Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Zomaar


#1

Goedemiddag,

Pff dit durf ik geeneens..Terwijl het schrijven van zo,n berichtje toch redelijk anoniem is..
Ben ik toch heel bang. Bang omdat ik dit ok niet gewend ben. Ik wil niet zeuren en wil totaal geen aansteller zijn. Altijd maar door willen gaan..Omdat je niet kan en mag uitvallen van jezelf.. Het lijkt net of de omgeving geen gevoel heeft. Of ze nergens bij stil staan ze niks zien en zich dingen afvragen. Hoe kan iedereen gewoon zo door leven. Ik ben eenzaam in het gevoelig zijn. 
Ik wil graag praten met andere mensen mijn verhaal kwijt kunnen..Heb wel wat vrienden maar heb het gevoel dat ze daar niet op zitten te wachten. Ook omdat ik niet wil zeuren en ik heel lang van stof ben alles precies goed wil uitleggen en begrepen wil worden..Dat mis ik heel erg..Ik heb zeker wel 1 vriendin die meer weet. Zij zit zelf nu ook in een lastig parket en wil haar er niet mee belasten.
Het komt erop  neer dat ik bijna al mijn hele leven depressief ben..Heb ook wel eens goede periodes gehad..Soms zelfs manische..Ik kan juist ook wel weer erg genieten van veelndingen en enthousiast zijn.
Ik heb een vreselijk laag zelfbeeld..
Soms zo erg dat ik niemand durf aan te kijken omdat ik mij zo erg schaam. (Omdat ik weer een fout heb gemaakt of weer ergens mee gefaald heb)
Ik durf dit nu pas te zeggen en zegg toe te geven..
Ook ik zie soms het nut van het leven niet meer in..Terwijl ik 2 hele leuk lieve mooie kids heb..Daar wil ik alles voordoen..Ik sport heel veel..Eigenlijk om die nare gevoelens weg te krijgen en een soort controlle gelijk want daar ben ik dan wel goede
 in en krijg ik complimentjes over.
Eigenlijk ben ik gewoon ziek maar geef het niet toe
Daar wil ik dan ook weer niet vanaf omdat ik anders weer de controlle kwijt ben.
Antwoord

#2

(25-11-2018, 17:34)Kleintje schreef: Pff dit durf ik geeneens..Terwijl het schrijven van zo,n berichtje toch redelijk anoniem is..
Ben ik toch heel bang. Bang omdat ik dit ok niet gewend ben. Ik wil niet zeuren en wil totaal geen aansteller zijn. Altijd maar door willen gaan..Omdat je niet kan en mag uitvallen van jezelf.. Het lijkt net of de omgeving geen gevoel heeft. Of ze nergens bij stil staan ze niks zien en zich dingen afvragen. Hoe kan iedereen gewoon zo door leven. Ik ben eenzaam in het gevoelig zijn. 
Hallo Kleintje,

Dapper dat je toch je gevoelens zo mooi hebt verwoord. Dat kan je vast ook tegenover andere mensen. Ik weet dat bijna iedereen tegenwoordig vooral met zichzelf bezig is, maar 'bijna' houdt al in: niet iedereen. Die ene vriendin bijvoorbeeld zit misschien juist wel te wachten op je verhaal. Ook hier zie ik weer wat veel van ons hebben: denken dat je weet wat anderen denken.
Probeer die vriendin nu eens in vertrouwen te nemen en dan kom je er gauw genoeg achter of ze dat wel of niet aankan. Niet voor niets is er een gezegde voor: gedeelde smart is halve smart.

Controle. Nog zo'n issue dat ik herken. Vooral van vroeger in mijn geval. Het loslaten is eng, maar als je dat eenmaal kan en doet lucht dat zo ontzettend op. Er valt een hele zware last van je schouders. Wat mij heeft geholpen is het besef dat mijn controle fake was. Ik dácht alles in mijn omgeving te kunnen sturen en dat gaf me wel een zekerder gevoel, maar in feite had ik de zaken niet in mijn macht. Controle nastreven, betekent namelijk dat je die dus niet hebt. En ook nooit krijgt, hoe hard je dat ook probeert. Dat betekent een enorme belasting voor jezelf, die niets oplevert.

Hé, en ziek is ziek hè: een signaal van je lichaam dat er iets mis is en dat er wat moet gebeuren.

sterkte,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Kleintje
Antwoord

#3

Welkom kleintje, 

Je eerste stap heb je gezet! Knap hoor! Idd anoniem. Het kan veel helpen je verhaal te delen en dat kan je idd hier met ons. 
Ook het lezen en schrijven van en bij anderen helpt. 
De herkenning helpt. 

Liefs Zip
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Zip :   • Kleintje
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)