Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Nooit zo verliefd geweest en ineens voelt hij als een vreemdeling


#1

Dag allemaal,

Mijn naam is Kiki en ik ben 22 jaar oud. Sinds ongeveer een half jaar heb ik veel last van somberheid en depressieve gevoelens.
Ik ervaar over het algemeen gewoon minder gevoel in het leven en zo heeft dat ook effect op mijn relatie.

Eigenlijk om eerlijk te zijn schoof ik in het begin mijn sombere gevoelens af op mijn relatie. Ik dacht dat ik mijn gevoel voor mijn vriend gewoon kwijt was geraakt en dat de liefde op was. Maar, toen ik er steeds meer bij stil stond, besefte ik ineens dat dit waarschijnlijk een van de onderdelen van mijn depressie is. Het gevoel verliezen voor dingen waar je eens zo gelukkig om was.
Ik ben nu net 4 jaar samen met mijn vriend en heb een hele fijne relatie met hem. Maar doordat ik nu een depressie heb zie ik alles door een zwarte bril en zie ik ineens alleen zijn mindere kanten die zijn leuke kanten overschaduwen.

Af en toe voel ik me iets beter en komt het gevoel weer terug, maar wanneer ik me weer rot voel lijkt het net alsof we niet bij elkaar horen.
Ik voel me hier enorm verdrietig over omdat ik juist zo graag met hem wil zijn, alleen is mijn gevoel (voor liefde) ineens verdwenen. Ik vroeg me af of andere mensen dit ook ervaren en of er wellicht mensen zijn die dit tijdens hun depressie hadden maar dit uiteindelijk over is gegaan?


Mvg,Kiki
Antwoord

#2

Hoi Kiki, welkom op het forum! Ik schrijf hier als "partner van" en kan je zeggen dat ik dat heel vaak hoor van andere schrijvers. Helaas houden enkelen daarbij vast aan het idee dat de depressie het gevolg is van de relatie, en de relatie verbreken. Maar je ziet ook gebeuren dat de partners enige tijd afstand nemen en vervolgens toch weer samen verder gaan. In ieder geval is het wel bekend dat een depressie je gevoel afvlakt. Ik denk dat je je partner gewoon moet proberen duidelijk te maken dat je op het moment niet goed bij je gevoel kunt. Maar dat je weet dat jullie een fijne relatie hebben. Als de relatie altijd goed is geweest, zal de depressie niet verdwijnen als je hem verlaat.
Antwoord

#3

(02-01-2018, 20:56)Positiva schreef: Hoi Kiki, welkom op het forum! Ik schrijf hier als "partner van" en kan je zeggen dat ik dat heel vaak hoor van andere schrijvers. Helaas houden enkelen daarbij vast aan het idee dat de depressie het gevolg is van de relatie, en de relatie verbreken. Maar je ziet ook gebeuren dat de partners enige tijd afstand nemen en vervolgens toch weer samen verder gaan. In ieder geval is het wel bekend dat een depressie je gevoel afvlakt. Ik denk dat je je partner gewoon moet proberen duidelijk te maken dat je op het moment niet goed bij je gevoel kunt. Maar dat je weet dat jullie een fijne relatie hebben. Als de relatie altijd goed is geweest, zal de depressie niet verdwijnen als je hem verlaat.

Hi Positiva,
Bedankt voor je reactie, heel fijn! Inderdaad wat je zegt klopt, ik houd me vast aan het idee dat mijn depressie het gevolg is van mijn relatie maar kan daarbij nooit met volwaardige argumenten komen waarom ik dan depressief word van mijn relatie. Naar mijn idee, en mijn psycholoog gaf dit deels ook al aan, zit het vooral in mijn hoofd en kun je jezelf van alles wijs maken.
Ik vind het zelf alleen zo jammer dat ik niet de gevoelens voel die ik zo graag wil voelen bij hem. Ik denk ook eerder dat dat is wat me verdrietig maakt en vooral gefrustreerd.
Het zou erg fijn zijn als ik achter de oorzaak kan komen, de basis, van mijn depressie. Of klopt het dat je soms nou eenmaal niet de vinger op de zere plek kan leggen?
Antwoord

#4

Dat is zo 1,2,3 niet te zeggen. Bij sommige mensen heeft de depressie een duidelijke oorzaak, maar bij de meesten eigenlijk niet. Het is natuurlijk wel zo dat áls je achter de oorzaak komt, je daar ook echt gericht aan kunt werken. Aangezien je al gesprekken bij de psycholoog hebt, zal hij/zij ook wel proberen de oorzaak te achterhalen. Ik denk dat je je er op dit moment beter bij kunt neerleggen dat je gevoel er even niet is, en je richten op de depressie. Hoe moeilijk dat misschien ook is. En nogmaals: probeer het je partner uit te leggen. Want als er niet gepraat wordt, zal hij zich waarschijnlijk heel erg buitengesloten voelen. Het is door jou al niet te begrijpen, laat staan voor hem..
Antwoord

#5

Ik herken wel wat in je verhaal, en ikzelf denk dat het onderdeel van de depressie is. 
Een depressie zorgt helaas nou eenmaal voor minder zin hebben in dingen, gevoel tijdelijk kwijt zijn, ja niet kwijt, het zit er wel, maar komt er even niet uit. 
Zolang je de momenten maar blijft ervaren waarin je wel heel veel voor hem voelt, zou ik er niks achter zoeken. 

Sterkte!
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
27-02-2021, 15:51
Laatste bericht: Nik88
29-11-2019, 10:55
Laatste bericht: RunGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)