Your browser does not support JavaScript!
Bijeenkomst van lotgenoten die kampen met depressie
  Welkom Gast, meld je snel aan! Maak Account    Log In   

 

Aangenaam, Dysthymie!


#1

Ik ben Yvonne,
De reden dat ik dit forum opzoek is, omdat het mij (misschien) kan helpen om opener te zijn. Anoniem is dit denk ik makkelijker dan tot echte personen.
In het kort even wat over mezelf/het topic in dit forum.

Ik ben een vrouw van 44 jaar oud, vorig jaar hoorde ik voor het eerst in mijn leven de term Dysthymie.
Deze psychologe, sloeg de spijker op de kop, ik had hier nog nooit eerder over gehoord, maar zoals zij het beschreef was het precies wat er met mij aan de hand was de afgelopen plusminus 30 jaar.

Chronisch depressief dus, moeilijk te diagnosticeren, en vaak onderschat. Komt er op neer dat je dus altijd depressief bent! Met af en toe wat diepere dalen, nog depressiever dus, en heel af en toe net op de middenlijn, "het gaat redelijk"! Maar dus nooit, een uitgesproken, Het gaat goed!
Het gaat dus eigenlijk nooit echt goed met mij.

Helaas ging deze psychologe weg, en verzocht mij iemand anders te zoeken! Dat heb ik dus niet gedaan, maar wel ben ik me gaan verdiepen in het onderwerp Dysthyme stoornis.
Moeilijk te diagnosticeren dus, de persoon went eraan, en krijgt het gevoel dat het normaal is, en kan ook goed toneelspelen. 
wat zeg je als iemand vraagt, hoe gaat het met je? Natuurlijk zeg je, ja hoor het gaat prima! Leuk weekend gehad? Ja lekker van alles gedaan! Op het werk, gaat het prima, ik doe lekker mee, ik lach mee om grappen, ik maak ze zelf etc etc.

Uiteindelijk ben ik blij dat ik werk, en "taken heb" Want op het moment dat ik thuis kom, stort ik weer in een diep gat. Hele weekenden en avonden lig ik op de bank series te kijken, geen zin om naar buiten te gaan.

Ik heb vrienden, maar geen zin om ze te bellen of te reageren op berichten. Geen zin om te koken, geen zin om naar buiten te gaan. 
Relaties, heb ik gehad, allemaal stuk gelopen,  verkeerde personen (ook vaak mensen die depri zijn of problemen hebben) Zelf niet genoeg mijn best gedaan om er wat van te maken, te graag alleen willen zijn, me afsluiten, te weinig emotie tonen, en niet praten. 

Maar een zogenaamde dysthyme stoornis, wordt gezien als een milde vorm van depressie (ik ben nooit suïcidaal geweest!) En ik functioneer in mijn dagelijkse leven, qua werk, en als ik iets moet doen, bereid ik me hier op voor, en kan ik zoals ik eerder zei, heel goed toneelspelen.
Dus voor de buitenwereld, is er niks met mij aan de hand, dat is het moeilijke hieraan, het is moeilijk te begrijpen voor anderen. Ik ben ook geen prater van nature, ik laat mijn emoties niet zien (die ik wel heb natuurlijk) Maar schriftelijk kan ik me prima uitdrukken!

De reden dat ik dit forum bezoek, is om eens te kijken of ik lotgenoten heb? En hoe doen zij dat, hoe gaan zij daar mee om?

Bij voorbaat dank voor het lezen van mijn bericht!
Antwoord

#2

Hoi ik herken je klachten. Ik raakte bijvoorbeeld vandaag in paniek in de supermarkt.het begon keihard te spinnen in mijn hoofd. Niemand die iets ziet aan mij. Kijken hoe het morgen gaat.. word er heel angstig van. Goed dat je toch werkt. En idd niet thuis gaat zitten. Dan stomp je nog meer af
[-] 1 gebruiker zegt bedankt tegen Kossie :   • Yvonne75B
Antwoord

#3
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-02-2019, 22:43 door Jorin.)

Hoi Yvonne,

Heb je al een beetje kunnen lezen hier en daar en herkenning gevonden?
Dit stukje had ik zo over mijzelf kunnen schrijven: 
Uiteindelijk ben ik blij dat ik werk, en "taken heb" Want op het moment dat ik thuis kom, stort ik weer in een diep gat. Hele weekenden en avonden lig ik op de bank series te kijken, geen zin om naar buiten te gaan.
Ik heb vrienden, maar geen zin om ze te bellen of te reageren op berichten. Geen zin om te koken, geen zin om naar buiten te gaan.

Alleen 24/7 jezelf bezig houden is ook niet echt haalbaar. Ik heb dé oplossing helaas ook nog niet gevonden. Bij mij hebben medicijnen in het verleden goed geholpen. Dat maakte het allemaal stukken lichter en makkelijker voor mij.
Misschien heb je nog iets aan "Tips voor lotgenoten"
AntwoordLijst met mogelijk verwante topics
  Aangenaam Started by JK80
15 Replies - 839 Views
20-01-2020, 16:45
Laatste bericht: Run
24-07-2019, 22:53
Laatste bericht: Edward66
02-10-2018, 22:23
Laatste bericht: Hendrikjan
  aangenaam Started by iemand
4 Replies - 725 Views
29-09-2018, 18:03
Laatste bericht: Zip
  Aangenaam Started by Ron
2 Replies - 746 Views
21-09-2017, 21:59
Laatste bericht: PositivaGebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)