschrijft. Verstoppen als in acteren, maar ook daadwerkelijk mezelf verstoppen om maar niet gezien te worden. Ik schaamde me er diep voor al deed ik niets anders dan mezelf beschermen. Ik ken het vreselijke gevoel, de verschrikkelijke eenzaamheid.

Maar er is hoop. Ik heb er lang mee geworsteld, maar ben er wel vanaf. Het zit in je hoofd; je denkt dat je bang bent en dus ben je het ook, maar die gedachte kun je met enige oefening en inzicht ook veranderen. Professionele hulp is wel nodig; de meesten kunnen dit niet op eigen houtje. 
Daarom Isabelle, maak niet de fout die ik hebt gemaakt, door te lang te wachten. Je leeft nu, dus maak er het beste van, het is je gegund.

Je huisarts is de aangewezen persoon. Wees niet bang, je arts heeft het allemaal al honderden keren gehoord en gezien. Hij of zij kan je doorverwijzen naar een specialist die je kan helpen.

Veel sterkte en succes,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Isabel207
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
20-08-2022, 21:33
Laatste bericht: Joy
09-05-2022, 12:23
Laatste bericht: KeepVogel
18-04-2020, 11:42
Laatste bericht: hans007
04-01-2019, 15:42
Laatste bericht: Jorin
24-11-2018, 00:14
Laatste bericht: Zip
  Wie? Gewoon weer iemand Started by Lioness
4 Replies - 2,141 Views
10-06-2018, 13:06
Laatste bericht: AsusGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)