Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

ei kwijt


#1

Register or login to view the content
Antwoord

#2

(14-09-2019, 16:03)LinMusic schreef: Register or login to view the content
hoi Lin

Moeilijk he als alles tegelijk speelt. Vriendschap is zoo belangrijk als ruggesteun. Je zelf kunnen zijn bij je naasten is belangrijk, mooi weer spelen is niet vol te houden. Mij hielp het om met vrienden en mijn partner een klaagkwartiertje af te spreken waarin ze niks hoefden alleen luisteren. Dat is minder belastend voor hen omdat het eindig is en geeft jou zelf ook een soort kanaliseren. Daarna kan het weer over iets anders gaan ter afwisseling. 
Sommige vrienden vallen tegen, maar andere mensen vallen soms ineens heel erg mee, ken je dat? Ook ondervond ik dat als ik me rot voel, ik soms kan focussen op wat ik toch nog zelf voor een ander kan doen. Omgekeerd dus. Dat kunnen heel erg kleine dingen voor jouzelf zijn maar voor die ander heel belangrijk. 
Er even zijn voor iemand kan op zo veel manieren, een luisterend oor bieden, boodschapje doen voor iemand als je toch zelf ook al gaat. Het geeft je zelf ook eigenwaarde en zingeving om een verschil te maken voor iemand anders. Het haalt soms de scherpte ervan af dat je zelf even zonder steun zit. Bovendien krijg je zo vanzelf ook weer andere contracten die weer steunend kunnen zijn. 
Goed dat je hier je ei legt, ook hier op het forum kan je wat respons krigen zodat je er niet alleen mee zit.

Over de therapie niet kunnen betalen, ja de bizondere bijstand is in elke gemeente anders geregeld he. Misschien kan je verzekeraar je op weg helpen naar hulp die je niet hoeft te betalen of die niet uit je eigen risico gaat. (psychiater of hulpgroepen misschien...) De gemeente biedt je geen hulp naar werk aan begrijp ik. Misschien vinden ze de afstand naar de arbeidsmarkt te groot dat ze beginnen met sport aanbieden? Fit voor werk worden vinden ze dan de eerste stap he. Gaat recht tegen je gevoel in en kan toch heel verstandig zijn, wordt vanzelf leuker, niemand verwacht dat je gelijk vol gas mee kan doen.
er zijn ook altijd anderen met een laag tempo in zo een groep.

Al die problemen die je noemt tegelijk aanpakken is natuurlijk veel te zwaar, zeker als je je zo voelt. Een voor een er in stapjes iets aan doen in de goede richting is dan beter en zelfs dat ene hoeft niet meteen helemaal opgelost.  Zo vertil je je niet. Je kan niet alles zelf oplossen, dat kan haast niemand. Dus goed dat je naar het maatschappelijk werk gaat he. Horen we nog eens van je? 

succes
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even de weg kwijt Started by Isthoab
1 Replies - 228 Views
29-09-2020, 19:28
Laatste bericht: Nine-eleven
  ei kwijt Started by Liefde+Hoop
14 Replies - 1,360 Views
15-04-2020, 14:47
Laatste bericht: Bert
  Ik raak vrienden kwijt Started by lanamuziek
3 Replies - 1,335 Views
13-03-2019, 10:45
Laatste bericht: Omnivore
  Gewoon ff kwijt Started by Lona
5 Replies - 1,143 Views
12-11-2018, 22:32
Laatste bericht: Mel
30-04-2018, 09:49
Laatste bericht: 10rozebloemen
  Mijn verhaal even kwijt Started by markpolo
2 Replies - 1,507 Views
10-01-2018, 00:11
Laatste bericht: markpolo
  Mijn verhaal even kwijt Started by Logano
0 Replies - 867 Views
21-12-2017, 10:06
Laatste bericht: LoganoGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)