Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Reizen


#1

Zijn hier mensen aanwezig die houden van reizen?

Ik ga over ongeveer een maand naar Afrika voor een studiegerelateerd onderzoek. Dit duurt ca. 3 maand. Na die tijd ben ik van plan om rond te trekken (ca. februari 2019). Mijn doel is voornamelijk om een wereld te zien die anders is dan onze snelle, prestatiegerichte en digitale cultuur. Ik hoop in Afrika plekken te zien waar luxeproblemen niet tot de orde van de dag behoren. Waar je kunt zien hoe mensen echt voor elkaar leven in plaats van voor hun spullen of imago.
Mijn onderzoek is samen met een studiegenoot, hij gaat daarna niet rondreizen maar terug naar Nederland. Ik kijk heel erg uit naar de reis, maar ergens ben ik ook bang voor de eenzaamheid die het met zich mee kan brengen. Ik zoek iemand om mee te reizen. Als ik op internet kijk ontmoet ik alleen mensen die exact het leven hebben wat ik dus probeer te ontwijken. Zojuist zat ik naar dit forum te kijken en kwam het in me op dat hier misschien wel iemand mee zou willen. Ik geloof dat het merendeel hier namelijk een andere kijk op het leven heeft. Vooral omdat ik me de laatste manden zo ontzettend neerslachtig voel lijkt het me ook fijn om iemand bij me te hebben die dat kent, die op hetzelfde niveau kan praten.

Gewoon een reis zonder verplichtingen, zonder vooraf gemaakte plannen. Rust en nieuwe ervaringen om weer wat moois van het leven te kunnen maken. Mocht dit je wat lijken, neem even de tijd om er over na te denken. Het is misschien een grote stap, maar dat is altijd mijn manier geweest om met neerslachtigheid om te gaan. Ik vind mijzelf opnieuw uit door een grote stap te maken en dan kan ik er weer een tijd tegenaan. Misschien werkt dat ook voor jou?
 
What humans define as sane is a narrow range of behaviors. Most states of consciousness are insane. Don't be too hard on yourself!
Antwoord

#2

zelf wel een reis fanaat maar ik neem juist groepreizen om al een betje aanpraak te hebben en hoef je niet alles alleen te doen. ook is het wel fijn dat er al veel geregeld is. scheeld in de zorgen ^^ november ga ik richting oman

myanmar is een plek voor mij dat er echt bovenuit schiet. totaal andere cultuur, overal pagoda's, en het boeddhisme leeft daar echt. elke ochtend monniken over straat. en het is nog redelijk traditioneel. voor backpackers is het ook heel goed te doen.
Antwoord

#3

(22-08-2018, 23:46)Kaji schreef: Zojuist zat ik naar dit forum te kijken en kwam het in me op dat hier misschien wel iemand mee zou willen.

Hey Kaji,

Da's een prachtige kans die jij de mensen hier biedt.

Helaas heb ik niet meer de fysieke mogelijkheden om te reizen en bovendien verplichtingen waar ik niet onderuit kan en wil, maar als ik de kans had zou ik het zeker overwogen hebben.

Ik hoop dat je een leuke reisgezel vindt.

groet,
Ray
Antwoord

#4

Geweldig, maar ook spannend idee Kaji. Ik hoop voor je dat er iets leuks uit komt. Ben ook tegelijkertijd een beetje bang dat het voor jou misschien een teleurstelling wordt. Er zijn er hier op het forum veel die zoiets niet durven. Verder zijn er ook nogal wat die al langere tijd depressief zijn en daardoor niet meer kunnen werken. Geldgebrek is dus ook vaak een probleem. Maar goed, niet geschoten is altijd mis! Succes!
Antwoord

#5

(23-08-2018, 10:03)pedra schreef: zelf wel een reis fanaat maar ik neem juist groepreizen om al een betje aanpraak te hebben en hoef je niet alles alleen te doen. ook is het wel fijn dat er al veel geregeld is. scheeld in de zorgen ^^ november ga ik richting oman

myanmar is een plek voor mij dat er echt bovenuit schiet. totaal andere cultuur, overal pagoda's, en het boeddhisme leeft daar echt. elke ochtend monniken over straat. en het is nog redelijk traditioneel. voor backpackers is het ook heel goed te doen.

Klinkt ook heel leuk. Hoe vindt jij een leuke groep om mee te reizen?
Ik heb net even opgezocht waar Oman ligt, ik ken dat land helemaal niet. Het midden oosten lijkt me ook geweldig om te zien. Heb je er al zin aan?

(24-08-2018, 12:16)Positiva schreef: Geweldig, maar ook spannend idee Kaji. Ik hoop voor je dat er iets leuks uit komt. Ben ook tegelijkertijd een beetje bang dat het voor jou misschien een teleurstelling wordt. Er zijn er hier op het forum veel die zoiets niet durven. Verder zijn er ook nogal wat die al langere tijd depressief zijn en daardoor niet meer kunnen werken. Geldgebrek is dus ook vaak een probleem. Maar goed, niet geschoten is altijd mis! Succes!
 
What humans define as sane is a narrow range of behaviors. Most states of consciousness are insane. Don't be too hard on yourself!
Antwoord

#6

Er zijn genoeg groeps reizen beschikbaar. djoser, fox, koningaap, src, shoestring. 
of de groep leuk is is altijd een gok maar ik zoek het een beetje op leeftijd uit. dat ik niet alleen met 55+ zit ^^

omdat je voor dit soort reis kiest (oman is nou niet het eerste de beste land waar je naartoe gaat) kom je vaak toch al bij gelijkgestemden terecht
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)