Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Vraag over opbouwen escitalopram


#1

Ik ben begin oktober begonnen met 5 mg Escitalopram, begin november verhoogt naar 10 mg. Het kan 6 weken duren voordat je er wat van merkt (volgens de bijsluiter). En soms duurt het zelfs langer. Gaat deze periode ook op voor iedere verhoging? M.a.w. kan het kloppen, omdat 5 mg bijna niks is, er nu nog geen echte merkbare werking is en het nog wel wat weken kan duren voordat de 10 mg zijn werk doet? Ik ga het ook nog aan de huisarts vragen maar ben benieuwd of iemand van jullie hier iets zinnigs over kan zeggen. 
Antwoord

#2

hoi Anoniemm,

zover ik weet gaat het ook op voor verhogingen dat het weer een paar weken duurt voordat je wat merkt. bijwerkingen kunnen in die tijd weer wat erger worden. als het goed is gaat het over en begint de werking uiteindelijk.

groet,
Run
Antwoord

#3

Bedankt voor je reactie. Dus dan moet ik nog even geduld hebben...
Antwoord

#4

(21-11-2019, 17:37)Anoniemm schreef: Ik ben begin oktober begonnen met 5 mg Escitalopram, begin november verhoogt naar 10 mg. Het kan 6 weken duren voordat je er wat van merkt (volgens de bijsluiter). En soms duurt het zelfs langer. Gaat deze periode ook op voor iedere verhoging? M.a.w. kan het kloppen, omdat 5 mg bijna niks is, er nu nog geen echte merkbare werking is en het nog wel wat weken kan duren voordat de 10 mg zijn werk doet? Ik ga het ook nog aan de huisarts vragen maar ben benieuwd of iemand van jullie hier iets zinnigs over kan zeggen. 
Ja het klopt dat elke verhoging weer opnieuw tit zes weken kan duren voordat resultaat merkbaar is. Het hoeft niet zoet gaan maar het kan. Je wilt ook niet meergeven dan nodig omdT het langdurig gebruikt wordt, vandaar die stapjes. Geduld en doe er zelf aan wat je kan.
Zoek de zon op, beweeg, ontmoet mensen 
Alles met mate, zover je kan, kleine stapjes. En o ja, afleiding, vrienden, rust en inspanning afwisselen
Antwoord

#5

3 hele slechte dagen achter de rug. De nachten en ochtenden zijn zo vreselijk. Veel huilen  Sad Ook nog wel last van bijwerkingen. Is dat normaal na 3 weken ophoging ? Hoop zo dat ik snel wat ga merken van de verhoging. Zo gek dat je je redelijk tot goed kunt voelen maar ook zo weer een paar dagen slecht.

Vind het overigens wel raar dat de huisarts verder weinig kan zeggen over de medicatie enzo. Misschien maar verwijzing vragen naar psychiater. 

Het is vandaag heerlijk weer dus ik ga strx het bos in. Lekker een uurtje wandelen. Vandaag nog niet gehuild dus het lijkt een betere dag dan de afgelopen 3 te worden. Van me afschrijven helpt ook al een btje merk ik. 

Fijne dag iedereen en veel sterkte toegewenst!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Anoniemm :   • Butterfly2013
Antwoord

#6

Vanmorgen contact gehad met de huisarts. We kijken het nog een week aan en als er dan geen verbetering is ophogen naar 20 mg.  Angry
Antwoord

#7

je lijkt niet blij met het uitstel van een week. heeft de huisarts wel naar je geluisterd?

groet,
Run
Antwoord

#8

Nou ik heb aangegeven dat het allemaal wel erg lang duurt. Maar goed dat is wellicht ook mijn eigen schuld, had achteraf gezien sneller op moeten bouwen. Meestal zit je na bijna 2 maanden volgens mij wel op de 20 mg. Ik heb iedere keer zo'n last van bijwerkingen en daar loop ik nu dus al best een tijd mee. Ik dacht met langzaam opbouwen minder last te hebben van bijwerkingen maar volgens mij maakt dat niks uit.

Heb oxazepam welke ik kan nemen maar dat doe ik liever niet vanwege de verslavende werking. Maar in principe zou ik 3 maal daags 10 mg kunnen nemen. De huisarts en bekenden van me die ervan af weten zeggen ook waarom doe je dat niet gewoon. Tsja, dan komt de bange ik weer om de hoek kijken.

Wat zijn jullie ideeen over opbouwen ? Liever langzaam en geleidelijk of juist heel snel zodat je er ook maar vanaf bent ? En de bijwerkingen, duurde die bij jullie ook zo lang ?
Antwoord

#9

hoi Anoniemm,

Ik denk dat langzaam opbouwen beter is voor je systeem, maar dat is mijn mening. Ik had ook altijd zo lang last van bijwerkingen. Die trokken uiteindelijk wel weg, maar dat duurde een hele tijd, dan vond ik het prettig om rustig op te bouwen, want dan  leek het allemaal, en dan vooral de bijwerkien zelf, iets minder heftig.

groet
Run
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Run :   • Anoniemm
Antwoord

#10

Gister de eerste echte keer dat ik het gevoel had dat de medicatie wat begint te doen. Met vlagen was ik weer de oude ik.  Big Grin vanochtend helaas wel weer wat gaar wakker met vreemd gevoel in me lijf maar het is in ieder geval een stijgende lijn!
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
29-11-2023, 16:58
Laatste bericht: Mabel
  Escitaloprám Started by Kenzo
3 Replies - 341 Views
21-09-2023, 09:46
Laatste bericht: Depri
  Afbouwen opbouwen etc Started by Mabel
0 Replies - 183 Views
16-08-2023, 15:45
Laatste bericht: Mabel
  Opbouwen Started by Wes
1 Replies - 206 Views
05-08-2023, 16:58
Laatste bericht: Joy
10-07-2023, 11:10
Laatste bericht: Mabel
  Vraag opbouw citalopram Started by Miek77
4 Replies - 847 Views
22-04-2023, 16:46
Laatste bericht: MaryQ
19-04-2023, 09:48
Laatste bericht: canizares
  Vraag over afbouwen, Started by thunder
3 Replies - 367 Views
07-03-2023, 18:32
Laatste bericht: Joy
07-02-2023, 14:59
Laatste bericht: Corbie01
18-01-2023, 12:16
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)