Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Depressie


#1

Hallo ik ben Pascal  52 jaar . (Even voorstellen toch) zo als hier boven al te lezen ? ,Zit ik met een depressie waar voor de huisarts me mirtasapine heeft gegeven 7.5 mg.nu heb ik al heel wat gelezen hier over enz enz ,int kort ben ik dus niet zo een pillen mens.maar goed er komp een moment dan zal je wel moeten.....dus bij deze maar er aan begonnen.ik voel me hier dus alles behalve goed van .en krijg toch het advies ze te verhogen.wat ik dus niet zie zitten, om een idee te geven hoe het op mij werkt,het volgende ,voel me er zeer afwezig,van,hoofd draait maar door,geen rust in geest en lichaam, slapen doe ik er wel op.maar weet kort gezegd niet meer wat ik hier mee aan moet .en ja hoor sorry ik heb niks met pillen,en wil nog een beetje leven,in plaats me zo te voelen als hier boven te lezen.ik weet ook niet meer met wie hier over te praten.vandaar ook maar eens een poging op dit forum.ik kan het gevoel van deze pillen niet goed beschrijven.maar is er iemand die dit herkennen kan?? ,We hebben of ervaren het misschien wel allemaal eens.maar zie ook op tegen elke dag die komen gaat ,weer zo een k.... Dag blij je in bed liggen kan en slapen,zo je het vooral niet mee krijgen kan ,tis iedere dag weer het zelfde.depressie,en alles wat daar bij komen gaat.het kon wel zo zijn ,als of je buiten je zelf staat .of kan dit komen door de pillen .wie herkent dit????
Antwoord

#2
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-02-2021, 09:32 door desireless.)

(07-02-2021, 23:19)Pascal schreef: Hallo ik ben Pascal  52 jaar . (Even voorstellen toch) zo als hier boven al te lezen ? ,Zit ik met een depressie waar voor de huisarts me mirtasapine heeft gegeven 7.5 mg.nu heb ik al heel wat gelezen hier over enz enz ,int kort ben ik dus niet zo een pillen mens.maar goed er komp een moment dan zal je wel moeten.....dus bij deze maar er aan begonnen.ik voel me hier dus alles behalve goed van .en krijg toch het advies ze te verhogen.wat ik dus niet zie zitten, om een idee te geven hoe het op mij werkt,het volgende ,voel me er zeer afwezig,van,hoofd draait maar door,geen rust in geest en lichaam, slapen doe ik er wel op.maar weet kort gezegd niet meer wat ik hier mee aan moet .en ja hoor sorry ik heb niks met pillen,en wil nog een beetje leven,in plaats me zo te voelen als hier boven te lezen.ik weet ook niet meer met wie hier over te praten.vandaar ook maar eens een poging op dit forum.ik kan het gevoel van deze pillen niet goed beschrijven.maar is er iemand die dit herkennen kan?? ,We hebben of ervaren het misschien wel allemaal eens.maar zie ook op tegen elke dag die komen gaat ,weer zo een k.... Dag blij je in bed liggen kan en slapen,zo je het vooral niet mee krijgen kan ,tis iedere dag weer het zelfde.depressie,en alles wat daar bij komen gaat.het kon wel zo zijn ,als of je buiten je zelf staat .of kan dit komen door de pillen .wie herkent dit????

Hoi Pascal,

Welkom op het forum.
Heb ook een tijde mirtazapine gehad tegen een tijdelijke paniekstoornis, het blokt de angst receptoren en werkt tegelijk als antidepressiva.
Het is het enige middel wat me destijds  wel tijdelijk hielp in tegenstelling tot andere alle medicatie die verslavend was en alleen maar meer problemen gaf.
Vaak lees je als mensen met medicatie die op je geest werkt beginnen, minderen of stoppen dezelfde dingen ervaren die jij beschrijft.
Meestal zakt dit weg na verloop van weken aangezien het bezig is een balans op te bouwen, maar eerst verergeren de klachten vaak.
Ben zelf ook geen fan van medicatie, maar als er geen andere optie is wil je op een gegeven moment alles wel proberen.
Mirtazapine is volgens mij niet een middel wat erg verslavend werkt en vertoonde bij mij ook weinig tot geen afkickverschijnselen bij het afbouwen of stoppen.
Mochten je klachten na 6- 8 weken niet flink afnemen zou ik contact opnemen met je huisarts.


Desireless
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen desireless :   • Pascal
Antwoord

#3

Vervelend dat je je zo voelt Pascal. Ik heb niet veel toe te voegen aan desireless. Hoop dat dit gevoel snel wegtrekt.
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Feline :   • Pascal
Antwoord

#4

(08-02-2021, 12:32)Feline schreef: Vervelend dat je je zo voelt Pascal. Ik heb niet veel toe te voegen aan desireless. Hoop dat dit gevoel snel wegtrekt.

Hallo even kijken of ik dit goed ga doen ,en hier onder aan komen gaat . eerste bedankt voor de informatie top.maar ik slik deze 7.5 mg al denk ik een 5 weken , eerste aanvang met diazapam ,als het zo even goed schrijven doe.deze laatste heb ik afgebouwd ,nu dus nog alleen de mirtasapine. Wat blijkbaar niet veel moet zijn .maar toch overdag voelt het of geest en lichaam niet een zijn .ja en hoe ga je dat een dokter vertellen.ik ervaar het een beetje als verwardheid,moe piekeren en konstand bezig zijn in mijn hoofd.maar goed de verhoging zie ik niet zitten.bang het nog meer gaat worden.enz , weten jullie het is gewoon k..,je het idee heb je niemand uit kan leggen wat je nu eigenlijk voelt, het is gewoon weg lastig te beschrijven.met praten over mijn gevoel heb ik geen probleem.met eimand helpen nog minder.maar nu zit je zelf in de put .waar je eigenlijk elke dag tegen op ziet.en maar positief blijven.ja ja en we weten het allemaal .dat kost energie ,en hoe .maar toch goed er een forum is ,waar je, je verhaal kwijt kan . alleen jammer er niemand ,of te wel weinig GGZ of mensen zijn waar dit van mens tot mens kan  persoonlijker .maar tegenwoordig sta je ook een beetje met de rug tegen de muur!! .ivm het corona gebueren, krijgen we ,of althans ik een beeldscherm gesprek.doosje pillen en wat vragen ,hoe is u week verlopen (en dat was het dan) . controle ivm  pillen ,hulp en een evt therapie is er niet .of het duurt al maanden.nu snap ik ,ik niet alleen ben en er nog meer mensen zijn .en mag je dus blij zijn ,je dit forum in deze tijden nog heb .maar bij deze dus dank aan mensen die dit lezen ,en een reactie sturen, misschien ook een goed idee om alles van je af te schrijven .of misschien brengt het lotgenoten dichter bij elkaar. Zo dat vroeger ging GGZ persoonlijke gesprekken.maar goed ook ik wens een ieder ,dat hij,zij er weer bovenop mag komen ,ik vind het toch een goede site mvg Pascal
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
30-12-2021, 23:36
Laatste bericht: Constance
19-11-2021, 14:12
Laatste bericht: Mabel
14-11-2021, 22:40
Laatste bericht: Jamison
  Depressie Started by Talleke
1 Replies - 153 Views
03-10-2021, 23:40
Laatste bericht: J@n
14-08-2021, 12:58
Laatste bericht: Thanatos
  2e depressie na keizersnede Started by Essy
0 Replies - 155 Views
21-06-2021, 16:03
Laatste bericht: Essy
  Depressie en DIS Started by Jojoju
1 Replies - 222 Views
26-05-2021, 09:35
Laatste bericht: Mabel
  depressie Started by misterj
115 Replies - 16,943 Views
19-04-2021, 15:08
Laatste bericht: Bert
09-02-2021, 02:44
Laatste bericht: desireless
  Depressie Started by Andre46
7 Replies - 769 Views
08-02-2021, 00:00
Laatste bericht: PascalGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)