Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

IEMT


#1

Sinds mei kamp ik met een terugval en weer praten met mijn therapeute hielp niet.
Energie of motivatie om 2x per week naar yoga te gaan en alle andere dingen die ik als terugvalplan had ook niet.
Toen ik in de KOPP groep voor de 3e achtereenvolgende bijeenkomst moest vertellen dat het me nog steeds zo slecht ging (we zien elkaar elke maand) merkte een van de KOPPers op dat het leek of mijn 'peut me niet echt hoorde. Dat klopte wel.

Toen ben ik als een dolle naar andere dingen gaan zoeken.

Ik had het idee dat mijn terugval was getriggerd door een bepaald moment (op vakantie, bij het rotsklimmen) en ik was eigenlijk zelf vooral nieuwsgierig wat het triggerde en ik had zin daarmee aan de slag te gaan.

Van mijn therapeute, bij wie ik anderhalf jaar terug uitkwam op zoek naar iemand die EMDR deed, en waar ik ook zeker wat aan heb gehad, kreeg ik vooral de indruk dat ze me vermoeiend vond, of dat ze teleurgesteld was, of dat ik dit nou toch wel zelf moest kunnen oplossen. Duh, als ik dat had gekund was ik niet bij haar teruggekomen.

Een vriendin die werkt als loopbaancoach adviseerde me eens IEMT te bekijken.

Dat heb ik gedaan. Het leek zo veelbelovend dat ik ondanks dat ik het zelf moest betalen een afspraak heb gemaakt bij een coach in de buurt, wiens website me aansprak.

Nu, anderhalve week later, voel ik me eigenlijk super, nog wat stemmings/energie wisselingen maar de "uitslag" wordt steeds kleiner en de basis is positief. Dat er positieve fasen zijn is al pure winst, sinds mei was ik een soort zombie.

Voor wie meer wil weten, hier een duidelijke omschrijving, wat het is en waar het vandaan komt:
https://opeigenvleugelsverder.wordpress....-ogenblik/

Inmiddels heb ik begrepen dat dit ook opgepakt is door "de EMDR goeroe's" van Nederland, die voor elkaar hebben gekregen dat EMDR wordt vergoed, dus wellicht komt dat er voor IEMT ook aan?

Hoe mooi zou het zijn als volledig herstel voor iedereen mogelijk was...?

Hartelijke groet,

Vera
Antwoord

#2

Heel interessant Vera. Bedankt voor de post! Mijn partner heeft erg veel baat bij EMDR. Hij had/heeft PTSS en heeft al diverse trauma's een plekje kunnen geven. Zou IEMT daar een aanvulling op kunnen zijn? Of is het meer iets soortgelijks? Jij hebt met beiden ervaring toch?
Antwoord

#3

(05-09-2018, 11:58)Positiva schreef: Heel interessant Vera. Bedankt voor de post! Mijn partner heeft erg veel baat bij EMDR. Hij had/heeft PTSS en heeft al diverse trauma's een plekje kunnen geven. Zou IEMT daar een aanvulling op kunnen zijn? Of is het meer iets soortgelijks? Jij hebt met beiden ervaring toch?

Hoi P,

Wat mij betreft (maar verschilt mogelijk per behandelaar) is IEMT sneller en effectiever dan EMDR.

Mijn EMDR therapeute deed meer geklets (en andere methoden) eromheen. Te veel naar mijn zin (achteraf bezien); in tig sessies (20 a 30 gespreid over 18 maanden) heb ik maar 3x een kernachtige, krachtige EMDR interventie gedaan/gekregen.

De IEMT persoon die ik sprak deed bij de intake, dus 1e contact, ongeveer een half uur over in kaart brengen van mijn klachten en wensen, en uitleg over IEMT, en daarna 45' a 60' echt "aan het werk".

Plus, EMDR is gericht op "opschonen" wat in het verleden was, IEMT kan men ook inzetten op "identiteit", "wie ben ik", "toekomst". Kortom vooruit, de richting waarin je je leven leeft. Niet toevallig dat ik het via een loopbaancoach heb ontdekt, lijkt me.

IEMT heeft ook als voordeel dat je niet hoeft te vertellen over de herinnering, beelden, sensaties e.d. die er bij je bovenkomen. Dat heeft grote voordelen als het gaat om dingen waar bv. schaamte of schuld een rol bij spelen, of gruwelijkheden. Slachtoffers kunnen trauma's hebben, maar daders net zo hevig.

Het vinden van een bij mij passende IEMT coach was wel even puzzelen. Omdat de training openstaat voor alle soorten coaches kom je allerlei zweverige types tegen, er is geen landelijk register met postcode oid voor snel overzicht... in Nederland.

Maar er is wel een wereldwijd register in Engeland (de grondlegger van IEMT is Brits), en daar kun je ook zoeken op land en plaats in dat land. Geloof niet dat het compleet is maar zo selecteerde ik iets "zakelijkere" IEMT coaches. Kwestie van voorkeur.

https://integraleyemovementtherapy.com/m...ry/ord=lnm

Benieuwd naar andere ervaringen... (ook waarom evt. toch niet gedaan etc.)!

Hartelijke groet,

Vera
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)