Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

ECT


#1

Ik heb het er bij het voorstellen al over gehad, ik ga een ECT behandeling krijgen. Hoorde ik vorige week nog dat ik 3 weken moest wachten, nu ben ik vandaag gebeld. Vrijdag krijg ik mijn eerste behandeling, donderdag word ik opgenomen. Opluchting en angst tegelijk.

Ik wist niet hoe ik de weken naar de behandeling moest overbruggen. Afgelopen weekend was een hel. Een terugval met alcohol en ernstige neigingen mezelf wat aan te doen. Ik had al een afspraak met de huisarts gemaakt om te overleggen of ik niet eerder opgenomen kon worden. Dat hoeft nu gelukkig niet meer.

Ik vind het heel spannend. Geen idee hoe het zal gaan en hoe ik reageer. Ik zal proberen hier wat te melden over hoe het gaat.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Erik :   • Dipjes
Antwoord

#2

Ik ben erg benieuwd Erik. Dat je hierdoor overdonderd wordt, begrijp ik wel. Dat zou voor iedereen zo zijn. Ik hoop dat je jezelf weer hebt kunnen herpakken. Spannend hoor.. Heel veel succes!
Antwoord

#3

Hoi Erik,

Wat ontzettend spannend dat het nu bijna gaat gebeuren. Ik kan mij goed voorstellen dat je op dit moment eens rollercoaster aan emoties meemaakt. Gelukkig dat je zo snel al terecht kan. Heel veel sterkte, ik duim voor je!

Liefs,
Marjolein
Antwoord

#4

Dankjewel Marjolein!
Antwoord

#5

Heel veel sterkte en succes
Groet,

JeanPierre
Antwoord

#6

Hoi Erik,

Toen ik vanmorgen wakker werd, dacht ik meteen aan jou. Spannende dag vandaag! Veel sterkte met je eerst ECT behandeling.

Groetjes,
Marjolein
Antwoord

#7

Bedankt Marjolein en Jean Pierre! 

Vanochtend was het zover. Ik heb slecht geslapen maar toen het eenmaal zover was, was ik vrij rustig. Zo'n OK etc. Is best intimiderend vind ik, maar het verliep allemaal snel: narcose en voor je het weet lig je op de verkoeverkamer. Ik was snel weer bij en gelukkig geen last van misselijkheid. Wel duizelig, moe en wat hoofdpijn.

Tot zover maar even

Groeten,

Erik
Antwoord

#8

Hoi Erik,

Zo, de eerste behandeling al achter de hekken. Gelukkig voor jou! Doe maar rustig aan. Hopelijk heb je vannacht een betere nacht.

Groetjes,
Marjolein
Antwoord

#9

Hoi Erik,

Hoe gaat het met je?

Groetjes,
Marjolein
Antwoord

#10

Hoi Marjolein,

Ik heb er nu een week opname en 3 behandelingen op zitten. Vanochtend was nummer 3. Ik ben het weekend thuis en zondag ga ik weer terug. De behandelingen kosten best veel energie. De dag zelf en de dag erna heb ik wel last van vermoeidheid en duizeligheid. Het is vast ook niet zo gezond om 2x per week onder narcose te gaan. Na de 2e behandeling werd ik heel naar wakker uit de narcose. Paniek en huilen, een heel angstige ervaring. Gelukkig was dit de 3e x niet zo.

Ik kan nog niet zeggen of ik iets merk van de behandelingen. Wel merk ik dat ik het wel prettig vind om opgenomen te zijn en daar contact te hebben met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Even niks hoeven en gewoon het programma van de dagen over me heen laten komen.

Groeten,

Erik
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)