Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Even voorstellen


#1

Hallo,

Ik ben een vrouw van 36 jaar. Hoewel ik geen ernstige depressie(s) heb waarbij ik niet kan functioneren, heb ik wel een erg laag zelfbeeld en voel me anders. Geadopteerd door Nederlandse ouders. Had een warm thuis bij hen, maar toch heb ik me altijd anders gevoeld. Tussen 2 werelden in. Alsof ik geen identiteit heb. Omdat ik er anders uit zie (Aziatisch), maar ook door mijn autisme (op mijn 20e ontdekt). Mijn ouders zijn eind 2006 gescheiden. Met mijn moeder heb ik nog steeds een goede band. Met vader is er geen echt contact meer. Hij stortte zich volledig op zijn nieuwe vrouw en voor mij lijkt geen plaats meer te zijn. Iets wat ik nooit achter hem had gezocht. Ik woon inmiddels 11 jaar op mezelf en dat bevalt goed. Met mijn hondje. Ik had er eerst 2, maar eentje is recent overleden. Ze was wel hoogbejaard. Honden vind ik geweldige dieren.

Veel mislukkingen in werk en stages gehad, daarom werk ik bij de Sociale Werkplaats. Het werk is wel onder mijn niveau, ik kan niet op mijn denkniveau werken. Maar heb wel wat collega's waar ik het leuk mee kan hebben en ben elke middag vrij. Dat heb ik ook nodig om mijn hoofd leeg te maken. Ook kan ik goed rondkomen van een klein inkomen en nog een beetje sparen. 
Toch zijn er dingen die ik graag anders zou zien wat maar niet gebeurt. Ik wil al 5 jaar verhuizen naar een grotere woning met 2 slaapkamers. Nu heb ik er maar 1 en dat is gewoon te weinig. Maar geen urgentie. Omdat ik weg wil vanwege ruimtegebrek en de tuin te groot vind. Er is me al een paar keer verteld dat ik een goede kans maak op een nieuwbouwproject, maar dan komen er toch weer spoedgevallen tussen waardoor ik ernaast grijp. Sta nu ingeschreven voor de komende fase en dat is ook maar de vraag of het gaat lukken. Daar word ik behoorlijk moe van. 

Dan de liefde. Ik heb nooit een serieuze relatie gehad. Alleen een paar kalverliefdes en 1 bedpartner. Wat geen succes was. Het haalde mijn zelfvertrouwen alleen nog maar verder naar beneden. Ze benoemden vaak mijn minpunten. Iedereen waar ik vroeger mee optrok is gesetteld en de meesten hebben een gezin. Ik heb geen kinderwens, maar zou wel een maatje willen. Iemand die me accepteert zoals ik ben, ook met minpunten erbij. Die me het gevoel geeft dat ik er toe doe. Dat ken ik niet (alleen mijn moeder, maar dat is toch anders) en dat steekt. Het gevoel dat ik dat nooit zal kunnen krijgen, omdat ik te afwijkend ben. Ben ook bang voor de dag dat mijn moeder wegvalt, dan sta ik er alleen voor. Ze is de enige met wie ik een warme band voel. Verder voel ik me niet verbonden met mensen, alsof ik van een andere planeet ben. Of alleen maar oppervlakkig.
Antwoord

#2
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-04-2022, 11:27 door KeepVogel.)

Welkom op het forum! 
De angst dat je moeder wegvalt ken ik en dat is ook gebeurt op een hele nare manier, ook voor mij was zij de enige waarmee ik goed kon opschieten. 

5 jaar is wel heel erg lang van dat je nogsteeds geen ander huis hebt gevonden. Wil je in dezelfde stad blijven? Want ansers kun je eventueel nog reageren op huizen in andere plaatsen

Ik ben zelf van een groot huis met 3 slaapkamers naar een klein apartementje gegaan met 1 kamer. Ik vond een groot huis juist niet prettig

Schrijf gerust van je af
Antwoord

#3

Welkom!

schrijf gerust met ons mee en van je af. Heel herkenbaar je verhaal. Ook zonder autisme en zonder geadopteerd te zijn kan ik me onvetbonden en wereldvreemd voelen. Eigenlijk een beetje zoals jij.

 Groetjes
Antwoord

#4

Hoi Summer, 
Welkom op het forum.
Heb je ooit de behoefte gehad om te weten wie je biologische ouders zijn? 
Ik ben van dezelfde leeftijd als jij en om me heen is ook veel huisje-boompje-beestje. Vind het soms wel eens lastig dat zij een heel ander leven hebben dan.  
Wel leuk dat je een hondje hebt!
Antwoord

#5
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-04-2022, 13:51 door summer.)

@Flieko: Wat heftig dat je je moeder bent verloren. Dat lijkt me echt heel eenzaam als ze de enige was met wie je goed kon opschieten.
Ik woon in een dorp in Zeeuws-Vlaanderen en grote steden heb je hier niet. Wil wel in dit dorp blijven. Lekker rustig. Het heeft alle basisvoorzieningen, aardig wat groen en een paar bossen. Heb wel overwogen om in de stad te gaan wonen waar ik werk, maar zie er toch meer nadelen dan voordelen aan. Waaronder te druk. Behalve dat het dichterbij mijn werk is. Maar ik heb een auto.

Jij hebt het dus andersom met verhuizen.
Voor een huis met 3 slaapkamers kom ik niet in aanmerking. Die regel is sinds kort veranderd. In mijn huidige woning heb ik voor een aantal dingen te weinig plek, zoals een hobbytafel, een tafel waar een hamsterkooi op kan, extra kast voor dvd's en kleding. Daardoor oogt het hier altijd rommelig. Ik had echt naar dit huis uitgekeken en dacht hier genoeg aan te hebben. Deze tuin (15 bij 12 m) geeft me wel een gevoel van vrijheid, maar helaas ook veel werk qua onkruid wieden. In de tuin werken is niet mijn ding ben ik achter gekomen en heb er ook weinig energie en discipline voor. 

@Mabel: Wat vervelend dat jij je ook onverbonden en wereldvreemd voelt.


Allen: Ik had in mijn basisschooltijd wel veel vriendschappen en vaak speelafspraken. Voelde me zelden eenzaam wat contacten betreft. Ondanks dat ik me wel anders voelde. Mijn lage zelfbeeld begon op mijn 4e toen ik een juf kreeg die mij niet begreep en me vaak zei dat ik niks kon en niks waard was. In mijn puberteit veel gepest geweest, raakte op de middelbare school de aansluiting met leeftijdgenoten kwijt. Ik leek in niks op hen. Niet qua uiterlijk, maar ook qua interesses niet. Vanwege het pesten ben ik naar een andere middelbare school gegaan. Kleinschalig. Voor mij veilig, pesters kregen daar geen kans. Maar vrienden had ik daar ook niet. Op het MBO begon het pesten opnieuw. Om dezelfde reden als op de middelbare school. Om mijn uiterlijk en kledingstijl, traagheid, onhandigheid. Niemand had iets aan mij. 

Een aantal jaren heb ik niemand gehad om mee op te trekken. Dit kwam wel weer een beetje terug toen ik ging werken. Met sommigen heb ik een leuke tijd gehad, maar 2 vriendschappen zijn rottig geëindigd. Eén vriendin had ook autisme en we deelden interesses. Maar ze ging me opeens claimen. Ik mocht van haar niet meer met anderen omgaan. Ze heeft me toen hele boze mails gestuurd hierover en me zwart lopen maken bij collega's. Maar ik weet inmiddels dat dit niet aan mij lag. Want dit heeft ze na mij ook bij andere collega's gedaan.
Een andere ging alleen met me om omdat ze dat moest van haar begeleiding. Daar kwam ik na 8 jaar "vriendschap" achter. De eerste 4 jaar waren leuk, maar daarna groeiden we uit elkaar. Ze wilde alleen nog haar zin doen en zei heel vaak onze afspraken af. Dat vond ik al verdacht, maar zei er niks van. Confrontaties vind ik lastig. In 2020 verbrak ze de vriendschap. Ik ging akkoord, kon toch niet meer van haar op aan. Maar toen zei ze dat ze al 6 jaar tegen haar zin met me afsprak. Ik was slechts een leerdoel voor haar. Voelde me flink "bedonderd". Ook omdat ze na afloop altijd schreef dat ze het gezellig vond. Tot een jaar daarna hielden we nog wel Facebookcontact. Voor het geval ik haar nog eens zou tegenkomen. Maar heb haar geblokkeerd omdat ze steeds mijn manier van leven afkeurde. Steeds dezelfde vragen stellen en mijn woorden verdraaien dat ik het allemaal verkeerd opvat.

@Joy: Ik heb nooit de behoefte gehad om echt op zoek te gaan in mijn geboorteland. Vind het te ver vliegen (10 uur) en ook het tijdverschil van 6 uur benauwt me. Wel ben ik met DNA onderzoek bezig om te kijken of ik nog biologische familie heb. Ik heb nu 8 matches in totaal, waarvan ook 1 in Nederland. Waarschijnlijk een neef. Hier heb ik wat mee gecorrespondeerd. Of het ooit tot een ontmoeting gaat komen weet ik nog niet. We wonen ver uit elkaar.
Ja lastig hè als je ziet dat anderen van je leeftijd zo'n ander leven hebben dan jij. Ik vind het ook best confronterend als ik over braderieën loop in de buurt. En dan bekenden van vroeger tegenkom die huisje, boompje, beestje hebben. Dat ik daar dan nog altijd alleen loop. Het lukt me ook nooit om iemand te vinden die mee wil.
Antwoord

#6
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2022, 12:54 door Jupiter.)

Register or login to view the content
Antwoord

#7

Welkom hier summer, 

Je schrijft gemakkelijk over jezelf en wat jou bezighoudt, heb ik de indruk. Dat is mooi. 
Ik herken jouw gevoel van niet verbonden voelen. Ben niet autistisch, hoewel een autistische collega van mij wel eens gezegd heeft dat ik voldoe aan het "signalement". Zal bij mij wel te maken hebben met borderline en hechtingsproblemen, die in mijn jeugd ontstaan zijn. Dat "anders" voelen herken ik ook. Heb ik al vanaf mijn 12e. Vanaf die leeftijd voelde ik dat mijn seksuele voorkeur anders was. Werd ik mij ook bewust van de sfeer thuis, die vaak niet prettig was. Begreep ik eigenlijk niet waarom mijn ouders getrouwd waren, want er was weinig te merken van liefde/houden van. Vader en moeder waren ook somber en depressief. Daar is veel fout gegaan en dat maakt ook dat ik het moeilijk vind om vriendschappen te onderhouden, vermoed ik. Heb een paar vriendinnen, maar de laatste jaren zijn er ook vriendschappen beëindigd en ook op een lelijke manier. Heb één zus, maar dat contact is ook moeizaam. Zo in het dagelijks leven ben ik best sociaal en gezellig, maar als het op echte vriendschap aankomt, klopt er iets niet bij me. Net als jij werk ik op een Sociale Werkplaats, bij de BusinessPost. Leuk werk en fijne collega's. Veel humor ook, maar geen vriendschappen opgebouwd. Mijn laatste serieuze liefdesrelatie is zo'n 30 jaar geleden geëindigd. Vind mezelf er ook niet zo geschikt voor en zonder relatie vind ik het wel prima. Mooi dat jij van jouw hond houdt, summer! En van jezelf, dat is erg belangrijk. Misschien klinkt het wat raar, maar mijn lichte vorm van narcisme helpt mij om van mezelf te houden. Dat gevoel heb ik tenminste. Ondanks al mijn tekortkomingen kan ik wel van mezelf houden. Niet altijd lukt dat, maar wel steeds meer. Jij mag er ook zijn!

Ik denk dat een verhuizing eraan zit te komen. Nee, ik ben geen waarzegger, maar na zoveel jaren wachten ben je vast aan de beurt binnenkort. Je hebt idd een grote tuin. Die van mij is wel wat kleiner, maar ik doe er weinig aan. Beetje gras maaien en verder laat ik het aan de natuur over. Dat vinden de vogels, insecten etc. prima en ik ook. Verder heb ik een klein huis met 1 slaapkamer. Voor mij meer voor- dan nadelen, maar kan me goed voorstellen dat je een kamer extra wilt.

We gaan jou binnenkort dus niet in Spoorloos zien, summer?! Je bent wel wat bezig met jouw "roots", maar niet op die manier. Je moet doen wat jij voelt! Blijf schrijven, dat geeft lucht....

Warme groet, 

Alex
Antwoord

#8

@Jupiter: Moeilijk soms hè, zo lang geen vrienden hebben. Wel fijn dat je contact hebt met iemand van de luisterlijn en dat een beetje je eenzame gevoel dimt.
Schuld, ik weet niet of je dat zo moet noemen. Ik ging zelf ook niet uit in mijn puberteit. Was lang kind en deed dingen die niet meer bij mijn leeftijd "hoorden". Heb wel tot mijn 18e actief met Lego gespeeld. Als ik buiten was wilde ik bewegen. Dat vond ik leuker dan een hele avond "hangen". Wat mijn vriendinnen steeds meer gingen doen.

Herkenbaar van dat gevoel dat je er niet toe doet. Op welke manier heb jij dat?
Ik word vaak letterlijk over het hoofd gezien door mijn kleine gestalte. Ben 1.51 m. Krijg al heel mijn leven regelmatig opmerkingen en grapjes over mijn lengte. Daar raak ik nooit echt aan gewend, het blijft me raken. Alsof ik niet goed ben zoals ik ben. Maar ook doordat ik waarschijnlijk te bescheiden ben word ik vaak niet opgemerkt. Gesprekken met meerdere mensen vind ik ook moeilijk. Vaak word ik afgekapt, ook als ik nog maar aan de 2e zin ben. Al ik ergens een aanvulling op wil geven en er een ander doorheen gaat praten. Dat geeft mij het gevoel dat ik niet interessant ben.

Verder ben ik ook bezig met dingen die ik leuk vind. Wandelen in de natuur met mijn hond, fotograferen, schilderen op nummer, daimond painting. En in de zomer zwemmen en af en toe een dagje weg.


@Alex058: Jij hebt het niet makkelijk gehad met je thuissituatie. Als je ouders somber en depressief zijn krijg je al geen fijn voorbeeld mee. Je heb dus ook wel contacten/vriendschappen, maar oppervlakkig?
Ik twijfel vaak of ik geschikt ben voor een liefdesrelatie. Ben nogal een einzelgänger, maar toch ook een maatje missen. Het zal wel hooguit latten worden. Samenwonen zou me benauwen. En ik wil er ook mee kunnen stoppen als het niet meer bevalt. Dat is ook een angst van me. Dat de relatie een sleur wordt en ik er niet uit kan.
Van mezelf houden is iets wat ik nog nooit gekund heb. Al van kinds af aan wenste ik dat ik iemand anders was. Heb in het verleden verschillende therapieën gehad, maar dat heeft weinig geholpen helaas.

Nou ik hoop dat je voorspelling uitkomt wat betreft verhuizen. Mijn tuinen hebben geen gras. Voortuin veel struiken, die stonden er al in toen ik er kwam wonen. Plan was om het te betegelen, maar is er nooit van gekomen. Achtertuin betegeld met in het midden een bloemperk. Maar aan alle kanten daarvan groeit dan ook onkruid. Voor en achter het gaas. Weet wel al wat ik zou willen in een volgend huis qua tuin inrichting. 

Nee mij zul je niet in Spoorloos zien. Bovendien zou ik zoiets niet via de tv doen.
Antwoord

#9
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-04-2022, 12:55 door Jupiter.)

Register or login to view the content
Antwoord

#10

Nou,

Ik lees echt  heel veel overeenkomsten tussen jullie!  Zo frappant! 
Ik zou haast zeggen,  ga elkaar beter leren kennen !

Groetjes!
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Mabel :   • Jupiter
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Even voorstellen Started by Shay123
4 Replies - 61 Views
21-06-2022, 23:17
Laatste bericht: Shay123
  Voorstellen Started by anne1967
2 Replies - 85 Views
19-06-2022, 16:55
Laatste bericht: cyranno
  Even voorstellen Started by Alex058
42 Replies - 1,888 Views
21-05-2022, 13:29
Laatste bericht: Alex058
  Voorstellen Started by Do’tje25
2 Replies - 191 Views
06-05-2022, 00:17
Laatste bericht: Famke
  Me even voorstellen Started by Jeroen76
8 Replies - 372 Views
02-05-2022, 14:06
Laatste bericht: J@n
  voorstellen Started by calamityjane
0 Replies - 243 Views
05-04-2022, 10:55
Laatste bericht: calamityjane
  Even voorstellen Started by Sandra67
1 Replies - 175 Views
29-03-2022, 13:51
Laatste bericht: Jupiter
29-03-2022, 13:48
Laatste bericht: Jupiter
  Voorstellen Started by annelie53
1 Replies - 277 Views
18-03-2022, 17:50
Laatste bericht: Jupiter
01-02-2022, 12:16
Laatste bericht: MabelGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)