Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Nieuw en mijn verhaal


#1

Hoi,

Ik ben nieuw hier en vind het fijn dat ik mijn verhaal kwijt kan. En misschien tips van lotgenoten kan ontvangen en ook geven. 
Sinds twee weken is mijn relatie van 10 jaar over. Heel stom want het is mijn eigen schuld. Door een nooit goed afgesloten relatie met een ex ben ik vreemd gegaan. In mijn relatie leefden we langs elkaar heen en de intimiteit was er nauwelijks. En door het niet communiceren ging het mis en zocht ik contact met mn ex. Fout, ik weet het. Heb mijn vriend dit eerlijk verteld. En logisch liet hij me in de steek. We hebben samen een kleintje van twee die nu voornamelijk bij mij is. Ik heb het heel moeilijk met alles. De leegte,  het alleen zijn en de spijt van alles wat is gebeurd. Slapen doe ik nauwelijks en eten gaat mondjesmaat. Met mijn 'vriend' heb ik wel contact en vreemd genoeg ook veel intimiteit. Dit is voor mij erg verwarrend maar het voelt ook zo fijn . In deze periode heb ik ook nog een miskraam gekregen wat het allemaal ook nog eens heel moeilijk maakt. Ik wist namelijk niet van wie het kindje zou zijn (dus eigenlijk wel opgelucht ergens) maar ook hier heb ik emotioneel veel last van. Ik word s nachts om 2/3 uur wakker en slaap niet meer. 
Wel al hulp gezocht en heb veel depressieveklachten waardoor ik ben doorverwezen naar een psycholoog. Ik vroeg me af wat jullie ervaringen zijn met zulke gesprekken en of het echt helpt. 

Groetjes Marie
Antwoord

#2

Hoi Marie, welkom op het forum. Dat is inderdaad nogal wat. Eerlijk gezegd denk ik bij jouw verhaal eerder aan een rouwproces. Dat kan ook heel ingrijpend zijn en heeft ook depressieve kenmerken. Ook daarvoor kunnen gesprekken natuurlijk nuttig zijn.
Antwoord

#3

Dank je wel voor je bericht. Ik ga vandaag naar de psycholoog en ik ben benieuwd hoe deze het gaat plaatsten. Gisteren was ik bij de praktijkbegeleider van mijn huisarts (basispsycholoog ) en deze zei dat ik door een relatie waarin ik eigenlijk meer voor de fun gebruikt werd zonder echt gevoel(wel veel gevoel bij mij) en een gewelddadige relatie mijn gevoel van eigenwaarde kwijt ben geraakt en mijzelf wegcijferde om de behoeften van die jongens toch te vervullen. . 
Het zit dieper dan ik dacht...
Antwoord

#4

Hallo Marie,

Ook van mij een hartelijk welkom op dit forum.

Ik schrijf hier als iemand die diverse depressies heeft doorgemaakt, gelukkig gaat het nu goed met me.

Ik ben benieuwd hoe je gesprek verlopen is vandaag.

Hoor het graag.

Groetjes,  Bert
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-03-2018, 15:23 door Marie23.)

(13-03-2018, 15:17)Bert schreef: Hallo Marie,

Ook van mij een hartelijk welkom op dit forum.

Ik schrijf hier als iemand die diverse depressies heeft doorgemaakt, gelukkig gaat het nu goed met me.

Ik ben benieuwd hoe je gesprek verlopen is vandaag.

Hoor het graag.

Groetjes,  Bert

Hoi Bert,

Dank je wel. Ik heb vanmiddag de afspraak dus ik zal je zeker even laten weten hoe deze verlopen is. 
Zie er eigenlijk best tegenop,al die emoties die weer boven komen. Alle spijt die je weer moet tonen. Maar ik weet dat het nodig is want alleen kom ik hier niet uit.
Antwoord

#6

Vanmiddag bij een hele fijne psycholoog geweest. Schoot natuurlijk meteen in tranen toen hij vroeg mijn verhaal te doen. Maar hij luisterde op een prettige manier, met prettige stiltes. 
Vragenlijst ingevuld en toch wel echt een depressie geconstateerd. 
Samen een aantal doelen ingepland waar we aan gaan werken. Zelfbeeld, sombere gedachten en piekeren, begrijpen waarom ik deze misstap hen begaan en ook het ontwikkelen van een gezond slaap patroon zodat ik overdag ook beter en met wat minder  moeite voor mijn kleintje te zorgen. Want dat is voor mij erg belangrijk. 
Maar heel blij dat er nu ook  echt een plan van aanpak komt.
Antwoord

#7

Hallo fijn om te horen.

Het vinden van een therapeut waar je een beetje een klik mee hebt kost soms wat moeite.
Fijn dat je het een beetje met hem/haar kunt vinden.
Krijg je nu regelmatig gesprekken?

Groetjes,  Bert
Antwoord

#8

Hoi Bert, 

Ja de klik was er meteen dus dat was fijn. Ok ben nu voor de komende 4 weken ingepland en werk ook via een online programma aan het verbeteren van de klachten. En daar kan ik mijn therapeut altijd bereiken dus dat is fijn.

Groetjes Marie
Antwoord

#9

Hoi Marie,

Was zo een aantal (voorstel)verhalen aan het doorlezen tot ik op de jouwe stuitte.
In een korte tijd is het heel heftig voor je geweest, knap hoe je je er tot nu toe doorheen slaat, en wat ongelofelijk fijn dat het goed klikte met de psycholoog.
Ik was nieuwsgierig naar hoe het nu met je gaat en hoe de vervolg gesprekken zijn geweest? 

Alle goeds!

Groetjes,
Sanna
Antwoord

#10

Hoi Sanna, 

Allereerst bedankt voor je berichtje. Het gaat nu redelijk. Bij de psycholoog kan ik echt mijn verhaal kwijt en ik probeer met de ontspanningsoefeningen die ik krijg wat rustiger in mijn hoofd te worden. Het slapen gaat daardoor wat beter. Eten gelukkig ook al is het zeker nog niet wat het geweest is.
Mijn vriend/ex en ik besloten naar relatietherapie te gaan. Afgelopen dinsdag gingen we en het zag er al echt positief uit. We wisten waar we aan moesten werken en wilden dit ook echt doen. 
Maar gisteren hoor ik via via dat zijn moeder een teamgenoot uit mijn sportteam tegen kwam. Zij wist wel dat ik was vreemdgegaan maar niet alles eromheen  (ik vind dat niet iedereen alles maar hoeft te weten). Dus die verhalen botsten nogal en toen heeft zijn moeder het dus aan hem verteld. Werd hij via de app boos op mij dat ik als ik iemand hierover vertelde, dat ik dan alles moest vertellen. En ik vind dit niet kunnen en dat zei ik dus ook. En dat ik op deze manier dus echt niet verder wil met hem. Verdenkt hij me er meteen van dat ik een ander heb (de ex met wie ik ben vreemdgegaan ). 
Als ik niet reageer gaat hij bellen. Als ik niet reageer heb ik een ander. En als ik zeg dat ik zo niet verder wil,dan heb ik niet naar de psycholoog geluisterd...
Hij gaat nu een weekend weg en ik hoop zo dat hij me dan even met rust laat...
Het helpt me namelijk niet in mn verwerking van alles. Bedoel,ik weet dat het fout is om steeds contact met mn ex te hebben en dat het fout is geweest dat ik met hem ben vreemdgegaan maar ik ben ook maar een mens. En ik hoef niet met iemand te leven die me elke dag van mn leven op die fouten gaat wijzen. Want zo voelt het nu.  Ik moet toch ook de kans krijgen om weer gelukkig te worden?  Want zo voelt het nu zeker niet...

Een heel verhaal weer...

Groetjes Marie
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Nieuw Started by Lina123
2 Replies - 192 Views
02-10-2023, 22:51
Laatste bericht: don't know
  Nieuw hier Started by Yvon
7 Replies - 511 Views
22-07-2023, 18:41
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Nieuw hier. Started by Rustige
2 Replies - 275 Views
12-06-2023, 01:53
Laatste bericht: Mabel
  Nieuw Started by MT07
0 Replies - 222 Views
28-05-2023, 19:57
Laatste bericht: MT07
  Nieuw ! Started by sholeno
2 Replies - 385 Views
14-05-2023, 13:44
Laatste bericht: peterzelf
  Nieuw Started by Els73
2 Replies - 425 Views
08-05-2023, 23:40
Laatste bericht: Bert
  Nieuw hier & eenzaamheid Started by Mila21
2 Replies - 351 Views
04-05-2023, 16:37
Laatste bericht: Jupiter
26-09-2022, 17:22
Laatste bericht: Jupiter
18-09-2022, 14:35
Laatste bericht: Barrykamerling
  Nieuw hier Started by Lentebokje72
4 Replies - 540 Views
18-09-2022, 09:00
Laatste bericht: JoyGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)