Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Vakantie!


#1

Hoi Allemaal,

Ik ga deze zondag op vakantie en na een hele moeilijke tijd voor mij heb ik besloten eens totaal wat anders te doen. Namelijk vrijwilligerswerk. In ruil voor een paar uur werken per dag krijg je eten en onderdak. 

Mijn reis begint in Madrid waar ik de bus zal nemen richting het Noorden om daar te helpen in een kinderkamp. Na 2 weken keer ik terug in Madrid en verblijf daar een paar dagen in een hostel. Daarna pak ik het vliegtuig naar Portugal en zal daar nog 3,5 week verblijven op een camping op een prachtige locatie!

Het klinkt allemaal heel leuk, wat het natuurlijk ook is, maar ik vind het ook hartstikke spannend zo helemaal alleen. Ik ben bang dat mijn paniekaanvallen toch terug komen als ik ergens de controle niet over heb of dat mijn fluoxetine wordt afgenomen bij de douane. Of als mensen er vragen over gaan stellen, zoals: waarom slik je die medicijnen? 

Ik weet dat het een luxe vraag/positie is, maar het zal mij goed doen als jullie, jullie ervaringen delen of zelfs tips hebben?!
Ik ga er hoe dan ook van genieten, maar ik wil niet dat mijn depressie hier een schaduw over werpt...

Liefs
Antwoord

#2

Dat klinkt echt super leuk. wel heel lang weg zo van huis.

Over de medicatie hoef je je geen zorgen te maken. dat zullen ze niet afpakken. wil je je er toch op voorbereiden haal dan een medicatielijst bij de apotheek/dokter. Dan heb je bewijs dat je dat slikt.

De organisatie waar je mee reist zal vast en zeker ook een aanspreekpunt/ organisator daar hebben. misschien kan je hem/haar in vertrouwen nemen om mee te praten. natuurlijk kan je ook gewoon met thuis skypen of hier bespreken op het forum.

Maar het belangrijkste is gewoon een mooie reis te maken. geniet ervan. laat hier ook weten wat voor moois je allemaal meemaakt. Ik ben wel een b eetje nieuwsgierig
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-06-2018, 10:09 door Ray.)

(25-06-2018, 22:36)Finallyvictory schreef: Hoi Allemaal,

Ik ga deze zondag op vakantie en na een hele moeilijke tijd voor mij heb ik besloten eens totaal wat anders te doen. Namelijk vrijwilligerswerk. In ruil voor een paar uur werken per dag krijg je eten en onderdak. 
Hoi Victory,

Te gek zeg en wat dapper, in jouw geval toch zeker.

Ik denk dat je zo in beslag wordt genomen door de nieuwe ervaring en het werk an sich, dat je helemaal geen tijd hebt om te piekeren over controle e.d. Het zal je zoveel energie geven, dat je je sowieso al veel beter zult voelen.

Medicijnen worden niet ingenomen bij de Douane als je ze in de originele verpakking meeneemt. Als je helemaal zeker wil zijn kan je ook nog een medicijnenpaspoort vragen bij je Apotheek. Kun je meestal kosteloos en direct meekrijgen.
Als mensen vragen stellen over je medicijnen dan is de waarheid het makkelijkst en tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Mocht je het toch eng vinden of vervelend dan zeg je toch gewoon dat het vitaminepillen zijn.

Ik wens je heel veel plezier.

groet,
Ray
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Vakantie Started by Nick
3 Replies - 817 Views
05-04-2022, 21:26
Laatste bericht: Mabel
  Vakantie duurt zo lang... Started by Lise88
5 Replies - 1,600 Views
09-08-2020, 13:22
Laatste bericht: Alais
  Na vakantie Started by Liefde+Hoop
0 Replies - 782 Views
01-08-2019, 10:41
Laatste bericht: Liefde+HoopGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)