Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Voorstellen


#1

Dag allemaal!

Ik heb sinds 2017 de diagnoses PTSS en chronische depressie en daarnaast heb ik helaas ook nogal wat fysieke klachten. Ik heb hulp gehad via een psycholoog (2e lijns ggz), maar die heeft dit voorjaar aangegeven niets meer voor mij te kunnen doen en niet verder te willen behandelen.
Als het slecht gaat, zit ik weer dagelijks bij de huisarts als een soort veiligheidslijn dat ik nog leef. 
Daardoor kom ik niet echt vooruit en rommel ik maar wat.

Ik hoop op tips van jullie hoe jullie een structuur in je dag aanbrengen, want dat is voor mij niet eenvoudig.

Ik besef dat het een nogal kort bericht is, maar ik weet even niet wat ik nog meer kan schrijven.

Alvast dank voor het lezen en jullie tips.
Antwoord

#2

Hoi Sproet, 

Welkom hier .  Hoe zien je dagen er nu uit?

Ik hen zelf nogal weinig structuur. 
Sochtends lig ik in bed te lezen en schrijven. Na het middaguur sta ik op eet wat en zorg meestal dat ik  n afspraak heb, n reden om ergens heen te gaan. Tegen 19.00 heb ik  warm gegeten  Savonds kijk ik tv/ netflix . Tegen middernacht wil ik meestal slapen .  Dit is het in grote lijnen wel.   

Ik weet niet hoe anderen het doen.  Mijn tips : hou t simpel, haalbaar.  

Beetje vreemd van je psycholoog eerlijk gezegd.   
Is je ook geen ondersteunend contact  via n spv er geboden?  

Groetjes Mabel
Antwoord

#3

hallo 

ik heb nog structuur door 4 keer dagbesteding in de week en een keer zwemmen in de week 
maar ik weet wat het is ze gaan bij mij nog een keer therapie proberen als ik wat stabieler ben ander ben ik ook uit behandeld
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-09-2021, 13:59 door Joy.)

Welkom op het forum.
Heeft je "ex"-behandelaar niet aangegeven waar je dan wel terecht zou kunnen?  Of waarom je niet (meer) geholpen kan worden?
Op momenten dat ik op wachtlijsten sta of me wil oriënteren op (andere) hulp dan kan ik inmiddels in ieder geval altijd bij POH terecht.
Iedere dag bij de huisarts zitten is wel iets van structuur (sarcastisch grapje)
Hoe ziet je omgeving eruit? Heb je wat vrienden/familie die van je situatie weten en evt. wat steun/hulp kunnen bieden?  

Liefs Joy
Antwoord

#5

Dank voor jullie antwoorden.

Ik sta tussen 8 - uur op en dan ga ik koffiedrinken en internetten. Dat loopt alleen een beetje uit de hand, vind ik zelf. Ik doe dan soms de hele dag verder niets. Nu hoef ik niet zo heel veel van mezelf op een dag, maar wil ik toch wel iets doen.
Tegen de tijd dat ik heb gedoucht en me aangekleed heb, is de dag bijna voorbij.

Mijn psycholoog zei dat ze niets meer kon doen, want met gesprekken kon ze niets meer bereiken vond ze. Daar dacht ik anders over, maar ja als de andere partij niet wil, houdt het op. Als ik een terugval heb, mag ik wel contact opnemen, dan gaat ze aan zelfmoord preventie doen, maar daar heb ik geen vertrouwen meer in met deze dame. Vandaar de huisarts.
De huisarts doet haar best, maar die kan ook niet veel meer dan dat ze nu al doen.

Medicatie besproken met de psychiater en wat ik gebruik werkt, dus daar is verder weinig/geen vooruitgang te behalen.

Ik ben door de psycholoog verder niet doorverwezen of op iets/iemand gewezen waar ik verder nog terecht zou kunnen. Toevallig kwam ik er op  een andere manier deze week wel achter dat er nog wel iets mogelijk is via de 1e lijns zorg. Daar ga ik later achteraan.

groet
Sproet
Antwoord

#6

Hallo Sproet,

Het kan in het begin inderdaad lastig zijn een structuur op te bouwen. Ik lees dat je om 8.00 uur op staat, dat is al een hele mooie start.
Dat is iets wat mij niet lukt en wat ik ook niet wil. Om 10.00 uur op staan is voor mij een mooie tijd. 
Als ik zo jouw dag structuur lees krijg ik de indruk dat je geen doel hebt en dat jij je verveelt, een beetje een "bleh" gevoel ,klopt dat?
Ik moet ook niet zoveel van mijzelf, dat was in het verleden wel anders. Ik heb mijzelf geleerd dat "moeten" te vervangen door de vraag "wat wil ik graag".
Ik doe wat vrijwilligerswerk omdat ik één ding graag wil. Ik heb het gevoel nodig dat ik er toe doe.  Heb ik dat gevoel niet dan zak ik weg, dan hang ik de hele dag in mijn luie stoel en kijk sloom wat TV of zit ik op mijn laptop. Als dat langer duurt wordt mijn gevoel "lamlendig" als ik dan niet op pas kom ik weer een beetje in dat zompige moeras. Wat ik mij afvraag is, hoe voel jij door dag heen? Wat heb jij nodig om je net iets meer mens te voelen?

Groet, Bert
Antwoord

#7

Hoi Sproet, helaas lees ik dat je ook problemen hebt , psychisch en ook fysisch , zijn jouw klachten dan gerelateerd aan jouw psychische toestand , Sproet? Ik zelf heb nl ook vaak te kampen met fysische problemen , ik vind het gewoon zwaar eerst al die jaren psychisch en nu fysisch; het mag gewoon een keertje ophouden. Van structuur probeer ik al jaren iets op te bouwen wat dan na een tijdje als een kaartenhuisje ineen valt. Toen ik jong was ging ik van werk naar werk en hield het niet vol. Nu ben ik thuis overdag en zoek naar structuur, ik heb een relatie dus ben wel vaak op als mijn partner uit het bed springt, ik ben dan ook wakker. Maar s ochtends moet ik me enorm forceren om aan de dag te beginnen. Dan is mijn flat steeds weer aan opruimwerk toe wat poetsen en afwassen elke dag en dingen op orde brengen , dat verdeel ik over de dagen. Later op de dag ga ik wat wandelen om eens buiten te zijn. Ik had vrijwilligerswerk maar heb moeten stoppen omdat ik een operatie heb moeten ondergaan. Nu bekeken vroeg het wel veel van me dat vrijwilligerswerk ik weet dus niet als ik terug ga opstarten ik twijfel. s Avonds nog wat tv of een boek en niet te laat naar bed want ik heb dan geen energie meer. Telkens ik iets opbouw zoals vrijwilligerswerk komt een kink in de kabel en moet ik door één of andere reden stoppen. Ik ben er stilletjes aan klaar mee. Ik hoop dat jij ook  enigszins je draai mag vinden en dat je verder psychologische hulp mag vinden, schrijf maar van je af ik ga je volgen groetjes cyranno
Antwoord

#8

Dag allemaal,

We waren een paar daagjes weg, vandaar mijn late reactie.

Tot eind juli 2020 werkte ik 32 uur per week (vanaf maart thuis) en daarnaast had ik nog allerlei andere activiteiten die structuur in mijn dagen brachten. Eind juli een terugval in de depressieve klachten. Toen ik daarvan grotendeels hersteld was kreeg ik in oktober corona.

De nasleep van corona is, in ieder geval bij mij, veel beperkender dan al mijn klachten (zowel fysiek al mentaal) bij elkaar. Werken gaat niet meer en activiteiten die ik ondernam die goed waren voor/tegen de depressie, kan ik fysiek niet meer aan. Daarnaast zijn een aantal zaken ook gestopt door de corona maatregelen en nooit meer opgestart.

Ik probeer nu voor mezelf wat structuur in de dagen te brengen, zodat ik iets doe/kan doen. Zodat ik me in ieder geval voor mezelf een beetje nuttig voel. De hele dag achter de laptop hangen, voelt niet echt nuttig. 

Ik heb een grote volkstuin, daar probeer ik om de dag heen te gaan en wat te doen. Voor andere dagen probeer ik ook invulling te vinden en me daar dan aan te houden.

groet
Ineke
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
40 minuten geleden
Laatste bericht: darkmelancholie
  Even voorstellen Started by Patricia82
6 Replies - 176 Views
16-11-2021, 16:59
Laatste bericht: Jupiter
14-11-2021, 04:52
Laatste bericht: Theó
  voorstellen Started by Cynthia25
1 Replies - 54 Views
11-11-2021, 00:35
Laatste bericht: Joy
  Voorstellen Started by Mels
5 Replies - 167 Views
29-10-2021, 16:29
Laatste bericht: Jupiter
  voorstellen Started by kevin9600
1 Replies - 89 Views
17-10-2021, 22:53
Laatste bericht: Joy
  Voorstellen Started by Siggy
5 Replies - 144 Views
16-10-2021, 21:53
Laatste bericht: Feline
  Voorstellen! :) Started by Saardedepressieve
2 Replies - 107 Views
11-10-2021, 23:11
Laatste bericht: J@n
  Voorstellen Started by monder
2 Replies - 155 Views
11-10-2021, 16:08
Laatste bericht: Jupiter
  Voorstellen Started by Dot
2 Replies - 116 Views
29-09-2021, 22:23
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)