Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Advies over medicijnen en dysthymie


#1

Hallo, met Hendrik 24. Ik ben heb al een lange tijd klachten van depressie. Soms erg sterk en som een stuk minder dit kan meerdere weken duren. De laatste tijd wat het erg zwaar en ik had nieuw werk wat veel stress opleverde. Ik ben dus laatst toch maar naar de dokter gegaan. Daar kwam ik achter dat ik hoogst waarschijnlijk dysthymie heb. Toen ik het hoorde verklaarde dit veel. Ik ben vaak erg lusteloos, moe, zeer geïrriteerd en slaap soms slecht. Ik heb in slechte tijden ook een negatief zelfbeeld. 

Ik heb daar twee adviezen gekregen. Een over hoe je je leven kan bouwen om het beter onder controle te hebben. Met adviezen als gezond eten, sporten en regelmatig leven. Dit heb ik denk ik wel goed onder controle. 

Het tweede advies was het nemen van een medicijn genaamd Fluoxetine. Ik heb wel mijn bedenkingen bij een medicijn, om de vele bijwerkingen die bekend zijn. Ik heb van een goede vriend die ook eerder klachten had, gehoord dat Bupropion bij hem goed werkte. Toen ik dit voorstelde wou mijn dokter dit niet overwegen omdat hij er slechte ervaringen me had. Ik wilde jullie dan ook vragen of jullie ervaringen hebben en misschien adviezen voor mij. Wellicht dat er mensen zijn die ervaring hebben met dysthymie en/of de bovenstaande medicijnen?
Antwoord

#2

helaas kan niemand je er antwoord op geven.
AD werken op ieder anders. bij sommige werkt het bij andere niet. ene heeft geen bijwerking een ander ze allemaal. het is dus altijd uitproberen

volgens mij was er ergens wel een experimentele test die kon kijken naar DNA en datdan vergelijken met andere. als er overeenkomsten zijn met welke medicatie zij dan succes hebben gehad zodat jij al een kleine voorsprong hebt bij het uitvinden van welke medicatie bij jou past. die test is natuurlijk geen 100% middel om uit te zoeken.

linkje

daarnaast klinken AD altijd heel eng. ik had er in het begin ook geen zin in in. alle bijwerkingen en alle verhalen die je er over hoord. uiteindelijk toch maar gedaan omdat ik er alleen niet uit kwam. gelukkig bij mij in een keer goed. en heb er nu veel baat bij.

maar je moet zelf de beslissing nemen


[url=http://blog.conamore.com/wetenschap/de-juiste-dosis-antidepressiva-dankzij-dna-profiel/][/url]
Antwoord

#3

Hallo Hendrikjan,

Welkom op het forum.

Met 'je dokter' bedoel je de huisarts? Is er ook gesproken over therapie? Want dat is toch vaak de eerste stap.

Wat medicatie betreft ben ik het met Pedra eens, met de toevoeging dat alle AD's bijwerkingen hebben, alleen niet bij iedereen in dezelfde mate.

groet,
Ray
Antwoord

#4

Pedra dankje voor je link. Het was interessant om te lezen.

Ja met dokter bedoelde ik mijn huisarts. Ik ben niet naar een psycholoog geweest en ook niet daar naar verwezen. Er is ook geen sprake geweest van een psycholoog. 

Ik denk dat jullie ook wel gelijk hebben dat alle AD bijwerkingen hebben. Ik heb alleen niet zo veel vertrouwen in de medicatie die mij eventueel suf en of wat gevoellozer maakt. De bijwerkingen toename aan gewicht en seksuele disfunctie baren mij ook zorgen. Vandaar dat ik dacht dat bupropion ook wel een goed kans kan hebben. Omdat daar van wordt beweerd dat deze klachten minder zijn en juist meer energie geeft. Marja misschien moet ik toch proberen om het een ander AD medicatie een kans te geven.
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
25-05-2023, 13:29
Laatste bericht: Liefde+Hoop
  Aangenaam, Dysthymie! Started by Yvonne75B
4 Replies - 3,216 Views
19-01-2023, 12:30
Laatste bericht: Mabel
04-01-2021, 22:02
Laatste bericht: desireless
24-07-2019, 22:53
Laatste bericht: Edward66
  Advies . Story. Started by Sph
0 Replies - 1,044 Views
07-10-2017, 10:00
Laatste bericht: SphGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)