Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Word het beter?


#1

Hallo allemaal,

Mijn partner is al enkele jaren depressief. Hij weigerde echter therapie ( het lag niet aan hem maar altijd aan externe dingen waardoor hij zich zo voelde) maar slikt wel antidepressiva .
Uiteraard bleek dit niet het wondermiddel waar hij op hoopte. Hij is in een neerwaardse spiraal terecht gekomen en bedacht toen dat het aan onze relatie lag....

Sinds kort krijgt hij EMDR therapie. Na slechts 1 sessie ‘ziet’ hij het ineens weer helemaal helder en wil mij terug.

Ik twijfel om de volgende redenen en hopelijk kunnen jullie hier mij antwoorden op geven?

1. Al lang voordat hij de diagnose depressie kreeg had hij rare trekjes. Zo kon hij uit het niets om iets kleins gigantisch uit zijn plaat gaan en dan had de hele wereld ‘het’ gedaan. Het viel mij na verloop van tijd op dat op dat moment zijn pupillen altijd heel erg klein waren. Kan het zijn dat hij toen al last had van depressieve buien? Herkend iemand dit?

2. Ik ben bang dat hij altijd last blijft houden van depressieve stemmingen. Of kan het na de juiste behandeling overgaan?

Bij voorbaat dank voor jullie antwoorden!
Antwoord

#2

Hoi Cristo, allereerst welkom op het forum! Ik schrijf hier ook als "partner van" en snap heel goed dat je twijfelt. De reden waarom je twijfelt heeft alleen niet zo veel met depressie te maken (denk ik), maar met het karakter van je man. Het schijnt zo te zijn dat je pupillen groter worden bij positieve gevoelens. Dus wat je zegt over kleine pupillen zou best waar kunnen zijn. Maar ook dat heeft dan niets met depressie te maken. Dat hebben "gezonde" mensen ook. 
Mij partner heeft ook EMDR gehad. Het was bij hem niet zo dat hij na één behandeling totaal veranderde. Maar EMDR kan wel veel invloed op je hebben. De uitwerking is bij iedereen anders. Dus moeilijk te zeggen. Je kunt zeker van de depressieve gevoelens af komen. Maar een garantie is daar niet voor. Bovendien blijven veel mensen er toch gevoelig voor.
Ik denk dat je jezelf eerst de vraag moet stellen: wil ik de man terug die hij vóór de depressie was.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Positiva :   • Cristo
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)