Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Leegte


#1

De leegte begin ik steeds meer te voelen. Ik ben nu al 10 jaar depressief met ups en downs. Het leven gaat niet verbeteren, het wordt niet beter. Iedereen zegt dat het beter wordt, maar dat wordt het niet. Het zal nooit beter worden. 

Ik voel me leeg. 

Er is niet veel over te zeggen, het is gewoon leegte. Ik weet niet of ik het nog kan, doorzetten. Doorzetten kan alleen als er een doel is, maar die is er niet. Het gaat niet veranderen, het zal nooit beter worden. Ik kan mijn leven lang leiden óf ik stop ermee.
Antwoord

#2

Heel veel sterkte gewenst!
Hope is the thing with feathers - Emily Dickinson
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-01-2020, 00:10 door Jorin.)

Hoi anoniem3,

Wat kan die depressie zwaar zijn hè. Zoals je zelf al zegt gaat het met ups en downs. In een down lijkt het alsof het altijd slecht is gegaan en het ook nooit meer anders zal zijn. Alles lijkt even zinloos. Weet dat dit ook weer voorbij gaat. Hoe zwaar nu ook, er komt ook weer een up. Dan ga je weer genieten van dingen en is dat genoeg om voor te leven. Je bent een kanjer, hou vol!

Heb je inmiddels al hulp gezocht via huisarts of iemand anders in vertrouwen genomen?
Misschien wist je het al, maar er zijn ook speciale telefoonnummers die je kan bellen waar je anoniem je hart kunt luchten.
Luisterlijn 0900-0767 of 0900-113 

Liefs

Antwoord

#4

beste Anoniem,

Ik wil je even alle sterkte wensen die je nodig hebt om er iets van te kunnen maken. 

groet,
Run
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-01-2020, 20:21 door desireless.)

Hoi Anoniem,

Zit zelf ook al jaren in een ongeveer zelfde situatie, het is bijtijds echt ondragelijk, blowde ook elke dag om mezelf enige rust te geven.
Hoop dat je de kracht vindt om hier uit te komen... je bent door je langdurig zware omstandigheden ook enorm waardevol voor anderen.
Ik hoop dat je inziet dat deze lijdensweg niet alleen maar slechte zaken heeft opgelevert, maar ook een schat aan ervaring geeft.
Veel kracht in je strijd en geef niet op er zijn nog genoeg dingen om voor te strijden al lijkt het in jouw situatie niet zo.
Gedachten zijn geen waarheid maar kunnen je wel behoorlijk dwarsbomen als je ze serieus neemt.

[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen desireless :   • Jorin
Antwoord

#6

(16-01-2020, 17:00)anoniem3 schreef: De leegte begin ik steeds meer te voelen. Ik ben nu al 10 jaar depressief met ups en downs. Het leven gaat niet verbeteren, het wordt niet beter. Iedereen zegt dat het beter wordt, maar dat wordt het niet. Het zal nooit beter worden. 

Ik voel me leeg. 

Er is niet veel over te zeggen, het is gewoon leegte. Ik weet niet of ik het nog kan, doorzetten. Doorzetten kan alleen als er een doel is, maar die is er niet. Het gaat niet veranderen, het zal nooit beter worden. Ik kan mijn leven lang leiden óf ik stop ermee.

Lieve anoniem, de grote leegte ik kan er van meespreken. Ik voel me ook vaak in een leegte, ik voel me ook vaak leeg en zinloos. Heb reeds dertig jaar borderline met aanhangende depressies maar ik probeer elke dag even voor mezelf te kiezen. Iets te doen wat ik graag doe of iets te doen die goed is voor mezelf. Al is het maar een klein dingetje. Verder snoei ik in mijn contacten en zal alle mensen die me niet willen begrijpen tot een minimum reduceren. Het is elke dag een opgave om er een dag van te maken die een beetje meevalt. Ik zou zeggen zet toch door en zoek hulp op alle manieren . Denk aan mij ik moet er elke dag keihard voor knokken en heb er ook geen zin meer in maar wat is het alternatief? Onszelf geweld aandoen dat verdienen we toch ook niet? Anderen hebben ons al genoeg gekwetst ( in mijn geval) dus probeer ik een beetje van mezelf te houden denk dat er mensen zijn hier die zich ook voelen zoals jij ik in ieder geval wel groetjes cyranno
Antwoord

#7

Hallo,

Wou even melden dat ik mij hier echt helemaal in kan vinden. Snap het gevoel, en ook het gemis van dingen. Maar als je er zelf bij neer gaat zitten, dan krijg je het echt nooit, daar ben ik mij van bewust.

 Ik hoop dat je hoe dan ook en waar dan ook de kracht vandaan haalt om stukje bij beetje er iets aan te doen. Doe het samen als het je niet alleen lukt, of vind hier je steun. Als je maar iets doet!

Liefs van Shalin

AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Leegte Started by domino
6 Replies - 1,432 Views
21-06-2018, 20:21
Laatste bericht: dominoGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)