Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Omgaan met anderen, steun .


#11

Interessant topic, ik moest er even over nadenken.

Ik herken heel erg dat ik mensen zou willen hebben die een stukje met me gaan rijden, lopen zonder moeilijke gesprekken, eten voor me verzorgen, tv kijken zonder daar moeilijk bij te doen.

Hoe ik ben opgevoed vraag je eigenlijk altijd eerst hoe het gaat. Ik kan me niet voorstellen dat mijn tante bij mijn moeder komt en dat ze gaan film kiijken. Eigenlijk is alle bezoek bij hun visite en met visite praat je bij hoe het gaat met iedereen.

Ik heb ook vrienden in t Oosten en daar kun je na een half jaar komen en iemand maakt dezelfde grap als de vorige keer en dan rol je zo een gesprek in. En op dag drie vraagt iemand: Hoe gaat het eigenlijk met je. Dat vind ik wel grappig :-)

Zelf heb ik eigenlijk nooit mensen instructies te geven. Sterker... ik ga er vanuit dat veel mensen niet op me zitten te wachten. Of idd zouden vragen hoe het gaat. Of over mijn carrière willen praten. Ik ben erg gewend dat mensen eerst naar werk vragen. En  met al die ingewikkelde dingen pak ik op een slechte dag de fiets en rijd naar mijn ouders... waardoor ik met vrienden ook geen kans heb iets op te bouwen 'voor de mindere dagen'.

Zelf vraag ik nooit bij een ontmoeting: Hoi hoe gaat het? Of (nog erger): Hey alles goed?
Ik zou eerder iets zeggen van: Leuk je te zien. Of: Wat een mooie locatie is dit he? Of: Wat een leuke blouse.
En dan misschien later vragen hoe het gaat, als er een rustig moment is. Ik hoef ook niet op bijv een verjaardag van 25 mensen te horen hoe het gaat. Liever een paar echte gesprekken. Anders kan ik het toch niet onthouden.

Het is wel lastig omdat het ook per persoon verschillend zal zijn. Sommige dagen wil ik gewoon niemand zien. Ook niet wandelen oid. En een andere keer snak ik naar een wandeling maar weet ik niet met wie.
Antwoord

#12

Herkenbare dingen allemaal..
Blijft lastig..
Antwoord

#13

Lang geleden dat ik dit topic zag. En helaas in vriendschappen nog niet helemaal gevonden wat ik zocht. Hoewel misschien één GGZ-vriend. Laatst begon hij me mee te vragen op familieweekend en daar schrok ik wel van, want ik dacht, als het straks een moeilijk verhaal wordt waarin de één verliefd wordt (hij gaf meer signalen) en de ander niet dan kan zo'n vriendschap ook sneuvelen. 

Ik had via Facebook vorige zomer een vriendin met wie het heel leuk was dingen te ondernemen en hoe vaker we elkaar zagen, hoe meer duidelijk werd dat zij ook een heel psychiatrie-verleden had. En ik heb natuurlijk jullie en een praatgroep... maar voor haar was ik eigenlijk de eerste met wie ze alles durfde bespreken dus toen ging het ook weer veel DAAR over. 
En de vriendschap heeft ook geen stand gehouden, weet niet exact waarom maar ik kreeg op een gegeven moment een bericht dat het niet meer werkte voor haar. 

Andere vriendin ontmoet via FB en zij IS er wel echt maar ook bij haar kwam hoe langer hoe meer ellende naar boven met gedwongen opname, drankverslaving en de hele riedel. Dus dat is nog even zoeken, aan de ene kant vind ik niet dat ze die hele rugzak angstvallig dicht hoeft te houden... en ze zal mij ook niet snel TE veel vinden. Maar hoe krijg ik het voor elkaar zo vaak mensen met zo'n verleden te treffen. 

Het is nog wat los-vast. Maar nog steeds hetzelfde eenzame gevoel denk ik.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Steun lotgenoten Started by jiminiex
3 Replies - 166 Views
31-07-2022, 22:00
Laatste bericht: jiminiex
  Geen steun sociaal netwerk Started by Jorin
18 Replies - 3,400 Views
01-04-2021, 16:25
Laatste bericht: Jorin
  Gevaar voor anderen Started by Fluffykitten
3 Replies - 689 Views
08-10-2020, 11:21
Laatste bericht: Fluffykitten
20-09-2019, 12:39
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Moeilijk omgaan met Started by Shalin
8 Replies - 3,187 Views
27-04-2019, 11:34
Laatste bericht: Shalin
29-09-2018, 18:04
Laatste bericht: Lelietje
  Omgaan met tegenslag Started by BvD
5 Replies - 2,250 Views
12-08-2018, 12:37
Laatste bericht: Sanna
12-01-2018, 23:48
Laatste bericht: Fae
  Opmerkingen van anderen Started by Erik161
5 Replies - 2,094 Views
26-06-2017, 20:41
Laatste bericht: Kleintje82Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)