Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

aangenaam


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-09-2018, 16:10 door iemand.)

Dag allemaal,

Ik zal mij even voorstellen, zonder mijn naam te noemen dan wel. Ik ben 30. Sinds mijn 16e kamp ik met depressie, dysthyme stoornis om precies te zijn, aangezien er geen manische fases zijn en ook geen concrete zelfmoord pogingen.

Het zit in de familie, al hebben meerdere mensen er daar wel een einde aan gemaakt. Denk er vaak aan, maar in echte diepe dalen hou ik het bij dingen kapot gooien, schreeuwen of mezelf pijn te doen.

Ik ben nu 30, mooie leeftijd ook natuurlijk om te denken: wat wil ik nou? Ik wil niet zoveel. Ben opgeleid in het maken van elektronische muziek. Probeer daar mijn brood mee te verdienen, maar mijn stemmingen en zeer negatieve inslag houden de boel goed op. Waar ik vervolgens weer kwaad over word op mezelf, etc.

Ik heb 2,5 jaar antidepressiva gedaan, vooral om de ADHD medicatie te begeleiden. Had verder weinig effect, maar ik wil medicatie weer een kans gaan geven. Afgelopen maand ook ge-experimenteerd met het microdoseren van LSD. Haalde de scherpe randjes eraf, minder piekeren, maar maakte me ook juist dromeriger en soms zelfs nog emotioneler.

Zoals ik al meer lees hier, is het lastig om erover te praten met anderen zonder schaamte of het gevoel dat je maar zielig zit te doen. Ik heb het al als ik hier schrijf. En je wilt ook niet dat je vrienden en familie zich zorgen maken. Ben benieuwd naar jullie verhalen, hoe jullie er mee dealen, praktische tips ook.

Groet
Antwoord

#2

Welkom op het forum Iemand! Ik schrijf hier als "partner van" en zal het dus aan anderen overlaten om ervaringen te delen. Kijk rustig rond en reageer op topics als je daar behoefte aan hebt!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Positiva :   • iemand
Antwoord

#3

Hallo iemand,

Welkom!

Hier 'iemand' van 58 die wél depressief is en paniekaanvallen had. Die laatste door medicatie gelukkig niet meer. Depressiviteit is redelijk onder controle met af en toe uitschieters naar beneden.

Wat veel voorkomt - naast het eigenlijke probleem - zijn schuldgevoel en de gedachte dat men zich aanstelt. En het antwoord daarop is dan: je bent ziek. Niets meer en niets minder. Een gebroken been is zichtbaar en wat wij hebben niet en door onbegrip wordt er af en toe lullig gereageerd. Het zij zo. Wij weten precies wat we voelen en het goede daaraan vind ik dat we in ieder geval niet zo bekrompen zijn als diegenen die onze aandoening betwisten.


Ik heb makkelijk praten, ik weet het, ik heb het allemaal al meegemaakt. In mijn tijd was er echter geen forum. Ik hoop met mijn 'wijsheid' via dit forum anderen te behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt.

In de tussentijd: sterkte,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • iemand
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-09-2018, 13:31 door iemand.)

Dank jullie wel.
Antwoord

#5

(24-09-2018, 15:28)iemand schreef: Zoals ik al meer lees hier, is het lastig om erover te praten met anderen zonder schaamte of het gevoel dat je maar zielig zit te doen. Ik heb het al als ik hier schrijf. En je wilt ook niet dat je vrienden en familie zich zorgen maken. Ben benieuwd naar jullie verhalen, hoe jullie er mee dealen, praktische tips ook.

Groet

Hallo iemand,

Welkom hier. 
Schaamte hoeft echt niet en zielig doe je al helemaal niet iig niet hier. Het kan helpen deze dingen uit te spreken. Ik herken het wel, ik heb dit ook gehad bij vorige depressies. 
Zoals Ray zei toen het bij voor het eerst begon zo'n 25 jaar geleden waren er nog geen forums. 
Wel goed dat je weer aan medicatie begint, bij mij helpt het wel. De extreme angst is weg, maar er hangt nog een rest angst. 
Kwaad worden als iets niet lukt herken ik ook van eerdere depressies. Maar dat is weg nu, ik leg me er bij neer maar somber is het dan weer wel. 

Sterkte
Liefs Zip
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Aangenaam, Dysthymie! Started by Yvonne75B
4 Replies - 3,223 Views
19-01-2023, 12:30
Laatste bericht: Mabel
  Aangenaam Started by Hopelessmind
4 Replies - 606 Views
30-06-2022, 20:49
Laatste bericht: J@n
21-02-2022, 21:56
Laatste bericht: Sanne_
17-02-2022, 13:19
Laatste bericht: Mabel
  Aangenaam! Started by Maikel
3 Replies - 673 Views
11-11-2021, 00:59
Laatste bericht: Cizzie
  Aangenaam Started by JK80
15 Replies - 3,712 Views
20-01-2020, 16:45
Laatste bericht: Run
  Aangenaam Started by Ron
2 Replies - 1,537 Views
21-09-2017, 21:59
Laatste bericht: PositivaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)