Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voorstellen en op zoek naar lotgenotencontact


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-11-2021, 01:10 door Cizzie.)

NHoi allemaal,

Even kort voorstellen ; ik ben een vrouw van 32. Inmiddels zit ik in een zoveelste depressie. Deze komt voort uit een onveilig gehechte jeugd en ik ben een zogeheten KOP—kind en hierdoor een vermijdende persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld. De afgelopen 2 jaar hard bezig geweest om (zonder hulp) aan mezelf te werken en slechte eigenschappen en mensen uit mijn leven te bannen. Dit heeft me veel “vrienden” gekost met als gevolg enorme eenzaamheid. Uiteindelijk weet ik wel dat deze vriendschappen niet goed voor me waren. Ik sta op de wachtlijst voor een ggz praktijk waar ik hopelijk snel hulp krijg aangezien ik de deur (behalve voor werk) niet meer uit kom , de supermarkt is voor mij al een hele opgave en iets waar ik urenlang tegen aan hik. Ik maskeer dit heel goed, en Niemand zou dit aan mij zien. Maar ik ben nu op een punt in mijn leven aangekomen dat ik geen toneel meer kan spelen, en ik merk dat ik op ben. Zowel geestelijk als lichamelijk.
Ik heb dagelijks suïcide gedachten maar zou deze niet in de praktijk willen brengen. Maar het idee dat die optie er is geeft me rust.


Ik ben best sociaal , en ik zou zo graag eens de deur meer uitwillen maar daarnaast kan ik ook nieuwe échte vriendschappen gebruiken. Alleen vertrouw ik bijna niemand wat nieuwe contacten maken heel moeilijk maakt , ik acteer normaal mijn enthousiasme  en wil ik zo graag eens geen mooi weer hoeven spelen. Ik heb nog een paar goede vrienden over , maar zij snappen niet wat er in mij omgaat omdat zij een fijne en stabiele jeugd hebben gehad zonder mentale problemen. Ik weet niet of dit forum hiervoor is bedoeld , maar ik gooi het toch maar open; zijn er mensen uit de omgeving Arnhem ( of niet) die misschien in hetzelfde schuitje zitten en iemand kunnen gebruiken voor een praatje , luisterend oor, wandeling whatsoever? Ik en mijn depressie hebben dit echt nodig om weer wat vaker de deur uit te komen. 
En bij mij is niets te gek , en kun je zelf dus ook alles kwijt … wees vooral niet perfect en jezelf..

(11-11-2021, 00:53)Cizzie schreef: NHoi allemaal,

Even voorstellen ; ik ben een vrouw van 32. Inmiddels zit ik in een zoveelste depressie. Deze komt voort uit een onveilig gehechte jeugd en ik ben een zogeheten KOP—kind en hierdoor een vermijdende persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld. De afgelopen 2 jaar hard bezig geweest om (zonder hulp) aan mezelf te werken en slechte eigenschappen en mensen uit mijn leven te bannen. Dit heeft me veel “vrienden” gekost met als gevolg enorme eenzaamheid. Uiteindelijk weet ik wel dat deze vriendschappen niet goed voor me waren. Ik sta op de wachtlijst voor een ggz praktijk waar ik hopelijk snel hulp krijg aangezien ik de deur (behalve voor werk) niet meer uit kom , de supermarkt is voor mij al een hele opgave en iets waar ik urenlang tegen aan hik. Ik maskeer dit heel goed, en Niemand zou dit aan mij zien. Maar ik ben nu op een punt in mijn leven aangekomen dat ik geen toneel meer kan spelen, en ik merk dat ik op ben. Zowel geestelijk als lichamelijk.
Ik heb dagelijks suïcide gedachten maar zou deze niet in de praktijk willen brengen. Maar het idee dat die optie er is geeft me rust.


Ik ben best sociaal , en ik zou zo graag eens de deur meer uitwillen maar daarnaast kan ik ook nieuwe échte vriendschappen gebruiken. Alleen vertrouw ik bijna niemand wat nieuwe contacten maken heel moeilijk maakt , ik acteer normaal mijn enthousiasme  en wil ik zo graag eens geen mooi weer hoeven spelen. Ik heb nog een paar goede vrienden over , maar zij snappen niet wat er in mij omgaat omdat zij een fijne en stabiele jeugd hebben gehad zonder mentale problemen. Ik weet niet of dit forum hiervoor is bedoeld , maar ik gooi het toch maar open; zijn er mensen uit de omgeving Arnhem ( of heel ergens anders) die misschien in hetzelfde schuitje zitten en iemand kunnen gebruiken voor een praatje , luisterend oor, wandeling whatsoever? Ik en mijn depressie hebben dit echt nodig om weer wat vaker de deur uit te komen. 
En bij mij is niets te gek , en kun je zelf dus ook alles kwijt … wees vooral niet perfect en jezelf.. of gewoon een gesprek hier is natuurlijk ook prima .. 
Antwoord

#2
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-11-2021, 18:41 door MichaeI9.)

Hoi Cizzie,

Wat een heftig verhaal en wat herkenbaar! Die diagnose, dat label hangt ook aan mijn rek met sleutelhangers, want ik draag hem niet meer. Ik wil zo niet denken.

Het aan huis gekluisterd zitten en de grote opgave die een supermarktbezoek al is of kan zijn, zijn mij ook niet vreemd. Het toneelspelen, waar je over schrijft, is mij ook boven het hoofd gegroeid. Het jarenlang goed houden heeft zo veel energie gekost, dat ik ook een gevoel heb op te zijn. Ik win die energie moeizaam terug. Ik kan het niet meer opbrengen en de suïcidale gedachtes komen dan ook bij mij opzetten. Of in ieder geval is mijn schreeuw om een ander leven verandert in een hunkering naar de dood. Inderdaad geeft het idee van die optie rust. Geldt ook voor mij, maar de daad bij het woord voegen doe ik niet, want ik ben nog te jong, jij ook Smile Ik wil "levenservaring" nog een kans geven als remedie voor mijn klachten. Wellicht kan dat bijdragen, het ouder en wijzer worden. Hoor en lees ik vaak.

Ik ben ook best sociaal, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Ik ben introvert, hetgeen eigenlijk een bescherming is tegen mijn gevoelens, maar kan in het juiste gezelschap op mijn praatstoel zitten en ben altijd lief in mijn taal en goed naar mijn gesprekspartner(s). Dan vind ik mezelf best sociaal Smile

Het onbegrip van je omgeving en toch een beetje die onmacht om mensen te vertrouwen is ook zoooo iets herkenbaars. Ik merk het aan mijn collega's, maar die zijn gelukkig de meeste tijd wel heel fijn.

Échte vriendschappen kan ik ook intens gebruiken. Ik zit absoluut in hetzelfde schuitje en lijd onder een onveilige jeugd en sta zeker open voor een praatje, al moet ik daarvoor mijn stad uit Smile

Wat zou jij fijn vinden?

Groetjes en sterkte!
Michael
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-11-2021, 00:38 door Theó.)

.....
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even voorstellen Started by Alex058
42 Replies - 1,323 Views
21-05-2022, 13:29
Laatste bericht: Alex058
  Voorstellen Started by Do’tje25
2 Replies - 121 Views
06-05-2022, 00:17
Laatste bericht: Famke
  Me even voorstellen Started by Jeroen76
8 Replies - 239 Views
02-05-2022, 14:06
Laatste bericht: J@n
  Even voorstellen Started by summer
14 Replies - 583 Views
21-04-2022, 16:21
Laatste bericht: Jupiter
  voorstellen Started by calamityjane
0 Replies - 195 Views
05-04-2022, 10:55
Laatste bericht: calamityjane
  Even voorstellen Started by Sandra67
1 Replies - 132 Views
29-03-2022, 13:51
Laatste bericht: Jupiter
29-03-2022, 13:48
Laatste bericht: Jupiter
  Voorstellen Started by annelie53
1 Replies - 181 Views
18-03-2022, 17:50
Laatste bericht: Jupiter
01-02-2022, 12:16
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Christine
3 Replies - 381 Views
29-01-2022, 09:28
Laatste bericht: M42Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)