Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Nieuw


#1

je Hart luchten: ja dat is fijn dat dat hier kan. Ik realiseer me dat ik zo vaak op mobiel kijk en op forum zit omdat het net lijkt of daar de oplossing van mijn depri gevoel aan zit te komen.... gek he soort verwachting, hoop. Stap voor stap de ijshouweel in de klimwand slaan, om er uit te klimmen, zo visualiseerde ik dat vroeger. Dat beeld was mooi en ga ik weer gebruiken. Ook het beeld van een hekje in mijn rug plaatsen, waardoor ik op de plaats gesteund wordt.
Positieve bevestiging. Door beelden en meditatie. 2 Positieve beelden oproepen voor elke negatieve.
Antwoord

#2

Heb altijd enorme moeite om aan positieve dingen te denken, zodra ik een positieve herinnering ophaal, denk ik gelijk, dat heb ik nu niet meer en slaat het dus om.
Soms lukt het nog wel om positieve fantasieën op te halen, maar dat lukt dan weer alleen als ik al optimistisch gestemd ben.
Antwoord

#3

(12-02-2020, 17:38)desireless schreef: Heb altijd enorme moeite om aan positieve dingen te denken, zodra ik een positieve herinnering ophaal, denk ik gelijk, dat heb ik nu niet meer en slaat het dus om.
Soms lukt het nog wel om positieve fantasieën op te halen, maar dat lukt dan weer alleen als ik al optimistisch gestemd ben.
Ja Desi klopt, het trucje positieve dingen bedenken was een aan te leren trucje om op den duur automatisch op negatieve gedachten en beelden te reageren met dubbel positief beeld. Aldus jezelf dit aanwennend als automatische reactie. Andersom dus. 
Anders zou je inderdaad eerst iets moois voorstellen waarna er toch al vanzelf moeiteloos een negatief beeld volgt, dat is net verkeerd om want dat laatste blijft dan hangen.
Antwoord

#4
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-02-2020, 19:04 door desireless.)

Een dubbel positief beeld, kan je me daar een vb van geven?
Rationeel komt het toch op hetzelfde neer? 1 of 2 positieve herinneringen ophalen en daarna realiseren dat het voorbij is.
Misschien moet ik dankbaar zijn dat ik het toch heb meegemaakt en dat het niet alleen maar slecht was, maar dat is niet de mindset als je depressief bent.
Antwoord

#5

(12-02-2020, 19:02)Edesireless schreef: Een dubbel positief beeld, kan je me daar een vb van geven?
Rationeel komt het toch op hetzelfde neer? 1 of 2 positieve herinneringen ophalen en daarna realiseren dat het voorbij is.
Misschien moet ik dankbaar zijn dat ik het toch heb meegemaakt en dat het niet alleen maar slecht was, maar dat is niet de mindset als je depressief bent.
Ik bedoelde bewust een negatief beeld dat zich opdringt laten volgen door twee positieve beelden wat dat dan ook is.
Dat zou een gewoonte kunnen worden.
Inderdaad dankbaar voor wat er was is de andere helft van het halfvolle glas. Iets positiefs dat je had kan niemand je meer afnemen
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Liefde+Hoop :   • desireless
Antwoord



Lijst met mogelijk verwante topics
  Nieuw dagboek van Feline Started by Feline
735 Replies - 22,759 Views
Gisteren, 18:02
Laatste bericht: Feline
01-12-2021, 16:58
Laatste bericht: Bert
  Nieuw op de chat Started by Deboortje
2 Replies - 1,571 Views
22-11-2018, 18:02
Laatste bericht: Ray
  nieuw en paniek Started by Ikhebhulpnodig1
4 Replies - 1,589 Views
21-05-2018, 22:40
Laatste bericht: Ladyofthelight



Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)