Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

BDE


#1

Hier een bijna-dood-ervaring van iemand die zelfmoord pleegde. Het is vertaald uit het Engels. Ik put wel troost uit dit soort verhalen. Misschien jullie ook.

https://www.nderf.org/Dutch/suicide_bde.htm
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen J@n :   • Lot Genoot
Antwoord

#2

Sam Reads Near Death Experiences - Richard's NDE: https://youtu.be/S35uPt-X4ss
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-04-2020, 17:05 door J@n.)

Deze vind ik ook erg boeiend:
Sam Reads Near Death Experiences - Hafur's NDE: https://youtu.be/fFMI_7PSoGM
Antwoord

#4

-bericht verwijdert-
Antwoord

#5

(10-04-2020, 14:48)Soep-Truck schreef: Intressant Jan, heb alleen de 2de geluisterd. 

Ik worstel zelf nog steeds vaak met de gedachten of ik zelfmoord moet plegen, dan is tenminste iedereen van mij af.
Maar durf het niet, omdat ik niet weet wat er is na de dood.
Heb me zelf al eens proberen te stikken, heel lang geleden.
Ik hoop echt dat er een hemel is waar je vrij kan zijn Dat hoop ik echt.

Heel erg bedankt voor het delen.
He Soep truck, niet doen hoor dat zelfvermoorden! Je geeft dan je pakketje dingen die je niet op kan lossen door aan de mensen om je heen dan is mijn ervaring. Iedereen vraagt zich nog jaren lang af of hij/zij iets anders had moeten doen of meer....ik heb een paar keer de bomkrater meegemaakt die er bij de vele achterblijvers overblijft na suicide en dat is gewoon niet eerlijk. Er leven veel meer mensen met je mee dan je denkt. Er is veel hulp mogelijk voor je en ja ik ken de hel ook van binnen en van buiten al decennia lang. Ben ook echt wel nu en dan suicidaal geweest maar toch maar niet. Eigen verantwoordelijkheid nemen voor mijn siuatie leer ik nu pas. Dat is heel iets anders als schuld dragen. Verantwoordelijkheid is dat je de organisator bent van hoe het verder moet, je hoeft niet alles zelf te doen maar bent er wel aanspreekbaar op. Schuld helpt niemand, dan hoef je niks te doen namelijk. Het idee dat je anderen alleen maar tot last bent is nou precies net een teken van depressie. Het is ook niet waar, natuurlijk hebben mensen om je heen ook last van je depressie en soms is dat zwaar maar na een zelfmoord wordt dat alleen maar veel zwaarder. voor hen. het lost niks op. Ja jij bent er dan van af, dat wel, hoewel dat ook niet eens zo zeker is als je wat gelovig bent......dan is er misschien meer winst te behalen in het je verbinden met anderen vanuit een rol als goede volwassene, kwetsbaar, gevolens tonend of mededelend. Dat is zeker wennen, maar de moeite waard op den duur. Dat geloof ik want ik ben er zelf mee bezig nu en het werkt stapje voor stapje. een lange adem is nodig maar die heb je al...
Antwoord

#6

-bericht verwijdert-
Antwoord

#7

(11-04-2020, 17:14)Soep-Truck schreef: Geen zorgen, zelfmoord plegen durf ik zo ie zo al niet. 
Wat je allemaal heb geschreven klopt, dat is ook wat mij dan weer tegen houdt mocht ik het gaan doen.
Ik hou te veel van mijn familie om dat te doen. 

Ben nu via Sterrenkunde, en via Sterrenmappen weer proberen om weer me inderlijke rust te vinden het is voor mij een soort meditatie.
Het is heerlijk om te doen, net als het besturen van een vrachtwagen in een game. 
Dat ben ik nu dus ook aan het leren de verantwoordenlijkheid nemen. Ik heb genoeg fout gegaan, en ik wil andere ook niet meer te lastig vallen met Mij als persoon. 

Gelovig ben ik op mijn eigen manier. De Zon is een god. Dankzei haar bestaat de aarde. Dat is mijn Eigen geloof overtuiging. 
Daar zit nog een hele bedenking achter bij mij, en dat geeft mij ook weer rust. 

Bedankt voor je reactie, ik lees ook de dingen die je hier wel eens schrijf
Hoop dat ik snel ook eens iets kan plaatsten dat het wat beter gaat.

Ik praat via de luisterlijn vaak, en die man bied me ja hoop. Ik bepraat met hem dingen die ik nog nooit heb bepraat met andere. 
Wel gek dat ik zo iets wel tegen hem kan vertellen, maar vaak niet tegen andere. 

Ik laat me hier af en toe nog horen, maar wil me ook focuses op me zelf en ja daar zijn die stapje voor stapje voor nodig. En die probeer ik nou weer te zetten via de dingen waar ik van hou, maar ook weer door af en toe te sporten via de hometrainer.

Nogmaals bedankt voor je Lieve, maar ook sterke reactie want dat was het voor mij een reactie die hoop geeft maar ook kritisch was tegen mij.

Groetjes Soep-Truck (KoekieSoep vroeger)

Dag Soep Truck
Fijn dat je zo reageert. Zeg wat een bizondere naam heb je, betekent vast iets maar wat? Ik wens je goed gezelschap met jezelf op deze paasdag. Dat kan, weet ik uit ervaring. Ik spreek mezelf de laatste tijd wel toe vanuit de rol van goede ouder. En dat werkt, zachtmoedig, bemoedigend.. niet eens een keertje maar regelmatig zodat je er aan gewend raakt. Heel prettig kan dat zijn. Zelfkritiek en schuld vervangen hierdoor is heerlijk en eigenlijk heel simpel. Mijn huiswerk van vandaag was mezelf vergeven dat ik allerlei dingen nog niet heb gedaan en dankbaarheid voor wat ik heb.
Zelfvergeving geeft letterlijk lucht merk ik, heerlijk. Dankbaar kan je zijn voor een hele lijst dingen waarin wij het zo veel beter hebben dan de meeste mensen op aarde, zelfs nu net Corona.....
Heb een goede dag en dank voor je feedback
Antwoord

#8
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-04-2020, 15:38 door J@n.)

(10-04-2020, 14:48)JSoep-Truck schreef: Intressant Jan, heb alleen de 2de geluisterd. 

Ik worstel zelf nog steeds vaak met de gedachten of ik zelfmoord moet plegen, dan is tenminste iedereen van mij af.
Maar durf het niet, omdat ik niet weet wat er is na de dood.
Heb me zelf al eens proberen te stikken, heel lang geleden.
Ik hoop echt dat er een hemel is waar je vrij kan zijn Dat hoop ik echt.

Heel erg bedankt voor het delen.

Hoi Soep,

Er zijn gevallen bekend waarbij de EEG (hersenactiviteit) aangaf dat er geen hersenactiviteit was. Toch ondergingen deze mensen zeer diepgaande ervaringen. Ervaringen waar normaal gesproken veel hersenactiviteit voor nodig is. Daarbij kunnen mensen wanneer ze uit hun lichaam zijn getreden precies volgen wat er gebeurt in de operatiezaal, wat de mensen in de wachtruimte tegen elkaar zeggen etc. Dit is zeer vaak achteraf geverifieerd en blijkt dan te kloppen.

Het geeft me vaak hoop en troost, de wetenschap dat er een groter geheel is. Ik heb zeer veel BDE-ervaringen gelezen en beluisterd en daaruit zijn me een aantal dingen duidelijk geworden. Het eerste is dat we zelf voor dit leven hebben gekozen. Dit is meteen iets waar je heel boos over kunt worden. Heb ik mijn leed zelf gekozen?
Uit de verhalen komt naar voren dat we een leven kiezen met ervaringen die ons hogere zelf belangrijk vindt om te ondergaan. Als we geboren worden zijn we afgesloten van herinneringen aan de andere kant. Dit is zodat we volledig opgaan in dit leven en zo veel beter in staat zijn om onze levenslessen te leren. Wat ook duidelijk wordt uit de verhalen is dat er geen goed of fout is. Er zijn alleen lessen. Als je een klein kind iets ziet afpakken van een ander kind dan veroordeel je dat kind ook niet. Je kijkt er met een liefdevolle blik naar en je leert het kind dat niet te doen.
Uit de verhalen werd me ook duidelijk dat er zeer zeker vrije wil is en dat we tot meer in staat zijn dan we denken. We creëren onze eigen werkelijkheid. Daarom zijn oefeningen in positief denken en een positief zelfbeeld ontwikkelen ook zo belangrijk. Cultiveer je positiviteit en dankbaarheid dan kun je je leven verbeteren. Cultiveer je bitterheid, cynisme en negativiteit (misschien uit zelfbescherming) dan zal je ellende toenemen.

Fijn dat je er iets aan hebt gehad. Na het lezen en beluisteren van al die ervaringen ben ik niet meer bang voor de dood. In bijna alle ervaringen beschrijven mensen dat ze weer thuis waren. Het geeft me hoop en doorzettingsvermogen wetende dat ik ook weer naar huis zal gaan, net als jij.
Antwoord

#9

https://youtu.be/oFAOr3qncpE
Antwoord

Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)