Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voorstellen


#1

Hallo allemaal , mijn naam is Luca en ik ben 22 jaar. 

Ik ben nu al 5 jaar depressief en ik ben nogal bang om hier alles te delen maar ik denk dat het me goed zal doen. 

Ik heb geen werk en ik zit ook niet meer op school. Ik heb jarenlang gevoetbald en ik heb er altijd zo’n plezier in gehad. Op mijn 18de begon het een uitlaatklep voor me te worden , wat prima was voor mijn gevoel. Ik ben een jaar geleden gestopt met voetballen maar ik wil het zo graag weer gaan doen. Iedere maandagavond train ik wel mee met een team ( althans dat probeer ik ) en soms doe ik aan toernooien mee. Ik moet mezelf dan dwingen om het veld op te gaan en mee te doen en de hele tijd voel ik me slecht en gaat het helemaal niet goed voor mijn gevoel. Ik wil het plezier zo graag terugkrijgen.
 
Ik ben een erg onzeker persoon , ik twijfel aan alles wat ik doe , ik maak me altijd heel veel zorgen over wat mensen van me zullen denken en of ik wel “normaal” doe of ben. Ik sluit mezelf heel veel op , rolluik ook altijd omlaag op mijn kamer. Mijn kamer is echt mijn veilige plekje. De kleinste dingen kunnen ook een hele grote impact op me hebben. Ik ben een keer vergeten iemand te bedanken voor iets wat hij me aanbood en toen heb ik daar nog aan teruggedacht en diezelfde nacht geen oog dichtgedaan omdat ik me zo rot voelde dat ik hem niet had bedankt. 

Ik heb heel vaak suïcidale gedachten gehad maar dat te veel nadenken wat ik altijd doe heeft me in die situaties wel geholpen om het niet te doen.

Ik weet de laatste tijd ook niet zo goed waar ik het moet zoeken , hoe ik verder moet en wat mij zou helpen om verder te kunnen.

Sorry als sommige woorden niet kloppen of de zinsopbouw niet goed is. Nederlands is nooit mijn beste vak geweest op school  Tongue

Groetjes Luca
Antwoord

#2

Hoi, allereerst goed dat je je verhaal hier verteld. Probeer hulp te zoeken omdat je er niet uit komt. En blijf gewoon lekker voetballen want dat vind je leuk
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • LucaItaliaaa
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-06-2018, 08:56 door Ray.)

Hallo Luca,

Welkom op het forum. Dapper dat je toch hebt gedurfd hier wat over jezelf te vertellen. Je Nederlands is trouwens prima in orde, maak je niet druk.

22 Jaar en voetballer, leuk toch. Blijf lekker meetrainen, maar dwing jezelf tot niets. Dwang helpt meestal niet, let it be. 
Gedachten laten zich niet zo makkelijk temmen, zeker niet als je dat met man en macht probeert. Dus hier ook: laat het gaan.

Probeer hier wat te lezen en je vindt vast berichten die erg lijken op je eigen situatie. Dat gaat je vast helpen.
En blijf schrijven; voor jezelf de dingen opschrijven helpt, net als je gedachten hier laten zien.

Heb je behoefte aan een 1-op-1-gesprek, dan kun je ook privé iemand aanspreken. Doen hoor!!!

Wat ik bijna vergeet te vragen: heb je hulp gezocht? Een eerste stap is meestal de huisarts. Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate te maken met klachten die op de jouwe lijken, dus denk niet dat je enige bent. Grote kans dat een pilletje je al heel goed kan helpen.

Sterkte en groet,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • LucaItaliaaa
Antwoord

#4

in ieder geval zeer knap dat je hier je verhaal doet, een belangrijke volgende stap, lijkt mij indien dat nog niet is gebeurt, contact opnemen met je huisarts, die kan je doorverwijzen als dat nodig is. blijf in ieder geval lekker sporten, maar dwing je eigen niet dingen te doen die absoluut niet gaan. lukt half uurtje trainen wel maar uurtje niet, dan beter half uurtje  met plezier dan uur volmaken en met klote gevoel naar huis. Elke dag bijv goed stuk wandelen, is ook altijd goed, even lekker je gedachte verzetten.
Maar 1e stap is denk ik toch de huisarts, echt je bent niet de enige, succes!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen treurwilg :   • LucaItaliaaa
Antwoord

#5

Hoi, allereerst goed dat je je verhaal hier verteld. Probeer hulp te zoeken omdat je er niet uit komt. En blijf gewoon lekker voetballen want dat vind je leuk
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • LucaItaliaaa
Antwoord

#6

Hallo Luca,

Welkom op het forum. Ik zou zeggen blijf lekker voetballen als dat voor jou goed is.
Voor mij is het dan gamen en me muziek.

Ik ben 24, en heb ook al een tijd geen werk etc. 
Dat van je kamer had ik vroeger ook het is je veilig plek, en je kan er alles en laten doen wat je wilt. Ik zit er nu echt bijna nooit meer. Vooral vanwege de warmte maar ook, omdat ik geen aansluiting meer heb met het Internet en Televisie op mijn kamer. Alleen mijn Super Nintendo staat er en wat speelgoed en meer niet...

Ik zit altijd beneden op mijn Laptop met alles er op en er aan.
Vroeger deed ik dan niet alles dicht, maar als je op zolder leeft had je dat ook niet nodig ^^.

Hoop dat het forum een andere uitlaatklep voor je is, als je ooit prive wilt praten etc, kun je me altijd een bericht sturen. Je kan ook nog andere topics lezen om misschien te onderzoeken of er meer mensen zijn met wat jij mee maakt.

Voor nu, wens ik je veel succes en goede sterkte toe.

- Asus
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Asus :   • LucaItaliaaa
Antwoord

#7

Dank jullie wel voor de reacties ! Doet me erg goed om te lezen allemaal. Ik ben twee jaartjes terug naar de huisarts geweest en heb toen medicatie gekregen. Ik ben na een tijdje gestopt ermee want ik schaamde me ervoor als mensen zouden vragen of ik medicatie gebruikte. Terwijl de medicatie wel hielp. Heel erg stom van me om te stoppen dus. Ik heb toevallig vandaag met mijn begeleider erover gesproken en ik ga morgen de huisarts weer bellen en toch weer de met de medicatie beginnen !
Antwoord

#8

(06-06-2018, 23:06)LucaItaliaaa schreef: Dank jullie wel voor de reacties ! Doet me erg goed om te lezen allemaal. Ik ben twee jaartjes terug naar de huisarts geweest en heb toen medicatie gekregen. Ik ben na een tijdje gestopt ermee want ik schaamde me ervoor als mensen zouden vragen of ik medicatie gebruikte. Terwijl de medicatie wel hielp. Heel erg stom van me om te stoppen dus. Ik heb toevallig vandaag met mijn begeleider erover gesproken en ik ga morgen de huisarts weer bellen en toch weer de met de medicatie beginnen !

Hey Luca,

Goed plan om de pillen die je hielpen weer te gaan nemen.

En schamen hoeft niet hoor. Je bent echt niet alleen. We zijn (helaas) met erg veel.

groet,
Ray
Antwoord

#9

Hoi, allereerst goed dat je je verhaal hier verteld. Probeer hulp te zoeken omdat je er niet uit komt. En blijf gewoon lekker voetballen want dat vind je leuk
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even voorstellen Started by Herfstblaadje87
59 Replies - 2,108 Views
Gisteren, 17:01
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen Started by JoLa
3 Replies - 107 Views
21-11-2023, 17:34
Laatste bericht: Jupiter
  Even voorstellen. Started by PeterH
5 Replies - 138 Views
15-11-2023, 19:27
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Ejsab
5 Replies - 170 Views
05-11-2023, 01:37
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Arvita
4 Replies - 181 Views
04-11-2023, 02:25
Laatste bericht: Arvita
  Even voorstellen Started by Chaos
5 Replies - 195 Views
31-10-2023, 22:50
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Flaxie
5 Replies - 220 Views
16-10-2023, 23:29
Laatste bericht: don't know
  voorstellen Started by zerosum
1 Replies - 200 Views
30-09-2023, 13:00
Laatste bericht: Mabel
  ook even voorstellen Started by don't know
9 Replies - 600 Views
27-09-2023, 18:31
Laatste bericht: don't know
  Even voorstellen Started by Feelflows
4 Replies - 370 Views
19-09-2023, 16:47
Laatste bericht: IvonneSGGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)