Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Mijzelf even voorstellen


#1

Hoi,

Ik ben vanmiddag op dit forum terecht gekomen via google. Heb besloten mij aan te melden en even voor te stellen.

Ik ben Sandra, 33 jaar, heb 3 kids van 1,4 en 12. Ik woon samen met de kinderen en mijn vriend in West-Friesland. Ik kamp, naar mijn mening, met depressie sinds ik eigenlijk samenwoon met mijn vriend. Ik heb het altijd niet herkent, of erkend. Dacht altijd dat het iets te maken had met gewoon even niet lekker in je vel zitten. Toen ik mijn met vriend ging samen wonen, had ik al een kind van 2. Daarvoor had ik nooit sombere dagen of iets dergelijks. 

Ik zat net een heel verhaal te tikken over wat ik heb mee gemaakt, maar het is te veel om op te noemen. Denk dat ik er inmiddels wel een boek over kan gaan schrijven! 

Vanaf de periode dat ik met mijn huidige vriend ging samenwonen, is het eigenlijk bergafwaarts gegaan. Veel mee gemaakt samen. Leuke, maar ook zeer minder leuke dingen. 
Ik heb EMDR therapie gedaan in 2015/16, om een trauma te verwerken. Dat heeft mij heel goed gedaan. 

Maar sinds een paar weken, voel ik mij niet lekker in mijn vel. De intimiteit met mijn vriend is niet zoals het geweest is. Ik voel mij eerder geirriteert als hij langs mij loopt en mij aanraakt, dan dat ik daar blij van word. Ik voel dat ik aan mijzelf moet werken. Ik ben bij de huisarts geweest en die zei dat ik een beginnende depressie heb. Binnenkort heb ik een afspraak met een praktijkondersteuner die samen met mij een oplossing gaat zoeken over hoe nu verder. Ik vind zelf dat ik de relatie met mijn vriend moet beeindigen. Waarom? Omdat ik hem niet kan geven wat hij wilt. Mijn vriend zei dat hij zich daar bij heeft neer gelegd, maar ik geloof het niet zo. Ik ben niet iemand die "het" nodig heeft, om het maar even netjes te zeggen. 

Ik en mijn vriend hebben ook gesprekken gehad, en ik heb hem uitgelegd dat ik bij de huisarts ben geweest en een afspraak heb bij de ondersteuner en dat ik vind dat onze relatie zo niet verder kan. Ik moet aan mijzelf werken. Ik wil namelijk niet dat de kinderen hier de dupe van worden. Maar aan de andere kant, misschien zijn ze dat al en heeft de oudste wel iets door. 

Mijn vriend is ook heel goed in manipuleren en om dingen naar zijn hand te zetten. Hij doet het zo goed, dat ik nu twijfel of ik wel bij hem weg moet. Als ik weg ga zal hij er alles aan doen om de kinderen bij hem te laten wonen en niet bij mij. Dan stopt hij met werken en gaat hij "ook zijn handje ophouden". (ik heb namelijk een wahjong uitkering) 

Toen het gesprek tussen ons ietwat rustig was, begon hij normaal te praten over als ik zou gaan verhuizen, dat hij begreep dat hij mij zou helpen met meubels e.d. voor het huis. Ik weet niet meer wat ik van hem moet vinden/denken. Ik kom er meer en meer achter dat hij 2 gezichten heeft. 

Ik wil gewoon van mijn depressie af, en mijzelf beter voelen. En ik denk dat dat mij gaat lukken zonder mijn vriend.

Ik krijg 2x per week ondersteuning van mensen die bij mij thuis komen om te praten over de thuis situatie. Dus ben ik blij dat ik ook naar hun mijn verhaal kan vertellen.

Sorry, sorry, sorry voor het lange verhaal. 

Groet, Sandra
Antwoord

#2

Hallo Sandra,

Welkom hier.

Goed idee om je op dit forum te melden en in ieder geval even wat van je af te schrijven. Geen excuses voor lange verhalen, het jouwe valt erg mee en leest lekker weg al is de inhoud natuurlijk niet leuk.

Ook goed dat je je al bij de huisarts gemeld hebt en dat je een vervolgtraject bent ingegaan.

Een manipulatieve vriend is heel vervelend, zeker in de situatie met jullie kinderen, zoals je schrijft. Hoe reëel is de kans dat hij inderdaad manipuleert, ik bedoel; weet je dat zeker of denk je dat?

'Bij twijfel niet inhalen' zeg ik altijd en dat bedoel ik ook in overdrachtelijke zin. In periodes dat je niet zo lekker in je vel zit, zou ik geen heftige beslissingen nemen. Geef het even wat tijd, totdat je weer wat evenwichtiger bent. Er is een kans dat je er na een tijdje anders over denkt en je geeft jezelf sowieso wat meer ruimte.

sterkte,
Ray
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Ray :   • Sandra2107
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Voorstellen Started by MirW
3 Replies - 162 Views
29-05-2024, 14:20
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by MarcSmit
4 Replies - 228 Views
24-05-2024, 11:00
Laatste bericht: brenfier
  Voorstellen Started by Ice
1 Replies - 133 Views
20-05-2024, 23:05
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by jan98256
4 Replies - 472 Views
14-04-2024, 15:45
Laatste bericht: zizou10
  Voorstellen Started by Jack1991
0 Replies - 145 Views
06-04-2024, 19:41
Laatste bericht: Jack1991
06-04-2024, 12:03
Laatste bericht: Mabel
  Even voorstellen! Started by Zinge
5 Replies - 297 Views
29-03-2024, 12:47
Laatste bericht: verdwayne
  Voorstellen Started by Monica1970
11 Replies - 507 Views
19-03-2024, 14:52
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Suze
2 Replies - 251 Views
28-02-2024, 19:01
Laatste bericht: don't know
  Voorstellen Started by Kaatje123
5 Replies - 509 Views
25-02-2024, 22:52
Laatste bericht: JoyGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)