Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voorstellen


#1

Hallo,

Aangezien ik hier nieuw ben op dit forum wil ik me graag even voorstellen.
Mijn naam is Mark en ik kom uit regio Eindhoven en 27 jaar. Wegens diverse ''dingen'' uit mijn verleden ben ik een jaar of 6 geleden in een depressie gekomen. In deze 6 jaar heb ik up's en down's gekent, toch wel tijden dat het goed ging maar ook tijden dat het zeer dramatisch ging. Contacten verloren of verbroken zoals vrieden, familie, ex-partner, ouders....deels door mijn eigen schuld.

Maar goed, de reden dat ik hier op het forum ben terecht gekomen is dat ik via mijn huisarts de tip kreeg om eens met lotgenoten te praten, iemand die kan luisteren en advies geeft maar waar je ook iets voor terug kan doen. Dit advies heb ik gekregen doordat vriendschappen verbroken of verwaterd zijn doordat ik graag mijn verhaal / gevoel kwijt wilde en hierdoor dus over sprak met hen. De meeste konden er niets mee, hadden er geen zin in of vonden simpelweg dat ik me aanstelde.

Nu moet ik toegeven dat ik het liefste met een vrouw praat (en nee dit is geen oproep voor een zoektocht naar een partner, die heb ik en daar ben ik ontzettend gelukkig mee). Iemand, wat misschien kan uitgroeien tot een vriendschap (maar dat zien we wel) waarbij je verhaal kwijt kan, een schop onder....uuuhhhh ik bedoel iemand die er voor je is en andersom.

Verder ga ik wat rondkijken en lezen op dit forum.

Groeten,
Mark
Antwoord

#2

(20-08-2018, 17:26)Mark schreef: Aangezien ik hier nieuw ben op dit forum wil ik me graag even voorstellen.
Mijn naam is Mark en ik kom uit regio Eindhoven en 27 jaar. Wegens diverse ''dingen'' uit mijn verleden ben ik een jaar of 6 geleden in een depressie gekomen. In deze 6 jaar heb ik up's en down's gekent, toch wel tijden dat het goed ging maar ook tijden dat het zeer dramatisch ging. Contacten verloren of verbroken zoals vrieden, familie, ex-partner, ouders....deels door mijn eigen schuld. 
Hoi Mark,

Goeie tip van je huisarts. Welkom!

Ik begrijp dat je het (nog) moeilijk vindt om de 'diverse dingen uit je verleden' te benoemen. Is ook niet nodig en zeker niet in je eerste bericht, al kan het wel helpen. Zodra het voor jezelf bespreekbaar wordt, zal het jou waarschijnlijk wat opluchten en voor de anderen hier zal het een houvast geven. Dit is natuurlijk geen forum met deskundigen, maar wel mensen met vaak jarenlange ervaring. En je schrijft hier anoniem, er zitten hier alleen maar lotgenoten of partners van, dus geen angst wat dat betreft, toch!?

Het verliezen van zoveel dierbaren is op zich al reden voor zwaarmoedigheid. Dat zal niet meevallen, maar goed dat je gelukkig bent met je huidige partner.

Wat is nu het vervolg trouwens? Heb je van je huisarts een doorverwijzing gekregen voor een therapeut? Krijg je medicatie?
Er zijn veel mogelijkheden. Kop op. Oh en hier zal in ieder geval niemand zeggen dat je je aanstelt. Wij weten wel beter.

sterkte,
Ray
Antwoord

#3

Hey Mark,

Welkom hier op het forum, ookal is de reden natuurlijk niet leuk.

Ook omdat ik dezelfde tip heb gekregen via de chathulp van Sensoor, ben ik hier terecht gekomen en ik moet je zeggen dat er echt momenten zijn dat ik diep zit en dat het dan toch fijn is dat er hier begrip is. Je wordt niet veroordeeld - we zitten allemaal een beetje in hetzelfde schuitje en weten wat voor klote ziekte depressie is.
En soms is advies geven juist niet wat nodig is, maar wel dat luisterend oor bieden. Ach, je merkt het zelf snel genoeg Smile

Meestal zie je inderdaad dat mensen in de directe omgeving niet precies snappen wat een depressie inhoudt. Er heerst nog heel veel onbegrip én taboe omtrent depressie, maar gelukkig wordt er meer aandacht besteed de laatste tijd via nieuws en TV.

Ik ben overigens prima in het schoppen onder de kont geven - vraag maar aan Ray Tongue - haha, nee maar alle gekheid op een stokje, voel je vrij om een PM te sturen naar me als je dat graag wilt. 

Voor de rest wil ik je vooral adviseren om hier inderdaad veel rond te kijken, er zijn zoveel verhalen te lezen, en reageer waar jij je goed bij voelt. Mocht je de eerste periode dat nog niet willen doen, ook goed. Niks moet, alles mag. Smile

Groetjes,
Sanna
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Sanna :   • Mark
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-08-2018, 18:55 door Mark.)

Bedankt voor je antwoord Ray!

Klopt wat je zegt, ik heb er inderdaad moeite mee om erover te praten. En dat komt niet alleen door de gebeurtenissen maar ook doordat als ik er over gepraat heb met iemand, de vriendschap kapot gaat. Hopelijk gaat dit in het vervolg (op dit forum) beter. Dit zal dan ook mijn leerpunt zijn.

Om het dan toch te proberen; misbruik door iemand uit het gezin, ex-partner die mishandeld werd door haar moeder bij staan en helpen (o.a. financeel) maar als je dan zelf in de put komt je verlaat. Schuldgevoel hebben van het treiteren van mensen (aandacht?!) die dicht bij je staan en dan de daaruitvoort vloeiende problemen, depressie etc. Ouders die niet accepteren en respecteren/erkennen wat er gebeurt is (misbruik) en niet kunnen praten over gevoelens....poging tot doodrijden van dezelfde persoon die ook de misbruik heeft gedaan wat tevens ook niet erkend wordt.

Via de huisarts inderdaad een doorverwijzing gekregen naar GGZ instelling. Maar vanwege eerdere ervaringen hiermee (zeggen welke therapie je nodig hebt maar dat hun het niet kunnen bieden vanwege overvolle lijsten en maar over 2 jaar moet terugkomen)...heb ik na 14 weken op de wachtlijst te hebben gestaan alles afgezegd. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe psycholoog waar ik wel een klik mee heb.

Tevens heb ik inderdaad al een jaar of 5 medicatie, anti depressiva.

Ik zeg altijd maar zo, onkruid vergaat niet.

Bedankt voor de mooie woorden Sanna! Wat betreft de PM sturen ga ik onthouden.

Ik ben wat dat betreft een nuchter type, iemand die "het zelf wel uit zoekt".

Zoals in mijn eerste bericht te lezen is vind ik het moeilijk om erover te praten, bang om nog meer mensen kwijt te raken.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Mark :   • Sanna
Antwoord

#5

(20-08-2018, 18:52)Mark schreef: Ik zeg altijd maar zo, onkruid vergaat niet.

Ik moest heel hard lachen toen ik deze zin las, terwijl de rest van je bericht zo ongelofelijk hard is.
Het spijt me dat je dat allemaal heeft moeten overkomen, niemand verdient dat.
En echt, het is meer dan logisch dat je niet meteen alles zo even open en bloot op het forum gooit, neem daar je tijd voor, komt vanzelf goed, heus! Smile

Oh en de reden dat ik dus zo moest lachen?
Omdat ik al tegen een paar anderen heb gezegd dat ik net onkruid ben, zeker in een vriendschap, je komt niet zomaar van me af xD Dan moet je het echt wel heel bont maken en dan nog ben ik er meestal wel xD
Vandaar Wink  

Groetjes,
Sanna
Antwoord

#6

Hahaha, ik zeg dat regelmatig! De stress heeft namelijk ook lichamelijk op mij veel effect gehad, nu gelukkig in mindere mate.
Antwoord

#7

Hoi Mark,

Ik hoop niet dat je je gedwongen voelde een tipje van de sluier op te lichten door mijn reactie. Dat zijn hele heftige zaken die je hebt meegemaakt. Ik begrijp goed dat je daar niet zomaar mee naar buiten komt.

Ik vind het overigens wel dapper dat je het toch doet en ik hoop dat het 'opengooien' je enige verlichting geeft. Hier zal niemand je veroordelen en al helemaal niet voor iets dat jou is aangedaan. 

Tijdens mijn groepstherapie was er een jongen die iets dergelijks is overkomen en ook bij hem heeft dat diepe sporen nagelaten. En ook bij hem bleef het niet bij dat misbruik, ook bij hem was dat het begin van een heleboel ellende. Ik heb de verhalen gehoord en kan alleen maar respect hebben dat hij nu zo goed in het leven staat. Hij moest veel overwinnen, o.a. loslaten van de overtuiging het allemaal zelf wel te kunnen. Op die therapie heb ik geleerd en gezien dat hulp vragen sterker is dan hulp negeren.

sterkte man,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Mark
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-08-2018, 20:06 door Jodocus.)

Hoi Mark, Ja het is niet makkelijk, ik weet niet of ik je kan helpen, met mij gaat het ook niet altijd even goed.
Vanaf begin dit jaar heb ik veel lichamelijke klachten, er is het een en ander vorige jaar gebeurd wat ik niet of niet makkelijk los kan laten.
Ze hielden het op stress vaak en het werd van kwaad naar erger! 


één ding kan ik je wel vertellen, vrienden zijn op 1 hand te tellen! en familie ja, je kiest het niet je word er mee geboren. Geef het de tijd, ik heb een deel van mijn familie ook meer als 5 jaar niet gezien maar daar zit nog wel een verhaal achter, misschien komt dat nog eens.

in ieder geval ja ik moet rustig aan doen maar jij ook !

groetjes!

Owja nog een edit; je had het over nieuwe contacten, er is laatst of we hebben laatst, hoe je het wilt noemen er is voor gesteld om eens een ontmoeting te doen binnen kort, er is daar een topic over! misschien is het wat!
Antwoord

#9
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-08-2018, 20:10 door Mark.)

Gedwongen absoluut niet Ray, werd wel aangespoord door jou reactie en de overige topics die ik gelezen heb!

Loslaten, ja dat is het beste. Opzich ben ik met hem wel klaar en ook met de gebeurtenis. Maar de wraakgevoelens en het feit dat ik hierdoor mijn ouders ben kwijt geraakt dat zit me nog wel dwars. Zeker na 2,5 jaar er voor gevochten te hebben en ik zei oké we "vergeten en vergeven" alles en we gaan op een normale manier door en dat ik maar één eis had: hem niet tegen komen zoals we dat in het "vorig" huis ook deden. Mijn ouders zijn inmiddels verhuisd en hebben tijdelijk (8 maanden) bij mijn broer ingewoond. Helaas konden ze dat niet garanderen en ontkende ook dat dat zo in in het vorig huis zo ging. Er speelt inmiddels een kleinkind in het spel en met een kind is het niet te plannen. Tevens hoopte me ouders dat we nu verstandiger waren geworden en elkaar niet meer in de haren zouden vliegen........

Ook het feit dat mijn huidige vriendin/verloofde haar ouders, die me ontiegelijk goed steunen, notabene 2km van de plaats (visvijver) waar het ook heeft afgespeeld, wonen....daar ben ik na +/- 18-20 jaar ook weer voor het eerst geweest samen met mijn honden.

(20-08-2018, 19:44)Ray schreef: Hoi Mark,

Ik hoop niet dat je je gedwongen voelde een tipje van de sluier op te lichten door mijn reactie. Dat zijn hele heftige zaken die je hebt meegemaakt. Ik begrijp goed dat je daar niet zomaar mee naar buiten komt.

Ik vind het overigens wel dapper dat je het toch doet en ik hoop dat het 'opengooien' je enige verlichting geeft. Hier zal niemand je veroordelen en al helemaal niet voor iets dat jou is aangedaan. 

Tijdens mijn groepstherapie was er een jongen die iets dergelijks is overkomen en ook bij hem heeft dat diepe sporen nagelaten. En ook bij hem bleef het niet bij dat misbruik, ook bij hem was dat het begin van een heleboel ellende. Ik heb de verhalen gehoord en kan alleen maar respect hebben dat hij nu zo goed in het leven staat. Hij moest veel overwinnen, o.a. loslaten van de overtuiging het allemaal zelf wel te kunnen. Op die therapie heb ik geleerd en gezien dat hulp vragen sterker is dan hulp negeren.

sterkte man,
Ray
Antwoord

#10

Register or login to view the content
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even voorstellen Started by Herfstblaadje87
54 Replies - 1,950 Views
Gisteren, 13:57
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen Started by JoLa
3 Replies - 97 Views
21-11-2023, 17:34
Laatste bericht: Jupiter
  Even voorstellen. Started by PeterH
5 Replies - 126 Views
15-11-2023, 19:27
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Ejsab
5 Replies - 157 Views
05-11-2023, 01:37
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Arvita
4 Replies - 172 Views
04-11-2023, 02:25
Laatste bericht: Arvita
  Even voorstellen Started by Chaos
5 Replies - 186 Views
31-10-2023, 22:50
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Flaxie
5 Replies - 210 Views
16-10-2023, 23:29
Laatste bericht: don't know
  voorstellen Started by zerosum
1 Replies - 193 Views
30-09-2023, 13:00
Laatste bericht: Mabel
  ook even voorstellen Started by don't know
9 Replies - 593 Views
27-09-2023, 18:31
Laatste bericht: don't know
  Even voorstellen Started by Feelflows
4 Replies - 358 Views
19-09-2023, 16:47
Laatste bericht: IvonneSGGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)