Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Liefde


#1

Hallo allemaal,

Vandaag staat in Trouw een interessant interview met Michael Curry. Dat is de geestelijke die speechte bij het huwelijk van prins Harry. Ondanks mijn afkeer van religie was ik onder de indruk van die man.

In het artikel wordt al een voorproefje gegeven. Bisschop Curry heeft het o.a. over de tegenstelling van liefde. Je denkt bijna gelijk aan haat, maar hij benadrukt dat egoïsme het andere uiterste is. Dat ben ik met hem eens en ik kan ook instemmen met zijn vervolg waarin hij zegt dat een recept voor een gelukkiger leven ligt in wat we voor anderen doen. 

"Maak jezelf niet tot centrum van je wereld," zegt hij en ik moest o.a. denken aan ons hier op het forum. Vaak zijn we zo bezig met onszelf, met onze ellende, dat het ons meer kwaad dan goed doet. Alleen om die reden al zou een andere levenshouding aan te raden zijn, denk ik.


Met beeld erbij krijgen zijn woorden vast nóg meer kracht en die gelegenheid wordt ons nu geboden. Morgen 16 september om 12.00 uur is hij te zien op NPO 2.

groet,
Ray
Antwoord

#2

Beetje stil op het forum, dus reageer ik maar even op mijn eigen topic.  Confused 

Ik heb de uitzending van gisteren gezien en het had wat mij betreft helaas wel een hoog religieus gehalte. Maar ja, wat dacht ik dan? Die Curry is natuurlijk gewoon een bisschop.
Hij inspireerde niet zo als op die Britse bruiloft, maar hij zei toch wel wat rake dingen.

Dat gegeven over liefde ten opzichte van egoïsme werd nader besproken en hij predikte vooral het nieuwe testament. Iets waar elke kerk, dus niet alleen zijn kerk, zich op zou moeten focussen. Kort gezegd, komt dat neer op leven zoals Jezus dat volgens de overlevering heeft gedaan.
Als fan van Jesus Christ Superstar (voor de jongeren: Rock-opera uit 1973) kan ik die focus wel onderschrijven. 

groet,
Ray
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)