Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Nieuw hier ( Voorstellen)


#1

Na heel lang nadenken en meerdemalen geadviseerd te zijn door me huisarts om loodgenoten te vinden die zicht heel goed kunnen in plaatsen bij bepaalden gebeurtenissen en gevoelens bij een depressie.

Heb ik besloten om mijn aan te melden. (met veel moeiten)

Hoii ik ben Roxanne en ik ben 30 jaar.
 
Mijn depressie wandel al mee vanaf mijn jeugd en is vast gesteld door mijn huisarts op mijn 23ste. (2013) 

Ik heb helaas zoals velen andere mensen pittige momenten in mijn leven te verduren gehad en na jaren en jaren te praten maar niet veder komen met verschillende instanties onderanderen door t niet begrepen worden over bepaalden dingen ben ik op een punt gekomen dat ik nu echt vast zit en geen kant meer op kan het gevoel dat de depressie gaat winnen hoog zit.

Ik vindt het moeilijk soms om over bepaalden gebeurtenissen te praten tegen vreemden. ( waarvelen zichzelf kunnen in plaatsen bij dit gevoel) 
Maar soms moet je proberen om je eigen door te breken ook al kan ik soms dicht slaan.

Hopelijk kan ik uit deze forum een beetje Postiveteit, Advies en verhalen van anders mensen horen/zien die in een gelijksoortige positie zitten.
Antwoord

#2

Hi Roxanne,

Goed dat je je hebt aangemeld! En welkom. Zelf vind ik het soms juist makkelijker om met vreemden te praten, zeker als dat mensen zijn met vergelijkbare ervaringen. We zijn hier allemaal anoniem en je hoeft dus niet, zoals bij bekenden, rekening te houden met wat het met hen doet (dat vind ik zelf altijd moeilijk). En er is begrip, wat er in de naaste omgeving vaak niet is, he?

Heel moedig van je dat je deze stap hebt gezet. We hebben geen oplossingen, maar kunnen elkaar wel steunen en inderdaad lees je soms in de verhalen van anderen iets dat je kan helpen.

Vertel wat je kwijt wil, je zult niet worden veroordeeld. Heb je naast de huisarts nog andere hulpverlening? Een psycholoog of zo?

We horen graag weer van je.

Veel sterkte!
Alais
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Alais :   • Roxanne
Antwoord

#3

Dank je wel :-)

Ja inderdaad als alles anoniem is dan is het een heel stuk makkelijker voor mijn om me te kunnen openstellen hier.

Nee helaas heb ik veder ook geen hulp meer en is ook vrij moeilijk te krijgen om dat veel instanties op medicatie gebruik willen en voor veel mensen heb t baat alleen bij mijn is het t tegenovergestelde en dan zeggen ze heel droog dan kunnen we bijna geen behandeling starten wat bij jou pas ook omdat er meerdere factoren zijn waar ik niet mee eens bent hoe hun te werk willen gaan 

Helaas is dat een te lang verhaal om hier te plaatsen

Dus ik probeer me eigen zoveel mogelijk afleiding te geven maar ook daar is een probleem bij gekomen zins een paar maanden probeer ik ook mensen te vermijden zo min mogelijk na buiten te gaan helaas geen baan meer heb door de corona periode ( financieel red ik het gewoon gelukkig !) Maar dat zijn wel dingen waardoor ik steeds minder in contact met mensen kom ik probeer zoveel mogelijk dingen te vermijden ik ga steeds meer mensen wegduwen zoals me verloofde( nu ex verloofde)  alles gaat me steeds minder interesseren 

Tis eigelijk gewoon een grote chaos in me hoofd op t moment 
Maar dat kom ook omdat ik me eigelijk echt eenzaam in dit gebied voel en onbegrepen en zo graag hulp wil maar ze weten niet hoe.

Dit moest ik even erbij kwijt Sad
Antwoord

#4

Zo te horen heb je wel medicatie geprobeerd? Er wordt hier op het forum veel informatie uitgewisseld over allerlei soorten antidepressiva. Je zou eens kunnen zoeken op het middel dat je hebt gebruikt en de ervaringen van anderen lezen.  

Het is heel lastig inderdaad om de hulp te krijgen die je nodig hebt. Ze (ggz) willen dat je zelf aangeeft wat je nodig hebt, en als je dat al weet of denkt te weten, zeggen ze doodleuk, dat hebben we niet.

Je verhaal is niet gauw te lang hoor, het geeft ons ook meer inzicht in je situatie. Niet iedereen zal het lezen maar dat hoeft ook niet.

Ik herken dat wel, dat je mensen gaat mijden, andersom misschien ook? Het is heel moeilijk voor mensen die 'gezond' zijn om het te begrijpen. Ze voelen zich ook vaak machteloos. Zelf probeer ik wel zo veel mogelijk contact te houden al is het soms erg moeilijk.

Blijf schrijven he?

Lieve groet,
Alais
Antwoord

#5

Kijk dat is fijn om weten dat anderen mensen hun ervaringen over medicijnen hier delen.( ik ga een kijkje nemen over dat onderwerp hier)

Uiteindelijk als ik me hier meer op me gemak gaat voelen gaat t boek bij mijn vanzelf open en kan ik meer van me af schrijven 

Ja helaas zijn ze dan heel gemakkelijk om te zeggen zulke behandeling hebben wij niet.
En dat is ook een van de reden dat ik soms echt denk als ik zogenaamd toch niet geholpen kan worden waar doe ik t dan eigelijk voor dan heb ik toch niets te verliezen.
(Dat gevoel heb ik de laatse paar weken heel erg !)

Ik vindt het zo zonden van t GGZ dat ze soms zo gemakkelijk denken over bepaalden dingen ze weten niet waar ze soms mensen na toe drijven.

Uiteindelijk ben ik gaan proberen veder te zoeken en kwam ineens iemand tegen via internet die 12 jaar lang met een depressie heeft geworsteld en daar een boek over geschreven heeft (Je bent je depressie niet) ik heb t boek begin van t jaar gekocht om daarmee te kunnen beginnen en vanuit daar proberen om een weg te vinden.

het is een heel interessant boek velen zullen zich goed kunnen plaatsen in zijn verhaal. ( ik wou graag mee doen aan zijn hulp progamma maar voor sommige mensen is t best prijzig om gelijk zo bedrag te kunnen betalen dus is dat uiteindelijk niets geworden)

En dat klopt voor mensen die geen depressie en alles in die richting hebben is t heel moeilijk voor ze om te begrijpen (wat heel normaal ook is ) maar soms ook extra moeilijk kan zijn voor de gene die er mee leef omdat die persoon ook gewoon zou willen dat die zicht goed en gelukkig kan voelen.

Ik zou proberen zoveel mogelijk te schrijven maar ik heb ook momenten dat ik er zo doorheen zit dat ik denk laat allemaal maar als dat zo is zou ik als nog proberen om toch online te zijn en hier bepaalden verhalen te kunnen lezen wat ik weer hopelijk in Postiveteit kan veranderen.

Groetjes Roxanne Smile
Antwoord

#6

Hi Roxanne,

Ik hoop dat je hier wat informatie kan vinden waar je wat aan hebt. En zo niet, dan is het  altijd een uitlaatklep. Je hoeft niets hoor, als je geen zin hebt om te schrijven, dan maar even niet.

Wat de ggz betreft kan ik het alleen maar met je eens zijn. Ze hebben ongetwijfeld de beste bedoelingen maar niet zelf de ervaring, hebben kennis uit boeken maar kunnen zich niet verplaatsen in hoe iemand zich voelt.

Ik heb me vaker opgegeven voor onderzoeken die worden gedaan naar depressie en zo. En dan hoor ik nooit meer wat, of zoiets als 'we hebben al genoeg kandidaten'. Jammer, ik denk dat er veel meer zou moeten worden geluisterd en minder met snelle oplossingen komen zoals pillen.

Neem je tijd hoor. Altijd welkom.

Lieve groet,
Alais
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Alais :   • Roxanne
Antwoord

#7

Soms vindt ik t ook erg fijn om alleen te lezen.
Ik heb al een aantal verschillende verhalen hier kunnen lezen en ik merk dat ik me heel erg kan in plaatsen in bepaalden verhalen.

Wat ben ik opgelucht dat je dat zegt.

Soms heb ik t gevoel ook dat wij depressieve mensen het alleen maar op hun manier moeten doen maar niet kijken wat het beste voor de persoon is ( dat is mijn evaring) 

Sommige mensen komen hun huis bijna niet meer uit door bepaalden gevoelens , angsten (waaronder ik nu bijna een half jaar al) en dan wordt t ook alleen maar moeilijker om de juiste hulp te krijgen.
Want je moet ter allertijden altijd naar hun komen ( wat ik altijd heb gedaan) maar in mijn evaring is er nog nooit een naar mijn gekomen om een begin te kunnen starten zodat een persoon uit ze cocoon langzaam kan komen en weer wat actie kan ondernemen om te proberen veder te komen in hem of haar leven. (Dus ook weer naar buiten gaan)

Ik heb weleens gezegt dat ze ook eens mensen moeten aannemen die de echte ervaringen hebben bij een depressie en psychische klachten alles wat daar maar ook bij hoor 

door het inderdaad zelf meegemaakt te hebben en die nu zo ver zijn dat ze andere ermee kunnen helpen door de ervaringen door te geven aan de persoon bij wie het echt nodig is (eigelijk zoals hier elkaar kunnen helpen, steunen , advies geven , een luisterde oor aanbieden te gevoel echt te kunnen begrijpen )

maar dan wordt ik door bepaalden artsen , psycholoog afgeschreven als bijdehand en beter wetende en niet geholpen willen worden als ik dat vertelde in een gesprek bij hun als je na de zoveelste keer je verhaal heb moeten vertellen terwijl ze allemaal een dossier erover hebben.

Ik ben een persoon geworden nu die niet snel meer iets aan neem van een onervaren persoon wat betreft depressie , wil niet zeggen dat ik geen respect voor ze heb want ze proberen het wel ons te begrijpen maar wat jij ook al aangaf door boeken te lezen kom je niet ver met alleen het kunnen inbeelden wat een persoon voel maar niet t gevoel kunnen naleven of zoals aan onderzoeken mee te willen doen zoals jij en dan zeggen we zitten vol om het maar zo te zeggen. 


Ik heb altijd gezegt als ik ooit de manier heb gevonden om te kunnen leren leven met mijn eigen depressie ik heel graag andere wil gaan helpen maar in deze wereld tijd moet je havo hebben wil je iets voor een andere kunnen betekenen dat maak mijn erg boos want dat is niet haalbaar voor mijn en dan krijg ik weer t gevoel dat ik niets waard bent Sad en dan denk ik laat maar zitten weer ( heel triest)  Confused want de ervaringen heb ik wel 

Dus ik ben erg blij dat ik deze forum heb ontdekt en ik misschien ooit ook iemand kan helpen met mijn verhalen 

Groetjes Roxanne en bedankt voor het aanhoren van mijn verhaal.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Roxanne :   • Alais
Antwoord

#8

(15-06-2021, 00:18)Roxanne schreef: Soms vindt ik t ook erg fijn om alleen te lezen.
Ik heb al een aantal verschillende verhalen hier kunnen lezen en ik merk dat ik me heel erg kan in plaatsen in bepaalden verhalen.

Wat ben ik opgelucht dat je dat zegt.

Soms heb ik t gevoel ook dat wij depressieve mensen het alleen maar op hun manier moeten doen maar niet kijken wat het beste voor de persoon is ( dat is mijn evaring) 

Sommige mensen komen hun huis bijna niet meer uit door bepaalden gevoelens , angsten (waaronder ik nu bijna een half jaar al) en dan wordt t ook alleen maar moeilijker om de juiste hulp te krijgen.
Want je moet ter allertijden altijd naar hun komen ( wat ik altijd heb gedaan) maar in mijn evaring is er nog nooit een naar mijn gekomen om een begin te kunnen starten zodat een persoon uit ze cocoon langzaam kan komen en weer wat actie kan ondernemen om te proberen veder te komen in hem of haar leven. (Dus ook weer naar buiten gaan)

Ik heb weleens gezegt dat ze ook eens mensen moeten aannemen die de echte ervaringen hebben bij een depressie en psychische klachten alles wat daar maar ook bij hoor 

door het inderdaad zelf meegemaakt te hebben en die nu zo ver zijn dat ze andere ermee kunnen helpen door de ervaringen door te geven aan de persoon bij wie het echt nodig is (eigelijk zoals hier elkaar kunnen helpen, steunen , advies geven , een luisterde oor aanbieden te gevoel echt te kunnen begrijpen )

maar dan wordt ik door bepaalden artsen , psycholoog afgeschreven als bijdehand en beter wetende en niet geholpen willen worden als ik dat vertelde in een gesprek bij hun als je na de zoveelste keer je verhaal heb moeten vertellen terwijl ze allemaal een dossier erover hebben.

Ik ben een persoon geworden nu die niet snel meer iets aan neem van een onervaren persoon wat betreft depressie , wil niet zeggen dat ik geen respect voor ze heb want ze proberen het wel ons te begrijpen maar wat jij ook al aangaf door boeken te lezen kom je niet ver met alleen het kunnen inbeelden wat een persoon voel maar niet t gevoel kunnen naleven of zoals aan onderzoeken mee te willen doen zoals jij en dan zeggen we zitten vol om het maar zo te zeggen. 


Ik heb altijd gezegt als ik ooit de manier heb gevonden om te kunnen leren leven met mijn eigen depressie ik heel graag andere wil gaan helpen maar in deze wereld tijd moet je havo hebben wil je iets voor een andere kunnen betekenen dat maak mijn erg boos want dat is niet haalbaar voor mijn en dan krijg ik weer t gevoel dat ik niets waard bent Sad en dan denk ik laat maar zitten weer ( heel triest)  Confused want de ervaringen heb ik wel 

Dus ik ben erg blij dat ik deze forum heb ontdekt en ik misschien ooit ook iemand kan helpen met mijn verhalen 

Groetjes Roxanne en bedankt voor het aanhoren van mijn verhaal.
Hi Roxanne,

Ik heb momenteel steun van een zogenaamd FACT team (kijk hier maar eens: https://www.ggzcentraal.nl/clienten/fact/).
Zij komen wel bij mensen thuis. Je zou er eens naar kunnen vragen bij je huisarts.

Tja, ze houden niet erg van mensen met een eigen mening bij de ggz. Erg jammer is dat. Ook dat ze kennelijk niet in staat zijn om een behoorlijk dossier aan te leggen, zodat je niet iedere keer opnieuw je verhaal hoeft te vertellen. Zou toch niet moeilijk moeten zijn.

Ik weet overigens niet of je minimaal havo moet hebben om anderen te kunnen helpen. Je zou ook al kunnen helpen door je verhaal te delen op Verhalenbank (https://psychiatrieverhalenbank.nl/). Ik heb me daar inmiddels aangemeld en verwacht binnenkort meer informatie. Door je verhaal daar te delen (anoniem) help je andere cliënten, maar ook naasten en hulpverlening. Kijk maar eens.

Sterkte en laat maar weer wat horen he?

Alais
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Alais :   • Roxanne
Antwoord

#9

hoi 

ik kan met mijn problemen ook niet terecht bij vrienden die begrijpen het toch niet 

bedank voor de link Alias
Antwoord

#10

Hallo Roxanne,

Je schrijft:
Ik heb altijd gezegt als ik ooit de manier heb gevonden om te kunnen leren leven met mijn eigen depressie ik heel graag andere wil gaan helpen maar in deze wereld tijd moet je havo hebben wil je iets voor een andere kunnen betekenen dat maak mijn erg boos want dat is niet haalbaar voor mijn en dan krijg ik weer t gevoel dat ik niets waard bent [Afbeelding: sad.png] en dan denk ik laat maar zitten weer ( heel triest)  [Afbeelding: confused.png] want de ervaringen heb ik wel 

Als je een betaalde baan wilt als zeg maar ervaringsdeskundige dan wordt er inderdaad vaak een HBO opleiding gevraagd. Maar er zijn in Nederland heel veel ervaringsdeskundigen die dit werk op vrijwillige basis doen. Ik werk in het Gooi als ervaringsdeskundige en maak deel uit van een team van 12 vrijwillig ervaringsdeskundigen. 

Groet, Bert
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Bert :   • Roxanne
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
Gisteren, 19:34
Laatste bericht: Alais
  Voorstellen Started by Merle
7 Replies - 169 Views
08-01-2022, 14:42
Laatste bericht: Amelie04
  Voorstellen Started by Christine
2 Replies - 74 Views
07-01-2022, 18:30
Laatste bericht: Jupiter
  Even voorstellen Started by Amelie04
4 Replies - 113 Views
06-01-2022, 18:58
Laatste bericht: Amelie04
  Voorstellen Started by anne1967
1 Replies - 82 Views
23-12-2021, 22:33
Laatste bericht: Joy
  Voorstellen Started by Lily-1
4 Replies - 144 Views
18-12-2021, 00:08
Laatste bericht: Lily-1
  Voorstellen Started by Mathilda
7 Replies - 244 Views
14-12-2021, 17:55
Laatste bericht: Flieko
06-12-2021, 21:22
Laatste bericht: Joy
  Even voorstellen Started by Patricia82
6 Replies - 293 Views
16-11-2021, 16:59
Laatste bericht: EindJ
14-11-2021, 04:52
Laatste bericht: TheóGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)