Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Mezelf voorstellen


#1
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-12-2020, 03:20 door Maartje. Edit Reason: niet helemaal goed verwoord )

Ik ben nieuw hier en vind het toch wel spannend. Ik ben een jonge meid van 22 jaar oud. Ik ben momenteel bezig met een HBO studie en sport nog wel graag. Ik vind het ook fijn om mensen te leren kennen die snappen wat je bedoeld. Daarom heb ik mij aangemeld.

Ik zou kort vertellen wat er speelt. Ik heb meerdere depressies en andere mentale problemen achter de rug. Tijdens de eerste lockdown kreeg ik weer last van mentale problemen. Na veel knokken en hard werken kwam ik eruit. Het ging een tijd goed, maar sinds een paar maanden terug kreeg ik weer last van een terugval. 
Ik heb momenteel veel moeite met het accepteren van mijzelf, heb veel last van zelfhaat. Ik ben mega perfectionistisch en het is nooit goed. Ben veel te streng voor mijzelf en ook gevoelig voor meningen van andere. Daarbij heb ik ook last van een depressie, een paniekstoornis, suïcidaal en een eetstoornis. Door alles gaat het nu weer niet echt goed met mij. Sinds de tweede lockdown is mijn grootste uitlaatklep (turnen) ook weggevallen. Het maakt het extra zwaarder. Ik slaap al een hele tijd echt slecht en ben mega moe en op. Ik geniet bijna niet meer en ben veel somber.  Ik haal mezelf erg na beneden en ben niet meer zo happy.(24-12-2020, 02:40)Maartje schreef: Hee iedereen,

Ik ben nieuw hier en vind het toch wel spannend. Maar vind het ook weer fijn om mensen te leren kennen die snappen wat je bedoeld. Voor ik uitleg wat ik heb wil ik mij kort voorstellen. Ik ben Maartje en ben 22 jaar oud. 

Ik zou kort vertellen wat er speelt. Ik heb meerdere depressies achter de rug. Na de eerste lockdown ging het helemaal kut. Na een tijd ging het weer beter. Maar helaas sinds een maand nu weer een grote terugval. Ik heb veel moeite met het accepteren van mezelf, ben heel gevoelig voor meningen van andere. Zelf ben ik een mega perfectionist, wat mij heel erg in de weg zit. Heb ik een depressie en een paniekstoornis. Door alles gaat het nu niet goed en door de lockdown is mijn uitlaatklep weggevallen, het turnen. Ik slaap nauwelijks meer en geniet nog maar weinig. Zit veel vast in mijn hoofd, haal mijzelf extreem na beneden en voel mij niet meer zo happy.

Ik vroeg mij af of iemand dit herkende en eens met mij wilde praten.

Groetjes,
maartje
Antwoord

#2

Hallo Maartje,

Allereerst hartelijk welkom op dit forum. Schrijf hier gerust van je af, je gaat vast herkenning vinden hier.
Tot 6 jaar geleden had ik het verhaal dat je hier schrijft, zelf geschreven kunnen hebben. Zoveel herkenning.

Groet, Bert
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Bert :   • Maartje
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-12-2020, 08:19 door desireless.)

Hoi Maartje.

Welkom op het forum.

Herken veel dingen die je beschrijft.
Probeerde altijd met mijn extreme perfectionisme andere dingen waar ik niet goed in was te compenseren en zo rust te vinden.
Werd ook depressief, suïcidaal en had een angststoornis en was ook erg gevoelig voor meningen van anderen, erg onzeker en liep ook steeds tegen mezelf aan.
Ben er nu grotendeels vanaf, maar heeft wel heel lang geduurd voordat ik eindelijk inzag wat ik aan het doen was met mezelf.

Sterkte,

Desireless
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen desireless :   • Maartje
Antwoord

#4

(24-12-2020, 02:40)Maartje schreef: Ik ben nieuw hier en vind het toch wel spannend. Ik ben een jonge meid van 22 jaar oud. Ik ben momenteel bezig met een HBO studie en sport nog wel graag. Ik vind het ook fijn om mensen te leren kennen die snappen wat je bedoeld. Daarom heb ik mij aangemeld.

Ik zou kort vertellen wat er speelt. Ik heb meerdere depressies en andere mentale problemen achter de rug. Tijdens de eerste lockdown kreeg ik weer last van mentale problemen. Na veel knokken en hard werken kwam ik eruit. Het ging een tijd goed, maar sinds een paar maanden terug kreeg ik weer last van een terugval. 
Ik heb momenteel veel moeite met het accepteren van mijzelf, heb veel last van zelfhaat. Ik ben mega perfectionistisch en het is nooit goed. Ben veel te streng voor mijzelf en ook gevoelig voor meningen van andere. Daarbij heb ik ook last van een depressie, een paniekstoornis, suïcidaal en een eetstoornis. Door alles gaat het nu weer niet echt goed met mij. Sinds de tweede lockdown is mijn grootste uitlaatklep (turnen) ook weggevallen. Het maakt het extra zwaarder. Ik slaap al een hele tijd echt slecht en ben mega moe en op. Ik geniet bijna niet meer en ben veel somber.  Ik haal mezelf erg na beneden en ben niet meer zo happy.
Hoi Maartje welkom op het forum, hier kun je toch wat begrip vinden en dat doet deugd. Ik herken ook veel van wat je schrijft nl. het mezelf naar beneden halen vaak en de zelfhaat en je zegt het zelf moeite met accepteren van mezelf. Dat herken ik maar al te goed. Ik probeer elke dag van het jaar aan mezelf te werken en mezelf een beetje graag te zien, elke dag iets doen wat je plezier doet jezelf eens koesteren en kiezen voor jezelf. Dat helpt om mezelf te accepteren en mezelf graag te zien. Je hoeft niet zo streng te zijn voor jezelf zou je het voor een ander ook zijn? Zou je de ander ook haten en niet accepteren? Nee toch waarom doen we het dan met onszelf? Ik heb begrepen als we onszelf niet graag zien een ander het ook niet voor ons kan oplossen. Je bent veel moe maar dat alles kost bakken energie, het is negatieve energie. De corona maatregelen helpen ook niet echt mee. Probeer lief te zijn voor jezelf , alleen jij kan dat doen voor jezelf. En schrijf maar lekker van je af hier hopelijk kunnen we je moed geven. Veel sterkte cyranno
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen cyranno :   • Maartje
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even voorstellen Started by Appievanr
12 Replies - 266 Views
06-05-2021, 17:44
Laatste bericht: Appievanr
  Opnieuw voorstellen Started by Djyn
4 Replies - 102 Views
30-04-2021, 12:18
Laatste bericht: Marjolein
  Even voorstellen Started by Mary79
4 Replies - 139 Views
20-04-2021, 10:07
Laatste bericht: cyranno
15-04-2021, 17:54
Laatste bericht: Sander39
  Voorstellen Started by MissC
5 Replies - 347 Views
16-03-2021, 23:49
Laatste bericht: Fae
  Even voorstellen Started by hans007
15 Replies - 2,240 Views
01-02-2021, 16:47
Laatste bericht: hans007
  Nog maar eens voorstellen... Started by L4E
11 Replies - 1,199 Views
29-12-2020, 13:13
Laatste bericht: Mabel
  Voorstellen Started by Weetikniet
4 Replies - 376 Views
24-12-2020, 02:58
Laatste bericht: Maartje
  Voorstellen Started by beusje
11 Replies - 1,072 Views
20-12-2020, 17:01
Laatste bericht: desireless
  Voorstellen Started by Techneut
1 Replies - 266 Views
18-12-2020, 10:47
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)